Ši sriuba tikrai yra fantastiška. Tokią verda draugės mama ponia Jadvyga kuri yra priesiekusi grybautoja. Paprasta ir užtikrinta, tegul kalba grybai. Tik tos sriubos nepadauginkite, nors žinau sunku gali būti kai ji tokia skani….
Puikioji grybų sriuba – inspiruota Jadvygos
Reikės:
Gaminimas
Į puodą, kuriame virsite sriubą, dedame porą šaukštų sviesto ir šaukštą alyvuogių aliejaus, kad sviestas nepridegtų.
Į lydytą sviestą su aliejumi beriame susmulkintus svogūnus ir maišant pakepiname, kol svogūnas suminkštės.
Gabalėliais suraikytą šoninę suverčiame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir maišant dar pakepiname.
Smulkiai supjaustome iš anksto nuplautus, nuluptus ir išdarinėtus grybus bei sudedame juos į kepinamus svogūnus su šonine ir viską kelis kartus pamaišome. Grybų tikrai negailėkite.
Grybus šiek tiek pakepinę, pilame šalto vandens. Kol vanduo užvirs, nulupame bulves ir įpjaustome į sriubą.
Paskaniname druska, pipirais, sumažiname ugnį ir verdame toiau apie 45 minutes. Kai atsiranda putų – nugriebiame jas šaukštu. Paragaujame – jei trūksta druskos – pasūdome.
Sriubai išvirus, įpilame į ją grietinėlės bei pabarstome smulkintomis petražolėmis.
SIandiena gaminau, na ka galiu pasakyti,pasakisko skonio sriubyte! o jau kvapelis…mmm,nepakartojama!:)
Sveiki. trumpas komentaras apie patiekalo pavadinima. zodis „inspiruotas ” turi lietuviska analoga ikvepta. Be kita ko jusu puslapis labai saunus , aciu uz siluma ir gera maista
Gaminau 2x ir gaminsiu dar 🙂
labai skani, sveika, lengvai paruošiama sriubytė
grybu prisirinkau ,tik sriubai ,tad ja ir viriau ,skanu . Aciu uz recepta ..
Ačiū už gerą receptą. Pirmą kartą gyvenime viriau grybų sriubą ir puikiai pavyko 😉 Skanioji sriubytė panaikino neviltį dėl tik kelių rastų grybų, kurie idealiai tiko įgyvendinat šį receptuką…. Paprastai grybų randam daugiau ir ruošiu juos kitaip, o šiandien, Jūsų dėka, atradau naują mėgiamą patiekalą 🙂
Hmmm….o jei sia sriubyte pabandzius tik su pievagrybiais? Nes grybu neturiu:(
Laba diena ar butu galima gaminti be mesos jokios aciu uz atsakima
sriuba tikrai skani ….o skaniausia virta ant laužo……….o jeigu dar bulvės su lupyna lauže keptos……:)))))))))))) visiems sekmės….
p.s. kiek dariau patiekalų iš Beatos repertuaro …o dariau bene keturis kartus …nenuvylė nei vienas ….PAGARBA….
O ar grybus deti zalius ar jau apvirtus?
Įdomiai:… svieste apkepti svogūną, įpylus aliejaus, kad sviestas nedegtų, paskui šitame dar kepti šoninę…
O yra piene virtos avienos su raugintais vynuogių lapais receptas?
Ačiū Beata!!! Mano gaminimo įgūdžiai vis dar tarsi pirmakurses, bet šitos sriubos tiesiog neimanoma sumaut ❤️