8241
Beatos virtuvė

Rabarbarų pyragas su granola

(4)
Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 4 rimtų rabarbarų stiebų
  • 40 g cukruoto imbiero (nebūtinai)
  • 400g jogurto natūralaus
  • 100ml alyvuogių aliejaus
  • 8-9 šaukštų kvietinių miltų
  • 2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštų avižinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus, cinamono jei norisi
  • 4 – 5 šaukštų Pauluns granolos su avietėmis, kokosu ir braškėmis
  • 5 - 6 šaukštų cukraus

Šis pyragas toks vykęs, kad jau kepiau du kartus. Rabarbarai yra JĖGA, bet jei jų nebespėjate paragauti, tai iš esmės galite į pyragą dėti viską, kas sezoniška ir skanu. Aš dėsiu braškių ar šilauogių, ar nektarinų kai prasidės… Gamindama šį pyragą, rabarbarus truputį patroškinu. O pyragas tikrai, prisiekiu, pasiruošia per penkias minutes, nes kitap aš jo negaminčiau. Naudojau alyvuogių aliejų, kurį tiesiog pilu prie kiaušinių ir tiek (aišku galima naudoti sviestą, bet jį prieš tai reikia ištirpinti, o ir sviestas kartais mūsų namuose baigiasi, nes karvutės vis dar neturiu☺).

„Pauluns“ granola čia atsidūrė, nes visada jos turiu spintelėje ir ji čia labai tinka. Taip, taip, ši granola – produktas nepigus, bet labai kokybiškas. O kita vertus, pabandykit patys pasidaryti namie kažką panašaus – pamatysite, kiek kainuoja riešutai, liofilizuotos uogos ir sėklos, plius dar laikas prie orkaitės (jei jau gaminsit patys,  tai nesitraukit nuo granolos nei minutės!). Taigi, granolos viršūnė tikrai praturtina šitą pyragą – ir puikiai papuošia, ir traškumo bei papildomo skonio suteikia. 

Gaminame:

  1. Rabarbarus supjaustome stambiais gabalėliais ir sudedame juos kartu su pasmulkintais cukruoto imbiero gabaliukais į nedidelį puodą. Užpilame 3 šaukštais vandens ir truputį patroškiname, kad rabarbarai ir imbieras suminkštėtų.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi kol suputos. Tada lėtai, plona srovele supilame aliejų ir toliau plakame – turėtų susiformuoti standesnės putos. Supilame į jas jogurtą ir  gerai išmaišome.
  3. Kitame inde abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Įmaišome juos į kiaušinių masę. Tuomer jau pilame tešlą į kepimo indą (prieš tai patepkite jį rieblais arba išklokite kepimo popieriumi), tolygiai ant paviršiaus paskirstome troškintus rabarbarus ir imbierus ir galiausiai viską dosniai pabarstome „Pauluns“ granola. Viskas, beliko šį grožį iškepti 180C orkaitėje apie 35-40 minučių.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,64 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. M. parašė:

    Kuo galima būtu pakeisti granola?

  2. Simona parašė:

    Ar vietoj jogurto tiktų kefyras?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.