8241
Beatos virtuvė

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(3)
Reikės:
  • Tešlai:
  • 100 g sviesto
  • 140 g kvietinių miltų
  • 60 g visagrūdžių ruginių miltų
  • 60 ml šalto vandens
  • druskos
  • Įdarui:
  • 60 g tarkuoto kietojo sūrio „Prussia“
  • 150–200 g virtų grikių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės
  • ryšelio krapų
  • 40 g sviesto
  • druskos, pipirų

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago produktams. Riešutinis jų skonis dera su pomidorų rūgštele, o visas sudedamąsias dalis į vientisą gardumą sujungia tradicinis vadinamasis Quiche Lorraine metodas – tikra kiaušinių ir sūrio draugystė. O pyragas tinkamas ir iškyloms, ir pietums, vakarienei, nes juk ar grikiai atsibosta? O ypač jei dar su sūriu. Šiaip jau, sūris„Prussia“ yra ir skanus, ir praktiškas – tiks ir omletui pagardinti, smulkiai tarkuotas paįvairins salotas, nepriekaištingai pagardins lazaniją. Solidus, kietas ir tvirtas  – valgydami tikrai pajusite tolimą šviežio pieno aidą ir saldžios grietinėlės švelnumą. O šįkart išbandykite jį kepdami pyragą. Įkvėpimas iš mano Kepinių knygos, kai pirmą kartą pabandžiau grikių tartą, tai irgi buvo aibė pagyrų.

Gaminame: Sviestą sukapojame kartu su miltais ir druska. Įpilame vandens ir labai greitai suminkome tešlą. Suformuojame diską, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui arba ilgiau. Iškočiojame ploną tešlos lakštą, pyrago formą išklojame tešla, aplyginame kraštus, uždengiame kepimo popieriumi ir ant jo priberiame pupelių, žirnių ar kitokių kruopų, kad prispaustume tešlą.

Kepame apie 15 minučių iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę nuimame kepimo popierių kartu su kruopomis. Įdarui susmulkiname svogūną, pakepiname keptuvėje su tirpintu sviestu.

Suminkštėjusius svogūnus sumaišome su kiaušiniais, virtais grikiais, smulkiai pjaustytais krapais, 50 g sūrio „Prussia“ ir grietine. Pagardiname druska, pipirais. Įdarą sukrečiame ant iškepto pagrindo, ant viršaus išdėliojame pusiau perpjautus pomidorus ir šauname į orkaitę kepti 15–20 minučių, kol įdaras sutvirtės. Baigdami kepti pyragą pabarstome likusiu sūriu ir dar kišame į orkaitę, kad sūris gerai apšiltų ir paskrustų.

pyragas grikiu su suriu_prussia

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gintarė parašė:

    Šiandien išbandžiau:) Nerealus! Su pomidorų ir bazilikų salotom tikras delikatesas:)

  2. Eva parašė:

    Gaminau jau ne kartą, nes ir vyras, ir vaikai valgė su didžiausiu malonumu. Tobulas receptas tiek vakarienei, tiek iškylai. Ačiū labai!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.