8241
Beatos virtuvė

Ridikėlių ir šviežių bulvių salotos

(2)

Čia tikrai ir sočios, ir gardžios, ir traškios salotos su šauniu laiškinių česnakų ir jogurto padažu ir ridikėliais.

Reikės:
  • 500 g šviežių bulvių (mažesnės – malonesnės akiai)
  • ryšulėlio ridikėlių
  • pusės ryšulėlio laiškinių česnakų
  • saujelės garstyčių daigų patiekimui
  • 3 šaukštų liesos grietinės
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 1 citrinos žievelės
  • druskos

  1. Šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), kol suminkštėja, bet dar neperverda. Leidžiame atvėsti.
  2. Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais.
  3. Atvėsusias bulves supjaustome griežinėliais.
  4. Sumaišome ridikėlius ir bulves. Pagardiname druska.
  5. Susmulkiname laiškinius česnakus. Dubenėlyje sumaišome garstyčias, grietinę, citrinos žievelę. Suberiame smulkintus laiškinius česnakus. Gerai išmaišome.
  6. Pilame padažą ant daržovių ir švelniai išmaišome leisdami joms tolygiai pasidengti padažu. Patiekiant galima pabarstyti garstyčių daigais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Išbandyta – labai skanu! Manau, puikiai dera gaivūs ridikėliai ir „duslios“ bulvės 🙂

  2. Ingrida parašė:

    Super salotos, kaip visada pas Betą iš paprastų ingridientų galima padaryti super duper patiekalą. Labai skaniai šios salotos susivalgė su mėsytę kepta ant griliaus.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.