Spausdinti

Ši sriuba tikrai yra fantastiška. Tokią verda draugės mama ponia Jadvyga kuri yra priesiekusi grybautoja. Paprasta ir užtikrinta, tegul kalba grybai. Tik tos sriubos nepadauginkite, nors žinau sunku gali būti kai ji tokia skani….

 

Puikioji grybų sriuba – inspiruota Jadvygos

0
komentarai
19
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

įvairių miško grybų: raudonikių, baravykų, voveraičių jų geriau negailėti
1 didelio svogūno galvos
kelių riekelių ar 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
sviesto kepimui
šaukšto alyvuogių aliejaus
1-1,5 l vandens
2-3 bulvių
druskos, pipirų
4-5 šaukštų grietinėlės užbalinimui
kelių petražolių šakelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Į puodą, kuriame virsite sriubą, dedame porą šaukštų sviesto ir šaukštą alyvuogių aliejaus, kad sviestas nepridegtų.

2

Į lydytą sviestą su aliejumi beriame susmulkintus svogūnus ir maišant pakepiname, kol svogūnas suminkštės.

3

Gabalėliais suraikytą šoninę suverčiame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir maišant dar pakepiname.

Reklama
41011
4

Smulkiai supjaustome iš anksto nuplautus, nuluptus ir išdarinėtus grybus bei sudedame juos į kepinamus svogūnus su šonine ir viską kelis kartus pamaišome. Grybų tikrai negailėkite.

5

Grybus šiek tiek pakepinę, pilame šalto vandens. Kol vanduo užvirs, nulupame bulves ir įpjaustome į sriubą.

6

Paskaniname druska, pipirais, sumažiname ugnį ir verdame toiau apie 45 minutes. Kai atsiranda putų – nugriebiame jas šaukštu. Paragaujame – jei trūksta druskos – pasūdome.

7

Sriubai išvirus, įpilame į ją grietinėlės bei pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. SIandiena gaminau, na ka galiu pasakyti,pasakisko skonio sriubyte! o jau kvapelis…mmm,nepakartojama!:)

  2. Sveiki. trumpas komentaras apie patiekalo pavadinima. zodis „inspiruotas ” turi lietuviska analoga ikvepta. Be kita ko jusu puslapis labai saunus , aciu uz siluma ir gera maista

  3. Gaminau 2x ir gaminsiu dar 🙂
    labai skani, sveika, lengvai paruošiama sriubytė

  4. Ačiū už gerą receptą. Pirmą kartą gyvenime viriau grybų sriubą ir puikiai pavyko 😉 Skanioji sriubytė panaikino neviltį dėl tik kelių rastų grybų, kurie idealiai tiko įgyvendinat šį receptuką…. Paprastai grybų randam daugiau ir ruošiu juos kitaip, o šiandien, Jūsų dėka, atradau naują mėgiamą patiekalą 🙂

  5. sriuba tikrai skani ….o skaniausia virta ant laužo……….o jeigu dar bulvės su lupyna lauže keptos……:)))))))))))) visiems sekmės….
    p.s. kiek dariau patiekalų iš Beatos repertuaro …o dariau bene keturis kartus …nenuvylė nei vienas ….PAGARBA….

  6. Įdomiai:… svieste apkepti svogūną, įpylus aliejaus, kad sviestas nedegtų, paskui šitame dar kepti šoninę…
    O yra piene virtos avienos su raugintais vynuogių lapais receptas?

  7. Ačiū Beata!!! Mano gaminimo įgūdžiai vis dar tarsi pirmakurses, bet šitos sriubos tiesiog neimanoma sumaut ❤️

Rašyti komentarą