8241
Beatos virtuvė

Ribollita – pomidorų ir lapinių kopūstų sriuba

(0)
Kalorijos: 226
Porcijos: 4
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 3 saliero lapkočių
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 žiupsnio pankolių sėklų
  • 1 žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus (galite keisti sultiniu)
  • 300 g (vienos skardinės) konservuotų arba virtų sviestinių pupelių
  • 1 lauro lapo
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 1,5 kubelio ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio
  • 150 g lapinio kopūsto lapų (galite keisti paprastu kopūstu)
  • pusės citrinos žievelės ir sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Tai visame pasaulyje populiari Toskanos sriuba, kurios pavadinimas reiškia „dar kartą pašildyta“. Genialiai paprasta ši sriuba tik įrodo, kad puikiam patiekalui sukurti nereikia įmantrių sudedamųjų dalių. Ir taip, tikra teisybė – pašildyta kitą dieną ji tampa dar skanesnė (jei tik tos sriubos lieka kitai dienai). Virėme su ekologišku „Maggi“ daržovių sultiniu, kuris viską sujungė į skanią ir sočią visumą.

  1. Šaukštą aliejaus įkaitiname puode, kuriame virsime sriubą, ir jame apkepiname daržoves: smulkintą svogūną, kubeliais supjaustytus salierus ir morkas, smulkiai pjaustytas česnako skilteles. Jei atrodo, kad daržovės ima kibti prie puodo dugno, pamaišome, įpilame pusę šaukšto sultinio ir toliau vis maišydami kepame, iš viso 5–7 minutes.
  2. Į puodą su daržovėmis beriame pankolių sėklas, aitriųjų paprikų dribsnius ir leidžiame jiems šiek tiek pasišildyti. Tuomet į puodą suverčiame konservuotus pomidorus, nusunktas ir nuskalautas pupeles, supilame paruoštą sultinį. Sultiniui paruošti reikės 700 ml verdančio vandens ir 1,5 kubelio ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio. Viską gerai išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos, ir pridengę puodą dangčiu apie 10 minučių leidžiame pavirti.
  3. Po dešimties minučių atidengiame puodą, suberiame kruopščiai nuplautus ir rankomis pasmulkintus lapinio kopūsto lapus (į sriubą galite dėti ir lapinių kopūstų stiebus, tik rekomenduotume prieš tai juos pasmulkinti peiliu nedideliais gabalėliais – taip greičiau išvirs ir suminkštės) ir dar paverdame apie 5 minutes.
  4. Prieš pat patiekdami sriubą, pagardiname ją tarkuota citrinos žievele, įspaudžiame pusės citrinos sultis ir pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,38 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.