8241
Beatos virtuvė

Raugintų kopūstų sriuba per 30 minučių

(0)
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 30min.
Reikės:
  • 80–100 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 800 g–1 kg raugintų kopūstų
  • 2 kubelių „Maggi“ ekologiško daržovių sultinio
  • 1,5–2 l vandens
  • saujos džiovintų baravykų
  • Patiekti: su odele virtų bulvių

Šįkart puode suderinti siūlau vasarą, rudenį ir žiemą – saldžiosios paprikos ir pomidorai draugaus su raugintais kopūstais, rūkyta šonine ir džiovintais grybais. „Maggi“ ekologiškas daržovių sultinys  sukurs puikų foną raugintų kopūstų charakteriui atsiskleisti, svarbu nepadauginti šoninės, rinkitės ją liesesnę, ji čia būtina tik kaip prieskonis. Geriau tegul papildomo sotumo suteiks su odele virtos bulvės, o pati kopūstienė išliks gaivi ir neriebi.

Dabar dar trumpai apie sultinį. Žinoma, kad gera sriuba prasideda nuo skanaus, kokybiško sultinio. Tikrai neapsimetinėsiu – pastaruoju metu sriubas namie dažniau verdu su „Maggi“ ekologišku nei su naminiu sultiniu, nes ir laiko sutaupau, ir skonis išeina geras.
Man patinka šio sultinio „Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų sveikame maiste nepageidaujamų ingredientų.
Be to, tai ekologiškas produktas – visi sultiniams naudojami ingredientai atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių.
Ir dar labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys.

Grįžtam prie raugintų kopūstų sriubos:
1. Šoninę supjaustome kubeliais ir suberiame į keptuvę. Čirškiname ant didelės kaitros apie minutę, tada šiek tiek sumažiname kaitrą, suberiame kmynus, maltą papriką ir pakepame apie minutę. Sukrečiame pomidorų padažą, sumaišome ir kepiname dar minutę.
2. Į puodą sudedame raugintus kopūstus, supilame keptuvės turinį, pilame vandenį, dedame džiovintus baravykus. Viskam užvirus sudedame „Maggi“ ekologiško daržovių sultinio kubelius, išmaišome ir sumažinę ugnį verdame apie 20–25 minutes. (Jei įdomu, ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio ingredientai: druska; džiovintos daržovės (11,2 %), sviestmedžių riebalai, saulėgrąžų aliejus, ciberžolė, pipirai).
3. Kol sriuba burbuliuoja, išverdame nuplautas bulves ir viskas – soti, tiršta sriuba paruošta.

Ekologiško Maggi sultinio rasite visose didžiosiose parduotuvėse ir galėsite rinktis iš trijų rūšių – vištienos, daržovių ir žolelių. Aš pati dažniausiai perku Barboroje.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4.38 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.