8241
Beatos virtuvė

Cukinijų ir obuolių tortas

(0)

Smagu kepti tortą, kuriame susitinka tiek daug rudens gėrybių. Drėgni ir daržovių pilni biskvitai čia puikiai dera su šviežios obuolienės ir sūrio kremo pertepimu.

Reikės:
  • Cukinijų biskvitui reikės:
  • 300 g cukinijų
  • 170 g natūralaus jogurto
  • 150 ml neutralaus skonio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 250 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
  • 400 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio valgomosios sodos
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • Obuolių įdarui:
  • 300 g rūgštesnių obuolių
  • 3 šaukštų „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 30 ml vandens
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukšto sviesto
  • Riešutams karamelizuoti:
  • 100 g kepintų migdolų
  • 50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • kelių šaukštų vandens
  • Kremui:
  • 400 g kreminio sūrio
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 100 „Dansukker“ cukraus miltelių

  1. Gaminame biskvitą. Cukinijas sutarkuojame burokine tarka (galima prieš tai nulupti). Viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus, kitame dubenyje elektriniu plakikliu sumaišome aliejų, jogurtą, kiaušinius, cukrų ir citrinų sultis. Sausus ingredientus suberiame prie šlapių ir išmaišome šaukštu, pabaigoje įmaišome tarkuotas cukinijas. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir šauname į iki 170 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įbestas į vidurį, nebebus apkibęs tešla. Iškepusį biskvitą paliekame visiškai atvėsti.
  2. Nulupame obuolius ir supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą. Ten sudedame likusius ingredientus ir užkaičiame puodą ant vidutinės kaitros. Retkarčiais pamaišydami verdame apie 10–15 minučių, kol obuoliai suminkštėja. Tuomet paliekame visiškai atvėsti.
  3. Karamelizuojame riešutus. Į keptuvę suberiame cukrų, įpilame porą šaukštų vandens ir užkaičiame ant vidutinės kaitros. Kai cukrus ištirpsta, sukinėdami keptuvę leidžiame kelias minutes pavirti, kol karamelė iš skaidrios virs auksine. Tada beriame į keptuvę riešutus, juos pamaišome, kad pasidengtų plonu sluoksniu, ir išverčiame ant kepimo popieriumi padengto paviršiaus atvėsti.
  4. Pasiruošiame kremą. Elektriniu maišytuvu sumaišome kreminį sūrį ir cukraus miltelius. Pilame šaltą grietinėlę ir toliau maišome, kol kremas taps purus ir lengvas. Kremą, iki jo prireiks, laikome šaltai.
  5. Biskvitą aštriu peiliu perpjauname į tris dalis. Dedame pirmąjį biskvitą ant tortinės, ant jo krauname kelis šaukštus kremo ir šaukštu tolygiai paskirstome, tik palei kraštelį suformuojame vos aukštesnę kremo sieną. Ant kremo per vidurį krauname pusę troškintų obuolių, tolygiai paskirstome. Peiliu ar grūstuve pasmulkiname atvėsusius karamelizuotus riešutus, beriame jų saujelę ant obuolių. Dedame ant viršaus antrąjį biskvitą ir viską pakartojame. Galiausiai, kai visi biskvitai ir obuoliai bus sunaudoti, likusį kremą krauname ant viršaus ir išlyginame. Statome tortą pernakt į šaldytuvą.

Naujiena! Lietuvoje jau auginami ekologiški cukriniai runkeliai, iš kurių gaminamas ekologiškas „Dansukker“ cukrus „Panevėžio Plius“.

#reklama

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.