Tai klasikinis ir visada puikiai pavykstantis rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais. Vienintelė naujovė, kurią siūlau pabandyti, tai pakepti orkaitėje rabarbarus, kurie lengvai suminkštės, gardžiai karamelizuosis ir taps saldesni. Imbieras ir rabarbaras puikiai sudera kartu. Patiekite pyragą su jogurtu, ledais ar plakta grietinėle.
Rabarbarų pyragas mamos dienai
Rabarbarams:
Trupiniams:
Pyragui:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200°C. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Galite rabarbarus pakepinti orkaitėje kartu su cukrumi, maltu imbieru ir citrinos sultimis apie 15 minučių, kol suminkštės. Ir atidėti. Arba jei neturite laiko, tai galite tiesiog sumaišyti žalius rabarbarus su minėtais ingredientais.
Gaminame trupinius: minkštą sviestą sumaišome (o geriausiai įtriname pirštais) su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Atidedame.
Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrumi, kol pabaltuos ir bus purus. Dubenyje sumaišome miltus, maltą imbierą ir kepimo miltelius. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į sausų ingredientų dubenį, lengvai išmaišome, svarbu nepermaišyti.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilame pusę tešlos, dedame pusę kiekio rabarbarų ir pusę trupinių. Supilame likusią tešlą, sudedame likusius rabarbarus ir trupinius.
Kepame 170°C orkaitėje 1 valandą arba kol iškeps (įkišę medinį pagaliuką į storiausią pyrago vietą ištrauksite jį sausą). Paliekame apie 20 minučių atvėsti, o tada jau valgome vieną ar su ledais, jogurtu, plakta grietinėle ir braškėmis.
Jei baigėsi rabarbarų sezonas, drąsiai šį pyragą kepkite su kitais vaisiais ar uogomis. Šis pyragas tiesiog tobulai tinka visiems saldiems sodo ir daržo turtams įprasminti.
Nuostabus pyragas. Rytoj vėl kepsiu. Dabar kepsiu Beatos gradu varskes apkepa. Ačiū už daug skaniu patiekalu.
Laba diena, Beata. Noriu paklausti, ar tešla turi gautis tiršta ar skysta? Nes man gavosi tiršta. Taip pat, kai pakepiau 15 minučių rabarbarus orkaitėje, jie tapo koše. Manau kitą kartą tiesiog sudėsiu juos paprastai ir apibarstysiu rudu cukrumi.