8241
Beatos virtuvė

Pyragas su ožkų pieno sūriu ir cukinijų žiedais

(0)
Reikės:
  • 1 pakuotės (400 g) sluoksniuotos šaldytos tešlos
  • 250 g minkšto ožkų pieno sūrio
  • 4 šaukštų grietinės
  • 100 g skrudintų lazdynų riešutų
  • cukinijų žiedų
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • skysto medaus

Švelnus ožkų pieno sūris labai dera su jaunutėmis saldžiomis cukinijomis (recepte naudojami „moteriški“ cukinijų žiedai, iš kurių ir užauga derlius). Universalus visų pamėgtas kepinys – neškitės ji į darbą ir iškylą, skanaukite vieną ar su putojančiu vynu, galiausiai, dekoruokite juo stalą – pažadame, kad, kartą išbandę, kepsite jį visą vasarą.

Gaminame:

  1. Šaldytą tešlą išimame iš šaldiklio ir paliekame kambario temperatūroje šiek tiek atšilti. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.
  2. Dubenėlyje minkštą ožkų pieno sūrį sumaišome su grietine.
  3. Šiek tiek atšilusius tešlos lapelius (arba vieną lapą, jei kepsime didelį pyragą) išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aštriu peiliu ne iki galo įpjauname 1 cm kraštelį. Sūriu aptepame tešlos lakštą, atpjautą kraštelį palikdami švarų. Ant sūrio dėliojame cukinijų žiedus, viską pabarstome druska, lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę kepti apie 30 minučių. Tešlos krašteliai turi pasipūsti ir tapti auksinės spalvos. Geriausia pirmąsias 15 minučių kepti apatinėje orkaitės lentynoje, o likusį laiką – orkaitės viduryje.
  4. Iškepusį pyragą traukiame iš orkaitės, pabarstome smulkintais skrudintais lazdynų riešutais ir pašlakstome trupučiu skysto medaus. Skanu valgyti ir šiltą, ir atvėsusį.

tartas su cukiniju

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.