8241
Beatos virtuvė

Ramintos imbieriniai sausainiai pagal Kamilę

(11)

Dar vieni imbieriniai. Dovanoti man per susitikimą su skaitytojais.

Reikės:
  • 3 stiklinių miltų
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 0,5 stiklinės medaus
  • 2 arbatinių šaukštelių sodos
  • 2 arbatinių šaukštelių imbiero miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • 225 gramų sviesto

 

  1. Sumaišome cukrų, sodą, miltus, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą.
  2. Sudedame pjaustytą sviestą (minkštą) ir suminkome pirštais, supilame medų. Minkome kol susiformuos tešla.
  3. Padedame tešlą vienai valandai į šaldytuvą arba, jei norite kepti greičiau, trumpesniam laikui į šaldiklį.
  4. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, plonai iškočiojame, formuojame sausainius ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 12-15min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Klausimas parašė:

    O sodos nereikia nugesinti?

  2. Kristina parašė:

    O gal galit patikslinti kiek ml/g yra viena stikline, apie 200 g/ml? Labai nemegstu sito matavimo vieneto, nes visu stiklines skirtingos? 😀

    • Simona parašė:

      Nezinau ar teisingai darau, taciau jei visas receptas suraytas stiklinem ar puodeliais, tai as irgi ne visada numanau kiek tai ml,g,mg, todel as pasiimu kazkoki viena puoduka ir su juo viska matuoju. Tai jei sako 0.5 stiklines, pagal recepto autore butu 100, o tada mano puodukas rodys 120, tai ir kiti ingridientai tokiu budu nebus „nugrybauti“ 🙂

  3. Raminta parašė:

    Sodą geriausiai nugesinti su miltais kartu sijojant per sietelį.
    Stiklinė maždaug didelio puodelio talpos. Tokia vidutinė, senovinė. Ne tokia, kokios dabar madingos. Aukštos didelės. Jeigu tokia didelė stiklinė, tai manau reikėtų 2/3, tada atitiktų mažos stiklinaitės talpą. 🙂

  4. Kamile parašė:

    is 200ml stiklines iseina, bet manau galit naudoti tokia kokia turit 🙂

  5. Siga parašė:

    Labai skanūs sausainukai, mano šeimynai labai patiko, Kalėdoms kepsiu būtinai 🙂

  6. irma parašė:

    As pabandziau kepti, taciau man gavosi kitokie nei nuotraukoje. Kodel mano kepti gavosi sviesus, o nuotraukoje – tamsus, tarsi daryti su padegintu cukrumu? Ir tesla buvo tokia, kad negalejau niekaip vientisos mases padaryti bei iskocioti.
    Ar tikrai receptas tu sausainiu, kurie nuotraukoje?

    • Beata Nicholson parašė:

      tikrai šitų….Šeštadieni aš kepsiu imbierinius laidoje, šis receptas yra Ramintos ir aš už jį neatsakau, tas kurį parodysiu laidoje šeštadieni ir receptas pasirodys taip pat šeštadieni bus kitoks…man su juo visada pavyksta

  7. Raminta parašė:

    Galbūt sviestas buvo nelabai minkštas, kad galėjo nesigauti. Turi būti visiškai minkštas. Patariu ant radiatoriaus palaikyti. 🙂 Arba galima įmušti vieną kiaušinį į cukrų, o tik po to dėti sviestą. O rudi gavosi dėl to, kad medus buvo iš močiutės, pats tikriausias ir natūraliausias nektaro medus. šviesūs galėjo gautis dėl liepų medaus arba nenatūralaus, su cukraus priemaišomis. Galbūt mano rudesni dar dėl to, kad namuose baigėsi baltasis cukrus ir aš įdėjau nepilnus du šaukštus rudo cukraus. 🙂 Ir dar galėjo nesigauti vientisi dėl to, kad nepakankamai laiko tešla buvo pastovėjusi šaldytuve. Man pirmą kartą juos kepant taip pat nesigavo vientisi, tad aš nusižengiau taisyklėms ir kišau tešlą į šaldiklį ir dar mušiau vieną kiaušinį. Tada išėjo sausainiai geri. 🙂

  8. Kvepia Kaledomis... parašė:

    Tikka teslyte suminkyta. Kadangi paskaiciau, jog ne visoms gavosi vientisa mase, tai as ir sviesta ir meduti tiesiog islydziau ir labai puikiai nuostabiai susiminke tesla. Lauksiu saltos teslos rezultato ir pulsiu kepti! Kvapai jau dabar nuostabus!

  9. Sausainiukai :) parašė:

    Tesla jau saldytuve, gavosi ruda ir vientisa ir lb skaniai kvepia 🙂 naudojau naturalu medu ir jie rudi 🙂 kita karta noriu daryti pagal Beata, man jos receptai nerealus 😉

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.