8241
Beatos virtuvė

Rabarbarų pyragas su trintomis braškėmis

(10)

Saldžiai rūgštus pyragas, kai rabarbarų ir braškių pilnas turgus.

Reikės:
  • Pagrindui:
  • 200 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 60 g cukraus
  • Viršutiniam sluoksniui:
  • 400 g rabarbarų
  • 5-8 džiovintų abrikosų
  • saujos razinų
  • stiklinės trintų braškių su 4 šaukštais cukraus

  1. Mitus sumaišykite su cukrumi. Šaltą sviestą vis padažydami į miltus ir cukrų sutarkuokite. Darbuokitės greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti nuo rankų šilumos. Stambesnius sviesto gabaliukus greitai pertrinkite su miltais, kad masė būtų panaši į žvyrą.
  2. Įjunkite orkaitę, temperatūra – 180 °C.
  3. Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu ir taip pat smulkiai supjaustykite.
  4. Braškes sutrinkite su cukrumi. Galite sugrūsti jas tiesiog šakute, o galite ir maisto trintuvu.
  5. Rabarbarus, abrikosus, razinas ir trintas braškes suverskite į puodelį ir pavirkite apie 5 minutes.
  6. Į kepimo popieriumi išklotą vidutinio dydžio indą berkite miltų ir sviesto trupinius (porą saujų pasilikite viršūnėlei), išlyginkite, ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarų „uogienę“, užbarstykite miltų ir sviesto trupiniais ir pašaukite kepti 45 minutes.

 

Labai tiks valgyti su ledais, jei karštas, o atvėsęs gardu ir su paprasčiausia arbata.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Murr parašė:

    Dar šiltas su ledais turėtų būti tikras skanumėlis

  2. Daiva parašė:

    labai skaniai atrodo ir nėra labai jau daug komponentų reiks pabandyti….

  3. Romena parašė:

    Jau šiandien garuos ant mūsų stalo. Ačiū, Beata!

  4. Deimante parašė:

    Šiandien kepiau.
    Tik nesuprantu kodėl pirmiausia reikia padaryti trupinius, o tik tada tvarkytis su braškėm, rabarbarais.
    Kol pagal eiliškumą padariau sekančius darbus, man miltų ir sviesto trupiniai nebepriminė žvyro, nuo šilumos sviestas suminkstėjo…..
    Sekantį kartą eiliškumą pakeisiu.

  5. kriste parašė:

    Įdomu, ar Beatos vaikai valgė šį pyragą?
    Mano tai nevalgė…

  6. Uodegyte parašė:

    Ir as ji kepiau si grazuoli, bet jau rugstumas 😀 Kita karta tikrai daugiau desiu braskiu ir rabarbaru tik vos vos del rugsteles 😀 Bet receptukas super!

  7. Raimonda parašė:

    Rabarbarus prieš verdant su braškėmis pora min.apviriau vienus ir rūgštumo sumažėjo. Pabandykit.

  8. Kristina parašė:

    Vietoj rabarbarų dėjau agrastus ir „nusukau“ pusę cukraus! Visiems labai patiko!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.