Spausdinti

Tai klasikinis ir visada puikiai pavykstantis rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais. Vienintelė naujovė, kurią siūlau pabandyti, tai pakepti orkaitėje rabarbarus, kurie lengvai suminkštės, gardžiai karamelizuosis ir taps saldesni. Imbieras ir rabarbaras puikiai sudera kartu. Patiekite pyragą su jogurtu, ledais ar plakta grietinėle.

Rabarbarų pyragas mamos dienai

0
komentarai
3
Porcijos
10 asm.

Rabarbarams:

800 g rabarbarų
3 šaukštų rudo cukraus
1 šaukštelio malto imbiero
½ citrinos sulčių

Trupiniams:

50 g sviesto
60 g viso grūdo kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių
50 g rudo cukraus

Pyragui:

200 g minkšto sviesto
170 g cukraus
4 kiaušinių
100 g viso grūdo avižinių miltų arba migdolų miltų
100 g viso grūdo kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių malto imbiero
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200°C. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Galite rabarbarus pakepinti orkaitėje kartu su cukrumi, maltu imbieru ir citrinos sultimis apie 15 minučių, kol suminkštės. Ir atidėti. Arba jei neturite laiko, tai galite tiesiog sumaišyti žalius rabarbarus su minėtais ingredientais.

2

Gaminame trupinius: minkštą sviestą sumaišome (o geriausiai įtriname pirštais) su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Atidedame.

3

Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrumi, kol pabaltuos ir bus purus. Dubenyje sumaišome miltus, maltą imbierą ir kepimo miltelius. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į sausų ingredientų dubenį, lengvai išmaišome, svarbu nepermaišyti.

4

Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilame pusę tešlos, dedame pusę kiekio rabarbarų ir pusę trupinių. Supilame likusią tešlą, sudedame likusius rabarbarus ir trupinius.

5

Kepame 170°C orkaitėje 1 valandą arba kol iškeps (įkišę medinį pagaliuką į storiausią pyrago vietą ištrauksite jį sausą). Paliekame apie 20 minučių atvėsti, o tada jau valgome vieną ar su ledais, jogurtu, plakta grietinėle ir braškėmis.

Ingredientai
Patarimas

Jei baigėsi rabarbarų sezonas, drąsiai šį pyragą kepkite su kitais vaisiais ar uogomis. Šis pyragas tiesiog tobulai tinka visiems saldiems sodo ir daržo turtams įprasminti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nuostabus pyragas. Rytoj vėl kepsiu. Dabar kepsiu Beatos gradu varskes apkepa. Ačiū už daug skaniu patiekalu.

  2. Laba diena, Beata. Noriu paklausti, ar tešla turi gautis tiršta ar skysta? Nes man gavosi tiršta. Taip pat, kai pakepiau 15 minučių rabarbarus orkaitėje, jie tapo koše. Manau kitą kartą tiesiog sudėsiu juos paprastai ir apibarstysiu rudu cukrumi.

Rašyti komentarą