Spausdinti

 

 

 

 

 

 

 

 

Riešutinis ir šokoladinis pyragas su šokoladiniu padažu ir avietėmis

0
komentarai
107
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Pyragui:

200 g juodojo šokolado
200 g kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų
4 kiaušinių
150 g rudojo cukraus
50 g sviesto

Padažui - glajui reikės:

100 ml pieno
2 šaukštų cukraus pudros
100 g juodojo šokolado
Uogų papuošimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pasiruoškime pyragą:

1

Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės.

2

Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus  sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų konsistencijos.

3

Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame karštame vandenyje ar ant mažos ugnies puodelyje.

Reklama
41011
4

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite mikseriu ar šluotele su ruduoju cukrumi.

5

Ištirpintą šokoladą su sviestu supilkite į kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite maltus lazdyno riešutus ir dar kartą viską išmaišykite.

6

Suplakite kiaušinių baltymus iki vidutinio standumo. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą šokoladinę tešlą.

7

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22-24 cm skersmens kepimo formą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karčio orkaitę 45 minutėms.

Pasigaminkite šokoladinį glajų - padažą:

1

Į puodelį įpilkite 100 ml pieno ir įdėkite 100 g juodojo šokolado. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol šokoladas išsilydys. Nuolatos maišykite.

2

 Įberkite du šaukštus cukraus pudros ir masę gerai išsukite šaukštu.

3

Palikite glajų šiek tiek atvėsti, kol ji ims tirštėti.

Reklama
41011
4

Iškepto pyrago viršų apipilkite šokolado glajumi  ir papuoškite avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki,skaitau receptuka..ir pasigedau miltu:D nejaugi ju nereikia?

  2. Gaminant šį saldėsį nepakartojamas šokolado aromatas :)) Ką tik pakišau į orkaitę, laukiu nesulaukiu rezultato. Gal kiek per mažai išplakiau baltymus, tai vos vos skystesnė tešla gavosi, nei laidoje. Bet tikiuosi pyragui nepakenks 🙂

  3. Šis tortas-pyragas nerealiai skanus tiems, kas mėgsta šokoladą (o mes su vyru vieni iš tokių)! Labai ačiū už receptuką Beata. Vos paragavę supratome, kad tai bus vienas iš mėgstamiausių desertų!

  4. O as vistele, tai kiek maciau laidoje tai taip ir padariau kiek atsiminiau, o kad cia receptas yra tai negalvoj, kepa va mano tortukas ja….. tik as baltymus suplakiau su cukrumi (nelapai purus gavosi) ir nenulupau lazdino riesutuku (nors as dejau riesutu misinio (lazdinu, graikiniu, migdolu ir anakardziu) nes neturejau namie lazdinu ) na tesla tai laaabai skani gavosi, bus matyt kaip iskeps koks skonios bus

    Tai va, atsiprasau Beata, kad tavo recepta iskraipiau

  5. apsimelavot ,saket 6/12 zmoniu . vyras su sunum per 15min vienu ypu prarijo (tikra to zodzio prasme) ka besakytsi atsiliepimai nuostabiausi tik truputi mazokas pyragas:) aciu

  6. Kepiau siandien ir as. Tik skaitydama komentarus tepamaciau, jog lazdyno riesutai turejo but, o as isitikinus buvau, kad zemes 😀 Tai va, mano pyragelis su kitokiais riesutais, bet vistiek sokoladinis 🙂 Laukia rytojaus, vyro/tevelio sugriztuviu 🙂

  7. Ačiū Beata už receptuką. Kadangi rugsėjį švenčiu gimtadienį, o lazdyno riešutai ir šokoladas, mano ypač mėgstami dalykai, net nemąsčiau apie kitą variantą po Jūsų laidos. Ir tikrai esu smagiai nustebinta, pyragas ypatingo skonio, bet ir labai lengvai gaminamas. Puošiau šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais :)) Ir skonis, ir vaizdas 10 balų!!!

  8. Ačiū, Beata!!! Dievinu juodą šokoladą ir kartais nusipirkdavau tokio ar panašaus kartaus šokoladinio tortuko ir kaifuodavau su kava… O dabar, Tavo dėka, jį galiu pasidaryti namie!! Nors kasdien!! 😀
    Beata, prie to paties paklausiu – gal netyčia moki pagaminti traškią karamelę ir galėtum pasidalinti receptu? Lietuvoj, cukrainėj Bijola yra toks pyragas „Traškutis”, 2008 metais pelnęs geriausio Lietuvos pyrago vardą. O jame – nieko ypatingo, išskyrus tą traškios karamelės sluoksnį, kuris nerealiai dera su šokoladiniu biskvitu…

  9. Turiu toki klausimeli, arteja mano gimtadienis, taigi ir as planuoju pasigaminti si skanesta 🙂 (laidoje atrode labai skaniai), bet ar gaunasi ne per saldus: sokoladas, cukrus ir sokoladinis glajus ant virsaus?
    As megstu saldziai, bet ne per saldziai….

  10. Turiu toki klausimeli, arteja mano gimtadienis, taigi ir as planuoju pasigaminti si skanesta 🙂 (laidoje atrode labai skaniai), bet ar gaunasi ne per saldus: sokoladas, cukrus ir sokoladinis glajus ant virsaus?
    As megstu saldziai, bet ne per saldziai….

  11. Sveiki. Esu istikima Jusu gerbeja! Isivaizduokit ir net mano vyras su sunumi pradejo ziureti Jusu laidas po to kai atsitiktinai prisedo prie tv, kai as ziurejau kaip kepate riesutini sokoladini torta. Kadangi mes esame sokolado megejai, tai iskepiau vyrui gimtadienio proga si torta. su kiekvienu kasniu girdejau vyro pagyrimus… pyragui. 😀
    Norejau dar Jusu paklausti. Esu valgiusi pirktini sokoladini pyraga, ant kurio virsaus buvo traskus karameles skonio sluoksnis uzpiltas sokoladu. Gal zinote kaip pagaminti toki trasku karameles skonio pertepima? Manau namu salygomis iskeptas panasus pyragas butu nerealiai skanus. 🙂

  12. Sveiki ,recepciukas tikrai geras ,tiesa as lazdyno riesutis pakeiciau i migdolo ir avietes pamainiau i braskes vistiek buvo super…aciu Beata!

  13. Labai,labai patiko musu seimai vaikai alpo nuo skonio labai skanus glajus ir pats pyragas skaniausias koki esu valgiusi!!!!!!! Tik vienas klausimas ar i glaju butinai reikia deti cukraus pudros ar negalima deti paprasto cukraus?:) Ačiū :*

  14. Labai,labai patiko musu seimai vaikai alpo nuo skonio labai skanus glajus ir pats pyragas skaniausias koki esu valgiusi!!!!!!! Tik vienas klausimas ar i glaju butinai reikia deti cukraus pudros ar negalima deti paprasto cukraus?:) Ačiū :*

  15. As tortui-pyragui papuosti naudojau saldytas (atsildytas) braskes, super, nes pats tortas gaunasi pakankamai saldus, o braskes inesa lengva rugstuma. Kepiau si torta 3 kartus ir dar kepsiu!!!

  16. Na ka,bandysim.Lekiu i parduotuve 🙂 Palinkekit sekmes,nes siaip is pirmo karto kepiniai man nelabai pavyksta,bet reikia bandyt,nes atrodo labai viliojanciai sis pyragelis 🙂

  17. Puikiai gavosi :))) Labai skanu su kava, man gavosi kartokas, nes naudoja juoda sokolada 70 % kakavos kuriame. Aciu uz puiku recepta!

  18. Puikiai gavosi :))) Labai skanu su kava, man gavosi kartokas, nes naudoja juoda sokolada 70 % kakavos kuriame. Aciu uz puiku recepta!

  19. O man sudege sisi pyragas 🙁 turbut per ilgai buvo 45 min 🙁 bet gavosi skanus, bet jau tos vietos kur nesudege 🙂

  20. laba diena,
    norejau paklausti, o galima naudoti konditerini sokolada „blocker”, ar tinka ir pats paprasciausias? labai smalsu isbandyti, pamacius foto primine parduotuvej perkama torta „juodoji roze” tai taip uzsinorejau, mmm 😀

  21. Sveiki, vakar kepiau šį pyragėlį, tik nežinau kas atsitiko, jis visai neiškilo ir gana kietas gavosi…gal žinot nuo ko tai priklauso? :))

  22. Ačiū už nepakartojamą receptą! Tokio skanaus dar nebuvau ragavus, atitinka visus mano kriterijus pyragui 😉
    Visi negali atsistebėti, kokia aš puiki šeimininkė. Draugė, kuri turi alergiją miltams ir dėl to negali valgyti daugumos tortų, liko sužavėta ir tuoj pat prisiprašė recepto, o dabar negali atsidžiaugti valgydama puikų pyragą ir nebijodama. Ačiū Tau, Beata, Tu nuostabi.

  23. Sakykite ar galima siam receptui panaudoti Beatos virtuves Karšto šokolado drožles? turiu visa skardine pakuote 🙂 ir kažkaip susigundžiau šiuo receptu…

  24. Labas rytas 🙂 norejau pasiteirauti kokio dydzio formoje geriausia kepti si pyraga,pagal jusu nurodytu ingridiantu kieki? 🙂

  25. Puikus pyragas! 🙂 As jau trecia karta ji dariau ir vel puikiai gavosi! Idealu su vaniliniais ledais 🙂

  26. Galvoju pabandysiu ir as toki skaniai atrodanti pyraga.. tai va dabar kepa orkaitej:)) o be riesutu manau negalima, nes kai jie susimala tai manau vietoj miltu gaunas 🙂

  27. Galvoju pabandysiu ir as toki skaniai atrodanti pyraga.. tai va dabar kepa orkaitej:)) o be riesutu manau negalima, nes kai jie susimala tai manau vietoj miltu gaunas 🙂

  28. Kokį juodąjį šokoladą jūs dedate į šį pyragą, nes šiandien kepiau ir gavosi kartokas.Ir gal galite pasakyti, kodėl pyragas sutrūkinėjo? Bet šiaip labai super pyragas ypač su ledais. Tik aš puošiau ne uogomis, o mėtų lapeliais:) Ačiū už puikų receptą:))

  29. Sveiki, gaminame si torciuka, turiu klausima, kodel bekepant jis man per viduri „sprogo” pasidare kaip ugnikalnis? ka padariau ne taip? 🙂

  30. Laba diena, o sakykite, jį geriausia, skaniausia valgyti karštą ar puikiai jo skonis atsiskleidžia ir palaikius dieną kambario temperatūroj ir tada jį aptaisius visais padažais ?

  31. Daug kartu kepu jusu recepta torta,oi oi labai skanu,o sveciams ir draugams labai patiko. Labai dekoju uz recepta.Super…

  32. Sveiki,

    o kepant pyragus gal galima šokoladą pakeisti šokolado-riešutų kremu?

    taip jau nutiko, kad namuose jo daugiau nei reikėtų, tai norisi ką nors skanesnio iš jo pasigaminti 🙂

    nebūtinai kalbant vien tik apie šį pyragą. Daug kur šokoladas naudojamas pertepimams ir pan.

    Ačiū

  33. Sveiki,

    o kepant pyragus gal galima šokoladą pakeisti šokolado-riešutų kremu?

    taip jau nutiko, kad namuose jo daugiau nei reikėtų, tai norisi ką nors skanesnio iš jo pasigaminti 🙂

    nebūtinai kalbant vien tik apie šį pyragą. Daug kur šokoladas naudojamas pertepimams ir pan.

    Ačiū

  34. Beata, o ar blogai bus jei vietoj sviesto naudosiu alieju? arba kokoso sviesta? o vietoj pieno, naudosiu pvz migdolu piena? noriu pagaminti vaikinui gimtadieniui, bet jis alergiskas pieno produktams

  35. Miela Beata,
    Norėjau paklausti dėl glajaus. Man jo gavosi per daug ir niekaip nesutirštėjo. Gal pieno tiksliai nepamatavau, o gal netinkamas cukrus – pirkau Icing sugar?
    Ačiū!

  36. Tobulas tortas išėjo gimimo dienos proga. Labai patenkinti buvo tiek svečiai, tiek aš pati 🙂 apsalom iki begalybės. tikrai dar gaminsiu.

  37. Beatule labai laukiau pyrago ir viskas atrode tarsi gerai, taciau isemus is orkautes susmego 🙁 ka daryti kad kita karta taip nenutiktu?

  38. Paragavus sio pyrago pakerta kojas, zeme slysta is po koju, galima nugriuti kaip Gustavui per savo laida..Nera zodziu apsakyt koks jis geras..

  39. Labai susižavėjau šiuo receptu, tačiau iškepus likau nusivylus..ne pyragas, o blynas gavosi, plonas, o ir glaistas nepavyko…žodžiu, per daug brangus blynas..:)

  40. Ačiū Beata!
    Superinis tortas lengvas pagaminti,ir kas svarbiausia be miltų o tai reiškia kad tinka Žmonėms kurie netoleruoja gluteno.

  41. Labai superinis pyragas. Kai isemiau is orkaites ir apipyliau glaistu (skystokas man jis gavosi) tai ne kaip atrode. Bet kai paragavom……… Bandykit, tikrai verta. Beje, as kepiau su graikiskais riesutais. Aciu, Beata :)))

  42. Pyragas pavyko super 🙂 nuostabus nesudėtingas receptas nuostabioms šeimos akimirkoms

  43. Beje gaminau su žemės riešutais ir skonis tikrai puikus, tad manau drasiai galima naudoti įvairius riešutus

  44. nežinau, gavosi fiasko… viską dariau pagal receptą, o tešla gavosi labai tiršta sunki, net kiaušinių baltymai nepadėjo tešlai iškilti.. tai gavosi nedidelio storio, padėjo tik tai, kad kepiau nedidelėje skardoje, tai nors ne visai blynas, bet tikrai ne kaip nuotraukoje. o užpylus glaistą, pyragas buvo beveik nevalgomas, nes saldybių saldybė, net vaniliai ledai sunkiai nugesino saldumą…

  45. Nuostabus tortas! Ziauriai skanu dar truputi siltas su vaniliniais ledais! Aciu!
    p.s. pradzioje padariau klaida – glaista irgi dariau dubenelyje, istatytame karstame vandenyje.. nezinau kodel, galbut blogai perskaiciau. Gavosi labai skystas, bet po to pasitaisiau – staciau tiesiai ant ugnies ir kaitinau bei maisiau, kol sutirstejo 🙂

Rašyti komentarą