8241
Beatos virtuvė

Raudonųjų svogūnų ir rozmarino suflė su feta

(3)

Oi, sako žmonės, kad suflė yra paprastas dalykas, tikrai nesudėtingas. Bet toks subtilus.

Reikės:
  • 4-6 suflė:
  • 2 raudonų svogūnų, nedidelių ir supjaustytų labai smulkiai
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto arba truputį mažiau smulkiai supjaustyti rozmarino
  • 40g sviesto
  • Džiuvesėlių
  • 30g miltų
  • ¼ šaukštelio garstyčių miltelių
  • Žiupsnelio kajeno pipiro
  • 220 ml pieno
  • 170g fetos sūrio
  • 3 kiaušinių
  • Druskos, pipirų

 

Pradedam šitaip: ištirpintu sviestu patepam keraminius indelius ir pabarstom džiuvesėliais. Perteklių džiuvesėlių – lauk. Įjungiam orkaitę 200C ir įdedam kepimo skardą, ant kurios statysim indelius, kad sau ramiai kaistų, nes kai suflė pašaunam į orkaitę, į ją iš abiejų pusių turi smogti karštis.

Dabar pereinam prie svogūno, smulkiai supjaustom ir ant nedidelės ugnelės kepinam, kad neruduotų, bet minkštėtų. Taip pat supjaustom smulkiausiai rozmariną ir metam prie svogūnų. Kol svogūnas minkštėja, greitai nudirbam kitus darbus.

Likusį sviestą pilam į puodelį, dedam miltus ir pakepinam truputį, po truputį pilam pieną, bet labai po truputį ir maišom, tada pasidaro baltas padažas, laikom ant ugnies, kol sutirštėja – apie minutę, pusantros. Viskas – pilam tą padažą į dubenį kokį, kad truputį atvėstų. Trynius atskiriam nuo baltymų. Ir trynius įmaišom į baltą padažą. Sutrupinam feta sūrį ir dedam į padažą, druskos ir pipirų dar truputėlį ir garstyčių miltelius (jei miltelių nėra, tai truputėlis paprastų garstyčių puikiai tinka), žiupsnelis kajeno (aš kartą paprika kajeną pakeičiau), sumaišom. Dabar kiaušinių baltymų eilė – išplakam gerai, kad stovėtų, bet ne kaip akmeninis, ir dar turėtų šiokio tokio tąsumo, lankstumo, nes kitaip bus sunku įmaišyti.

Dabar finalas, beveik, dedam šaukštą baltymų į balto padažo masę ir pamaišom, kad truputį suskystėtų visa masė ir tada suverčiam baltymus ir per kokius 6 kartus viską įmaišom atsargiai. Įlankstom dideliu mostu, keldami ir užversdami baltymus, viskas turi būti skystoka, bet ne per skysta ir neišmušam viso oro iš baltymų. Dabar pilam viską į indelius, viršų sulyginam ir peilio galiuku gražiai apienam kraštelius, kad kai suflė į viršų kels visas tas oras, kurį įplakėm į baltymus, ji lengvai atsiplėštų nuo kraštų.

Kepam apie 12 min, turi pakilti beveik dvigubai, ir viduriukas dar būti truputi šlapias, bet nebūtinai. Tik dėmesio – kai ištraukiat iš orkaitės – gazas dugnas ant stalo, nes suflė jūsų nelauks ir susileis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Candy parašė:

    O kur svogunus det?

  2. Jurgucka parašė:

    O sita sufle galima didesniuose indeliuose kepti ar geriau butu mazyciuose?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.