Spausdinti

Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja. Tačiau pastabėjau, kad daugeliui dar atrodo, kad vienintelis būdas juos valgyti  – imti žalius, padažyti cukruje ir smagiai triaukšti. Skanu, aišku, bet kokia netiesa juos suguldyti tik su cukrumi, ir prie desertų… Kad ir skanus duetas  – rabarbarai su pyragais visokiausiais. Bet kodėl gi neatskleidus jų charakterio salotomis ir burokėliais? Paragaukite, negalėsite sustoti.

Rabarbarų ir burokėlių salotos

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

3-4 burokėlių
300 g rabarbarų
30 g cukraus
2 šaukštų acto
3/4 šaukštelio granatų melasos arba balzamiko kremo
2 šaukštų klevų sirupo arba medaus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
gero žiupsnio kvapniųų pipirų
20 g petražolių
100 g gorgonzolos sūrio
druskos ir pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Taigi, burokėlius nuplaukite ir apvyniokite kiekvieną atskirai folija. Įkaitinkite orkaitę iki 220C laipsnių. Perkelkite burokus ant kepimo formos ir kepkite apie 40-60 minučių (kaip ilgai kepsite, prikalauso nuo buroko dydžio. Ar jau iškepęs patikrinsite peiliu, kaip tikrinate bulves, ar išvirė). Leiskite atvėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, trikampėliais.

2

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite apie 2,5 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir suberkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite karštoje orkaitėje apie 12 minučių, kol rabarbarai suminkštės, bet dar nepraras visiškai savo formos. Atidėkite atvėsti.

3

Pasiruošiame padažą: sumaišome actą, melasą, medų ar balzamiko kremą, prieskonius ir gerai išsukame. Supjaustome smulkiai petražoles ir jas suberiame į padažą, o dar į padažą sudedame ir supjaustytus burokėlius. Viską gerai išmaišome ir jau dedame, serviruojame lėkštėse ar vienoje didelėje. Užbarstome gorgonzolos sūrio ir uždedame rabarbarus, truputį pamaišome ir ragaujame, valgome ir džiaugiamės vasara.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą