8241
Beatos virtuvė

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

(66)
Reikės:
  • 5 kiaušinių
  • 200 g rudojo cukraus
  • 200 g maltų riešutų
  • 2 šaukštų labai kokybiškos kakavos
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • sviesto ar kokosų aliejaus
  • kepimo popieriaus
  • „Kaiser“ kepimo forma (26 cm skersmens)
  • Kremui reikės:
  • 250-300g grietinės (30 proc. riebumo)
  • 200 g juodojo šokolado
  • 1 stiklinės šaldytų juodųjų serbentų ar kitokių uogų
  • 1 stiklinės šaldytų vyšnių

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto? Tik ne tada, kai apima liūdesys ar netelpat į džinsus ha ha ha…  Torto reikia gimtadieniui, svečiams ir kitiems smagiems susibūrimams bei didelėms metų šventėms.

Man patinka žaibiški tortai, kuriuos galiu iškepti prieš eidama miegoti ir pabaigti kitą dieną. Tai tokie tortai, kurie iš tiesų yra pyragai, labai sėkmingai apsimetantys prašmatniais tortais. Būtent tokį nesudėtingą kepinį aš jums šįkart ir siūlau. Jis puikiai tiks ir Velykų stalui – juk besiruošdamos šventėms ir taip turime daug reikalų (vien tik kiaušinių dažymas – visas metų projektas!), tai nieko blogo nematau, jei kepinys bus nesudėtingas, bet efektingas ir labai skanus.

Beje, manęs dažnai po kepinių receptais bloge klausiat, kokio dydžio kepimo formai yra apskaičiuota biskvito masė.  Tai šįkart iškart informuoju – šį tortą kepiau 26 cm skermens „Kaiser“ kepimo formoje. Man patinka šios formos dydis, sandarumas ir  tvirtumas, o svarbiausia paruoštą pyragą ar tortą galima pjaustyti ir formos viduje, nes „Kaiser“ formų paviršius yra padengtas specialia danga (man  patogu, nes kepinius dažnai transportuoju į svečius…) Dėl visų šių priežasčių ieškantiems atsegamos kepimo formos rekomenduoju „Kaiser“ klasiką.

_MG_5306 copy

Ir dar pabaigai noriu pranešti kad šitas tortas tiks ir tiems, kurie netoleruoja kvietinių miltų, nes čia nėra nei gramo miltų. Riešutus galite naudoti tokius, kokius turite – aš esu kepusi su lazdynų riešutais, migdolais ir graikiškais riešutais.

Taigi, riešutus kavamale arba maisto kombainu sumalame iki rupių miltų ir sumaišome su druska ir kakava (aš šiam tortui naudojau kepinių ir desertų kakavą „Beatos virtuvė“).

Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir labai labai gerai elektriniu mikseriu išplakame, kad gerai gerai suputotų ir atrodytų lyg koks debesėlis. Galima patikrinti ir taip – pakėlus šluotelę 5 sekundėms turi liktų pėdsakas.

Suberiame riešutų masę į kiaušinių masę ir išmaišome, bet ne per daug,  kad neišvarytumėt viso į kiaušinius priplakto oro.

„Kaiser“ kepimo formą atsegame ir ištiesę su kepimo popieriumi uždarome. Kepimo formas ištepame trupučiu sviesto ir viską supilame į kepimo formą. Kepame 35 min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje. Masė turi pakilti ir atšokti nuo sienelių.

Išimame ir atvėsiname (aš dažniausiai kepu iš vakaro, tai palieku per naktį).

Pasiruošiame kremą: puodelyje ant nedidelės kaitros ištirpiname šokoladą, atsargiai, kad nepridegtų, nuolat maišydami. Tada po 2-3 šaukštus vis pamaišydami pradedame dėti grietinę, bet negalima užvirti ir perkaitinti, kremas turi būti šiltas, bet ne karštas.

Kai kremas paruoštas ant iškepto riešutinio biskvito sudedame uogas. Tinka ne tik atšildytos vyšnios ar juodieji serbentai, galima naudoti ir  braškes, ir šilauoges ar tiesiog supjaustytus mangus, konservuotus persikus. Man visgi skaniausia su vyšniomis.

Sudėtas vyšnias ir uogas palaistome kremu, tada dar uždedame vyšnių ir dar kartą palaistome. Leidžiame sustingti (galite idėti į šaldytuvą trumpam).

Gaunasi toks drėgnas, skanus, ne per saldus labai gražus pyragas beveik tortas.

_MG_5392 copy

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.18 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (66)
Komentarai
  1. iii parašė:

    Opapa! Velykinis saldumynas – jau aiškus 🙂

  2. agne parašė:

    Skaniai atrodo reiks daryt per velykas.

  3. Neringa parašė:

    Ar lazdyno riesutams butina nulupti skurele? Bijau, kad nebutu kartu.. 🙂

  4. Jolanta parašė:

    Sakykit miela Beata kiaušinių naudoti tik baltymus ar ir trynius?

  5. Maryte parašė:

    Ar biskvitas gaunasi lengvas? Gal trynius ir baltymus geriau plakti atskirai? Planuoju kepti su pirktais migdolų miltais. Jie rudi, malti su odelėmis. Juos dėjau į kitą kepinį, tai gavosi sunkokas.

  6. Liudmila parašė:

    Ar galima naudoti berzu cukru vietoj rudojo?

  7. Monika parašė:

    tuoj ragausim :)))

  8. Aistė parašė:

    O ką naudoti vietoje riešutų jei esi alergiška ir glitimui ir riešutams?;)

    • Rūta parašė:

      Bandykite su miltais be glitimo (ryžių, grikių, avižų..), tik skonis ir konsistencija gali labai skirtis… arba maltom saulėgrąžų, linų sėklom..

    • Rima parašė:

      Aiste, jei esate alergiska riesutam, trumpai juos pakepinkite orkaiteje ( Ikaitintoje iki 180 laipsniu C )porai minuciu arba 1-3 minutes mikrobangeje. Odele atsoks nuo riesutu ir galite juos tada laisvai ir be baimes malti ir kepti biskvita. Maciau vienoje kulinarineje laidoje, vienas is dalyviu buvo alergiskas, kaip ikr jus , riesutams, tai taip aiskino ir gamino . Vokiska laida.

  9. Jovita parašė:

    Ar galima sumalt kartu lazdynų, graikiškus, migdolus? Ar rinktis tik kažkuriuos vienus?

  10. Ramune parašė:

    Ar galima naudoti baltaji jogurta vietoj grietines?

  11. Agnė parašė:

    kokio kiekio to sviesto reikia?

  12. Ramunė parašė:

    Sveiki! Kepiau. Bet vidus ne iškilo o subliusko.. Įdomu, ką dariau ne taip?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ramune, manau, kad reikėjo ilgiau paplakti kiaušinius su cukrumi – iki gausių baltesnių putų. Nesijaudinkite, čia ne biskvitinis pyragas, jis panašesnis į sodrų šokoladainį, tai ir neturi labai smarkiai kilti.

  13. Julija parašė:

    O galima greikinius riesutus???

  14. Arija parašė:

    Ar labai didelis skirtumas, jei gaminčiau su baltu cukrumi, vietoj rudo?
    Ačiū!

  15. Jura parašė:

    Ką galima naudoti vietoj grietinės 30%? ( gyvenu UK, ar tas ‘sour cream’ pakankamai riebus?) Ačiū

  16. Lina parašė:

    Bandžiau, bet nesigavo..
    Gal tikrai man reik nustot kept. Perskaičiau visa receptą ir komentarus, visus tipsus kelis kart. Ėmiausi šio pyrago. Neiškilo. Padegė kraštai nors kepiau ant tokio karščio ir laiko kaip nurodyta. Dujinė – su fenu.. Gal mažiau karščio reikėjo. Nežinau ką blogai padariau. Tešlos atrodė buvo pakankamai, bet kiek įdėjau tiek ir išėmiau. Dėl skonio nežinau dar vėsta.
    Cukrų dėjau tai light muscavado rudą, nes neturėjau to visai rudo..

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, nenusiminkite, tešla žinoma turėjo kiek pakilt, bet ne drastiškai, o tiek, kiek gerai išplakėte kiaušinius su cukrumi. Kepkite geriau be feno, o tik viršus-apačia rėžimu, ir išvengsite apsvilimo. Bandykite, nesustokite ir sėkmės.

  17. Danguole parašė:

    Miela Beata
    su Šv.Velykom
    Iškepiau 🙂 . Kepimo metu labai labai iškilo. O pakui subliuško. Dar neragavaom, bet ir nesibaiminu. Manau vis tiek bus skanu, nes esu kepusi su riešutų miltais ir dž.vaisiais. Ir vis tik klausimas: ar jūsų kepinys taip pat kilo ir paskui subliuško?

  18. Inga parašė:

    Su sv. Velykom! Pasiruosiau biskvita, ar uogas deti saldytas? Bijau, kad labai nesuskystetu 🙂

  19. Kristina parašė:

    Gavosi! Aciu labai. Darem su melynem. Tik kulinarinio svirksto neturejau, tai uogas sumaisiau su kremu. Pradejo stengt dar dubebyje. Reikejo greitai tept.

  20. Vilma parašė:

    Ačiū už receptą. Labai skanus gavosi. Papuošė Velykinį stalą 🙂

  21. Lina parašė:

    Su Šv. Velykom 🙂
    Iškepiau, pavyko, labai skanu. Ačiū, už greitą ir prašmatnų pyrago receptą 🙂

  22. Simona parašė:

    Nuostabus pyragas/tortas, jau išbandėm. Puošnus, tinka šventėms!

  23. Rūta parašė:

    Esu didelė vyšnių mylėtoja, tad su džiaugsmu puoliau kepti Velykoms.Kepiau mažesnėj torto formoj (21 cm), puikiai iškilo. Cukraus dėjau beveik perpus mažiau ir saldumo tikrai užteko. Iškepusį pyragą perpjoviau į du sluoksnius ir pertepiau skaniuoju kremu (jis pavyko tobulai) su vyšniom .O antą porciją kremo užtepiau ant viršaus, kaip ir Jūsų recepte. .Buvo taaaaaip skanu, kad net prisimiinus gera.
    Labai ačiū, Beata, už gerus receptus.Jau seniai esu Jūsų gerbėja.

  24. Aina parašė:

    Ar tinka sviezios vysnios?

  25. šiaip = žmogiuks parašė:

    Labai jau ilgas tas torto gaminimo procesas, dar ir ingredientu visokiu gausybe – puse juju sušlemščiau begamindamas, iš torto liktu tik neišsipildžiusi svajone…
    O mažu kuri pagamintute ta torta ir mane jo paragauti pasikviestute?..
    Tai būtu jega ! ! !

  26. Skirmantė parašė:

    Beata, Norėjau paklausti ar kremui grietinė turi būti kambario temperatūros, ar iš šaldytuvo?

  27. Paula parašė:

    atrodo pasakiskai! reikes isbandyti! 🙂 Taip sokoladiniai ir skaniai!
    https://enjoybypaula.wordpress.com

  28. Jurgita parašė:

    Sveika, mieloji Beata. Gal yra kokia nors paslaptis, kaip iškepti tortui lygiu paviršium lakštus? Aš kai kepu, man visuomet vidurys labai daug iškyla, link kraštų mažiau, toks kaip kalnas gaunasi, vidurys aukščiausias šonai žemiausi

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jurgita, taip, galima šiek tiek sumažinti kepimo miltelius ir kepti ne iki galo įkaitintoje orkaitėje ir tik vėliau padidinti iki reikiamos temperatūros. Taip pat, padaužyti kepimo formą su tešla į stalą kelis kartus (5-6), kad bet kokie oro burbuliukai pranyktų (o jie ir skatina netolygų pyragų iškilimą). Ir tolygi, žemesnė temperatūra tikrai turėtų padėti šiuo atveju nuo netolygaus paviršiaus atsiradimo. Sėkmės

  29. Rita parašė:

    Labas Beata galima su šviežiomis uogomis ?

  30. Grazina parašė:

    Superinis pyragas…skanesnio nezinau…nei saldus nei sausas,zodziu labai labai skanus..tik kepiau silikonineje formoje,kiekis gaminio nedidelis,gavosi LABAI SKANUS,nesu saldumynu megeja,bet si skanesta valgiau ir dziaugiausi.Aciu uz recepta. 🙂

  31. Simas parašė:

    o galima naudoti grietinele vietoj grietines?

  32. Ieva parašė:

    Sveika,
    Pyragu kepeja manes tikrai nepavadinsi, bet jau sita isgyre net mano isrankusis vyras. Per dvi savaites-du pyragai 🙂 treciasis keliauja i darba 🙂
    Aciu uz puiku ir paprasta pyrago recepta, kuri, beje, mintinai jau moku:)))

  33. Milda parašė:

    Labas 🙂
    Jau kelintą kartą kepu šį pyragą, tikrai labai skanus gaunasi visada ir tos vyšnios labai labai tinka. Tik vis užstringu su tuo kremu ir kiekvieną kartą galvoju, ką ne taip darau. Kai pradedu dėti grietinę į ištirpintą šokoladą, maišyti, man tas kremas pradeda lyg į varškę virst ir neišeina vientisas. Gal patarsit ką ne taip darau?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Milda, džiugu, kad džiaugiatės kepiniu ir dažnai kepat, dėl glaisto, tai manau, kad jau šokoladą perkaitinat..ir labai ant lėtos ugnies,geriausia virš garų vonelės jį tirpint, tada leisti šiek tiek pravėsti ir tada įmaišyt grietinę. Turėtų pavykti vientisas. Sėkmės

  34. irena parašė:

    Aciu miela Beata!Jau kelis kartus kepiau,labai skanus tortas!

  35. Rūta parašė:

    Sveiki,
    O kuo rekomenduotumėte pakeisti kakavą ir šokoladą (negalime su sūnum jų valgyti)? Kakavą keisčiau kerobu, tik su šokoladu problema… Iš anksto dėkoju.

  36. Dalia parašė:

    kiek reikia dėti kepimo miltelių ???

  37. Irena parašė:

    Sveiki,dažnokai kepu begliuteninius pyragus(sūnus netoleruoja).Labai norėčiau iškepti ir ne tik paprastą pyragą,bet tokį kaip šis su kremu.Kokį galėčiau padaryti kremą,jei negali naudoti jokių pieno produktų.

  38. […] Šokoladinis riešutų tortas be gliuteno […]

  39. Vilma parašė:

    Žvėriškai skanus!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bus mano favoritas 🙂

  40. irena parašė:

    Miela Beata,ar galeciau vietoj grietines deti grietinele,ar butinai turi buti grietine.Rytoj noriu kepti,o turiu tik grietinele 32proc.riebumo.Is anksto dekoju.

  41. Vaida parašė:

    Idejus vos viena sauksta grietines, sokoladas pavirto i tamsia ir kieta kose, nors buvo tolygiai istirpintas garu voneleje. Teko pabaigti su pienu, nes nors ir kantriai laukiau kol kremas suskystes su vienu sausktu grietines, niekaip nesigavo.

  42. Jurgita Šerniūtė parašė:

    Sveiki, miela Beata. Pagrindas man gavosi tobulas, visi gyrė, bet šokoladinis kremas nesigavo. Išsilydžiau šokoladą ir įdėjau grietinę ir tada viskas pasidarė taip kieta. Pakaitinus dar truputį išsiskyrė aliejus ar kažkas panašaus. Tada nupyliau tą skystį ir užpyliau truputį pieno ir gavosi graži masė tačiau visai nestingo.. Be to, šaldytos uogos man tiesiog tižo… Ką padariau ne taip? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jurgita, taip nutiko todėl, kad grietinė buvo per šalta ir labai greit sustingo, o jau pakaitinus, taip, atsiskyrė greitinės ir šokolado riebalai..tikiuos kitą kartą pavyks (grietinė kambario temp. turi būti arba pašildykite ją).

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/Baneris-300x250-px.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.