8241
Beatos virtuvė

Ribollita: itališka pupelių ir kopūstų sriuba

(2)

Dar viena sriubos variacija yra su šaldytais žaliaisiais žirneliais, tokią ir mano vaikai labiau mėgsta. Gerai suvirusios pupelės sutirština, o žalieji žirneliai, sumesti baigiant virti, maloniai žaliai nudažo.

Reikės:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 saliero lapkočių
  • mažo ryšulėlio petražolių
  • 1 morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 litro daržovių sultinio
  • 1 stiklinės išvirtų baltųjų pupelių (nevirtos svers apie 100 g)
  • 2 saujų cavolo nero arba pusės nedidelės galvos savojinio kopūsto
  • špinatų saujos
  • čiobrelio šakelės
  • šlakelio citrinų sulčių
  • druskos
  • spipirų
  • lauro lapo
  • petražolių pabaigtuvėms

Sriubos kilmė jau aiški, bet dabar norėčiau pakalbėti apie nepakartojamai nuostabią daržovę, kuri itališkai vadinama cavolo nero – juodasis, arba lapinis, kopūstas, Lietuvoje jis nėra labai populiarus. Tai yra daržovė tamsiai žaliais lapais iš kopūstų giminės, bet skonis primena ir špinatus. Jų būna įvairių – labiau garbanotais lapais ar mažiau, bet visi auga lapais į šonus kaip medis. Šie kopūstai ne tik labai gardūs, bet ir puikiausiai sau auga iki žiemos.

Tradiciškai ribollita yra kaimiška sriuba su virtomis pupelėmis ir būtent šiuo kopūstu. Jei neturite itališko cavolo nero, galite sėkmingai naudoti mūsiškus kopūstus arba savojinį kopūstą, arba špinatus. Tik vienas dalykas svarbus – viską reikia daryti tam tikru metu. Atkreipkite dėmesį, kada reikia išvirti pupeles, kada dėti žalumynus į sriubą. Pastaruosius reikia versti į vandenį vėliausiai, kad neprarastų žalumo ir nesuvirtų, o pupelės turi būti kuo minkštesnės. Ir gerbiamųjų bulvių čia nereikia, nes baltyminiais turtais ir sotumu dalinasi pupelės. Pupeles rekomenduočiau būtinai mirkyti per naktį, tada greitai išvirti, kad būtų beveik minkštos, ir berti jas į sriubą, kad visiškai išvirtų.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Labai idomi sriuba,tik beda kad neparasyta kas po ko eina,ar svogunais ir cesnakas pakepinami ar kaip viskas vyksta?

  2. Dovile parašė:

    Aciu uz recepta. Viriau su paprastu kopustu, skani sriuba. Iprasti ir geri produktai, bet naujas skonis iseina.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.