Purų korėtą biskvitą užkloja saldus „Dr. Oetker“ grietinėlės ir vanilės skonio pudingas, traškumo suteikia oriniai morengai, gaivumo ir spalvų – plakta grietinėlė ir uogos. Šventė akims ir gomuriui.
Pudingo desertas su uogomis ir morengais
Pudingui:
Biskvitui:
Gaminimas
Ruošiame pudingą:
Pirmiausia pasiruošiame „Dr. Oetker“ pudingą. Maišelio turinį gerai išmaišome su 2–3 šaukštais cukraus (apie 30–40 g) ir maždaug 150 ml pieno. Dar 350 ml pieno užviriname ir nukėlę nuo viryklės nuolat maišydami supilame į jį prieš tai pasiruoštą mišinį. Grąžiname puodą ant viryklės ir nuolat maišydami paverdame pudingą dar apie minutę.
Paruoštą „Dr. Oetker“ pudingą išpilstome į šaltu vandeniu išskalautus dubenėlius ar formeles ir paliekame atvėsti. Uždengiame maistine plėvele taip, kad liestųsi su pudingo paviršiumi. Taip atvėsęs jis išliks vientisos, glotnios konsistencijos.
Kepame biskvitą:
Kambario temperatūros kiaušinius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi, kol masė taps puri ir balkšva. Įsijojame miltus, sumaišytus su „Dr. Oetker“ kepimo milteliais ir druska, viską švelniai išmaišome. Galiausiai supilame lydytą vos atvėsusį sviestą, dar kartą išmaišome.
Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (šiuo atveju nesvarbu, kokio dydžio, – iškepusį biskvitą vis tiek laužysime) ir kepame iki 180℃ įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusį atvėsiname.
Formuojame desertą:
Prieš formuodami desertą, dar kartą išmaišome paruoštą jau atvėsusį „Dr. Oetker“ pudingą, grietinėlę išplakame iki standžių putų. Sluoksniuojame stiklinaitėse pradėdami biskvitu, ant jo liejame „Dr. Oetker“ pudingo, beriame laužytus morengus, uogas ir užklojame plakta grietinėle. Kartojame tiek, kiek norisi ir telpa stiklinėje.