Spausdinti

Švelnus ožkų pieno sūris labai dera su jaunutėmis saldžiomis cukinijomis (recepte naudojami „moteriški“ cukinijų žiedai, iš kurių ir užauga derlius). Universalus visų pamėgtas kepinys – neškitės ji į darbą ir iškylą, skanaukite vieną ar su putojančiu vynu, galiausiai, dekoruokite juo stalą – pažadame, kad, kartą išbandę, kepsite jį visą vasarą.

Pyragas su ožkų pieno sūriu ir cukinijų žiedais

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

1 pakuotės (400 g) sluoksniuotos šaldytos tešlos
250 g minkšto ožkų pieno sūrio
4 šaukštų grietinės
100 g skrudintų lazdynų riešutų
cukinijų žiedų
druskos
alyvuogių aliejaus
skysto medaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Šaldytą tešlą išimame iš šaldiklio ir paliekame kambario temperatūroje šiek tiek atšilti. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.

2

Dubenėlyje minkštą ožkų pieno sūrį sumaišome su grietine.

3

Šiek tiek atšilusius tešlos lapelius (arba vieną lapą, jei kepsime didelį pyragą) išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aštriu peiliu ne iki galo įpjauname 1 cm kraštelį. Sūriu aptepame tešlos lakštą, atpjautą kraštelį palikdami švarų. Ant sūrio dėliojame cukinijų žiedus, viską pabarstome druska, lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę kepti apie 30 minučių. Tešlos krašteliai turi pasipūsti ir tapti auksinės spalvos. Geriausia pirmąsias 15 minučių kepti apatinėje orkaitės lentynoje, o likusį laiką – orkaitės viduryje.

Reklama
41011
4

Iškepusį pyragą traukiame iš orkaitės, pabarstome smulkintais skrudintais lazdynų riešutais ir pašlakstome trupučiu skysto medaus. Skanu valgyti ir šiltą, ir atvėsusį.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą