8241
Beatos virtuvė

Pyragas su kriaušėmis ir mėlynu sūriu

(8)

Tinkamas receptas šventiniams susibėgimams. Paprastas, bet neprastas.

Reikės:
  • 150 g tešlos bemielės sluoksniuotos
  • 2 nedidelių kriaušių
  • saujos pistacijų (išgliaudytų sūdytų)
  • apie 50 g sūrio mėlyno (mėlynas pelėsis, todėl ir mėlynas vadinasi sūris)
  • pipirų

Aš naudojau tokias jau truputį pastovėjusias ir panokusias Conference kriaušes (pailgas stora oda), taip pat – saują pistacijų riešutų, ir sūrio gal 50 gramų.. Oi tiesa, nepamiršti reikia prieš tai ištiesti visų tinginių draugės – sluoksniuotos nemielinės tešlos (puff pastry). Mano mėlynasis sūris buvo Castello, toks labai paplitęs mėlynas daniškas sūris, panašus į Brie, truputi stipresnis, bet palyginus su kitais mėlynų gyslų gražuoliais gana švelnaus skonio, toks labiau kreminis ir minkštas, taigi sūrio  kiekis priklauso nuo jo stiprumo. Bet savaime suprantama, sveikas protas turi nugalėti visada – nereikia paskandinti tešlos sūryje arba užmesti vos du trupinius sūrio….

Tiesiam tešlos gabalą į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi. Aš nedidelį atriekiau. Aplinkui apipjaunam kraštus vos vos, bet neprapjaunam  iki galo, bet įpjaunam, tada viduriuką subadom šakute, kad tas viduriukas nekiltų (jis ir nekils, nes jį sunkiai užgulusios laikys kriaušės ir sūris, o tie krašteliai atskirti tešlos gražiai pakils…)

Kriaušes nulupam, tarkime, porą jų, supjaustom juostelėm, tiesiam, gražiai ant tešlos, ant viršaus pabarstom gabaliukų sūrio, tada dar pistacijų keletą, ir pipirų juodų, viską tik bumt į karštą orkaitę,  nepabijom  iki 210C ar net 220C užkaitint, ir laukiam, kol tešla iškeps, sūris apsilydys, apie dešimt minučių. Traukiam, pjaustom, gardžiuojamės. Labai, manau, tinkamas receptas šventiniams susibėgimams.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,71 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. egidija parašė:

    šis pyragiukas puikiai papildys mano kriaušių ir mėlyno sūrio derinuko receptų kolekciją. niaaaaam…

  2. Silvija A. parašė:

    išbandžiau ir aš šitą skanų receptuką, na laaabai jau man jis patiko, tiesiog pasaka, ir tie pipiriukai taip laiku ir vietoj, butinai ir atietyje vel pasigaminsiu šio skanumyno 🙂

  3. Mėta parašė:

    Super, tikrai puikus ir lengvai paruošiamas patiekaliukas!

  4. Daiva parašė:

    Ka tik ragavom! super! Labai patiko. Kepiau su koncervuotom kriausem-manu skonis tikrai ne prastesnis.

  5. debeselis parašė:

    Ačiū už puikų receptą, ką tik pašoviau orkaitėn antrą bandymą. Pirmąjį pamiršau papipirinti, antrajam neturėjau pistacijų, tai uždėjau anakardžio riešutų. Puikus receptas, kai nėra laiko ilgai sukinėtis virtuvėj 🙂

  6. Agne parašė:

    Puikus receptas! Dekui Beata.
    Tik moterys naudokit gera ir kokybiska suri. Pati nusipirkau karta toki nezinoma ir neragauta melina pelesini, sugadino visa skoni ir teko ta pyraga ismest 🙁 Castello puikiai tinka

  7. laisha parašė:

    O idomu gautusi toks pyragaitis is paprastos mielines teslos??

  8. Lina parašė:

    Turėjau produktų dviems pyragams, tad tiek ir iškepiau. Puikus! Daugiau nieko negaliu pridurti. Manau labai tiktų prie vyno Dėkui už receptą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.