Mitus sumaišykite su cukrumi. Šaltą sviestą vis padažydami į miltus ir cukrų sutarkuokite. Darbuokitės greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti nuo rankų šilumos. Stambesnius sviesto gabaliukus greitai pertrinkite su miltais, kad masė būtų panaši į žvyrą.
Įjunkite orkaitę, temperatūra – 180 °C.
Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu ir taip pat smulkiai supjaustykite.
Braškes sutrinkite su cukrumi. Galite sugrūsti jas tiesiog šakute, o galite ir maisto trintuvu.
Rabarbarus, abrikosus, razinas ir trintas braškes suverskite į puodelį ir pavirkite apie 5 minutes.
Į kepimo popieriumi išklotą vidutinio dydžio indą berkite miltų ir sviesto trupinius (porą saujų pasilikite viršūnėlei), išlyginkite, ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarų „uogienę“, užbarstykite miltų ir sviesto trupiniais ir pašaukite kepti 45 minutes.
Labai tiks valgyti su ledais, jei karštas, o atvėsęs gardu ir su paprasčiausia arbata.
Šiandien kepiau.
Tik nesuprantu kodėl pirmiausia reikia padaryti trupinius, o tik tada tvarkytis su braškėm, rabarbarais.
Kol pagal eiliškumą padariau sekančius darbus, man miltų ir sviesto trupiniai nebepriminė žvyro, nuo šilumos sviestas suminkstėjo…..
Sekantį kartą eiliškumą pakeisiu.
Ir as ji kepiau si grazuoli, bet jau rugstumas 😀 Kita karta tikrai daugiau desiu braskiu ir rabarbaru tik vos vos del rugsteles 😀 Bet receptukas super!
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Dar šiltas su ledais turėtų būti tikras skanumėlis