Spausdinti

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago produktams. Riešutinis jų skonis dera su pomidorų rūgštele, o visas sudedamąsias dalis į vientisą gardumą sujungia tradicinis vadinamasis Quiche Lorraine metodas – tikra kiaušinių ir sūrio draugystė. O pyragas tinkamas ir iškyloms, ir pietums, vakarienei, nes juk ar grikiai atsibosta? O ypač jei dar su sūriu. Šiaip jau, sūris„Prussia“ yra ir skanus, ir praktiškas – tiks ir omletui pagardinti, smulkiai tarkuotas paįvairins salotas, nepriekaištingai pagardins lazaniją. Solidus, kietas ir tvirtas  – valgydami tikrai pajusite tolimą šviežio pieno aidą ir saldžios grietinėlės švelnumą. O šįkart išbandykite jį kepdami pyragą. Įkvėpimas iš mano Kepinių knygos, kai pirmą kartą pabandžiau grikių tartą, tai irgi buvo aibė pagyrų.

 

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

0
komentarai
4
Porcijos
5 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Tešlai:

100 g sviesto
140 g kvietinių miltų
60 g visagrūdžių ruginių miltų
60 ml šalto vandens
druskos

Įdarui:

60 g tarkuoto kietojo sūrio „Prussia“
150–200 g virtų grikių
200 g vyšninių pomidorų
1 svogūno
2 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
ryšelio krapų
40 g sviesto
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą sukapojame kartu su miltais ir druska. Įpilame vandens ir labai greitai suminkome tešlą. Suformuojame diską, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui arba ilgiau.

2

Iškočiojame ploną tešlos lakštą, pyrago formą išklojame tešla, aplyginame kraštus, uždengiame kepimo popieriumi ir ant jo priberiame pupelių, žirnių ar kitokių kruopų, kad prispaustume tešlą.

3

Kepame apie 15 minučių iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę nuimame kepimo popierių kartu su kruopomis.

Reklama
41011
4

Įdarui susmulkiname svogūną, pakepiname keptuvėje su tirpintu sviestu.

5

Suminkštėjusius svogūnus sumaišome su kiaušiniais, virtais grikiais, smulkiai pjaustytais krapais, 50 g sūrio „Prussia“ ir grietine. Pagardiname druska, pipirais.

6

Įdarą sukrečiame ant iškepto pagrindo, ant viršaus išdėliojame pusiau perpjautus pomidorus ir šauname į orkaitę kepti 15–20 minučių, kol įdaras sutvirtės.

7

Baigdami kepti pyragą pabarstome likusiu sūriu ir dar kišame į orkaitę, kad sūris gerai apšiltų ir paskrustų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gaminau jau ne kartą, nes ir vyras, ir vaikai valgė su didžiausiu malonumu. Tobulas receptas tiek vakarienei, tiek iškylai. Ačiū labai!

Rašyti komentarą