8241
Beatos virtuvė

Rabarbarų pyragas mamos dienai

(3)
Reikės:
  • Rabarbarams:
  • 800 g rabarbarų
  • 3 šaukštų rudo cukraus
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • ½ citrinos sulčių
  • Trupiniams:
  • 50 g sviesto
  • 60 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g rudo cukraus
  • Pyragui:
  • 200 g minkšto sviesto
  • 170 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 100 g viso grūdo avižinių miltų arba migdolų miltų
  • 100 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių malto imbiero
  • žiupsnio druskos

Tai klasikinis ir visada puikiai pavykstantis rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais. Vienintelė naujovė, kurią siūlau pabandyti, tai pakepti orkaitėje rabarbarus, kurie lengvai suminkštės, gardžiai karamelizuosis ir taps saldesni. Imbieras ir rabarbaras puikiai sudera kartu. Patiekite pyragą su jogurtu, ledais ar plakta grietinėle.

1. Įkaitiname orkaitę iki 200°C. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Galite rabarbarus pakepinti orkaitėje kartu su cukrumi, maltu imbieru ir citrinos sultimis apie 15 minučių, kol suminkštės. Ir atidėti. Arba jei neturite laiko, tai galite tiesiog sumaišyti žalius rabarbarus su minėtais ingredientais.
2. Gaminame trupinius: minkštą sviestą sumaišome (o geriausiai įtriname pirštais) su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Atidedame.
3. Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrumi, kol pabaltuos ir bus purus. Dubenyje sumaišome miltus, maltą imbierą ir kepimo miltelius. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į sausų ingredientų dubenį, lengvai išmaišome, svarbu nepermaišyti.
4. Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilame pusę tešlos, dedame pusę kiekio rabarbarų ir pusę trupinių. Supilame likusią tešlą, sudedame likusius rabarbarus ir trupinius.
5. Kepame 170°C orkaitėje 1 valandą arba kol iškeps (įkišę medinį pagaliuką į storiausią pyrago vietą ištrauksite jį sausą). Paliekame apie 20 minučių atvėsti, o tada jau valgome vieną ar su ledais, jogurtu, plakta grietinėle ir braškėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Aušra parašė:

    Nuostabus pyragas. Rytoj vėl kepsiu. Dabar kepsiu Beatos gradu varskes apkepa. Ačiū už daug skaniu patiekalu.

  2. Aurelija parašė:

    Laba diena, Beata. Noriu paklausti, ar tešla turi gautis tiršta ar skysta? Nes man gavosi tiršta. Taip pat, kai pakepiau 15 minučių rabarbarus orkaitėje, jie tapo koše. Manau kitą kartą tiesiog sudėsiu juos paprastai ir apibarstysiu rudu cukrumi.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.