Spausdinti

Labai tiks valgyti su ledais, jei karštas, o atvėsęs gardu ir su paprasčiausia arbata.

Rabarbarų pyragas su trintomis braškėmis

0
komentarai
11
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Pagrindui:

200 g sviesto
250 g miltų
60 g cukraus

Viršutiniam sluoksniui:

400 g rabarbarų
5-8 džiovintų abrikosų
saujos razinų
stiklinės trintų braškių su 4 šaukštais cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mitus sumaišykite su cukrumi. Šaltą sviestą vis padažydami į miltus ir cukrų sutarkuokite. Darbuokitės greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti nuo rankų šilumos. Stambesnius sviesto gabaliukus greitai pertrinkite su miltais, kad masė būtų panaši į žvyrą.

2

Įjunkite orkaitę, temperatūra – 180 °C.

3

Rabarbarus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu ir taip pat smulkiai supjaustykite.

Reklama
41011
4

Braškes sutrinkite su cukrumi. Galite sugrūsti jas tiesiog šakute, o galite ir maisto trintuvu.

5

Rabarbarus, abrikosus, razinas ir trintas braškes suverskite į puodelį ir pavirkite apie 5 minutes.

6

Į kepimo popieriumi išklotą vidutinio dydžio indą berkite miltų ir sviesto trupinius (porą saujų pasilikite viršūnėlei), išlyginkite, ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarų „uogienę“, užbarstykite miltų ir sviesto trupiniais ir pašaukite kepti 45 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šiandien kepiau.
    Tik nesuprantu kodėl pirmiausia reikia padaryti trupinius, o tik tada tvarkytis su braškėm, rabarbarais.
    Kol pagal eiliškumą padariau sekančius darbus, man miltų ir sviesto trupiniai nebepriminė žvyro, nuo šilumos sviestas suminkstėjo…..
    Sekantį kartą eiliškumą pakeisiu.

  2. Ir as ji kepiau si grazuoli, bet jau rugstumas 😀 Kita karta tikrai daugiau desiu braskiu ir rabarbaru tik vos vos del rugsteles 😀 Bet receptukas super!

  3. Rabarbarus prieš verdant su braškėmis pora min.apviriau vienus ir rūgštumo sumažėjo. Pabandykit.

Rašyti komentarą