Spausdinti

Prieskoningas karamelinis obuolių ir bananų pyragas su citrininiu glaistu

0
komentarai
19
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

Skardinės karamelės „Carnation caramel“, bet manau, ir lietuviškas „Rududu“ sėkmingai tiks
120 g sviesto
3 kiaušinių
Šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio gvazdikėlių
Muskato riešuto tarkių keleto
2 nuvargusių bananų
6–7 nedidelių obuolių
200 g miltų
2 šaukštelių (ne per kupinų) kepimo miltelių
Druskos žiupsnelio

Glaistui reikės:

citrinos sulčių su cukraus pudra.
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Karamelę sudedame į dubenį, supilame ištirpintą ir šiltą sviestą, pamaišome. Nesimaišys labai lengvai.

2

Tada įmušame kiaušinius ir pamaišome. Viskas susimaišys, nes kiaušiniai viską homogenizuoja, jungia į vieną krūvą.

3

Beriame prieskonius.

Reklama
41011
4

Pjaustome obuolius ir dedame bananus gabaliukais.

5

Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska, ir supilame į tešlą.

6

Išmaišome ir dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą riebalais, ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes…

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Laba diena, Beata,

    Labai žaviuosi Jūsų pyragais (ir be abejo, kitais receptais), bet prieš bandydama šį pyragą noriu pasiklausti: ką daryti, kad pyragas nesubliūkštų? Man dažniausiai bekepdamas pyragas gražiai iškyla, o išėmus subliūkšta 🙁 Gal galėtumėte patarti, ką daryti?

    Iš anksto ačiū,
    Eglė

  2. Esu gan savikritiška maisto gaminimo atžvilgiu, bet šįkart pyragas gavosi lyg iš parduotuvės. Buvau labai savimi patenkinta ir dėkoju už receptą bei siulau išbandyti jį visiems. Tikrai verta;]

  3. Labai mėgstu tinginiams skirtus receptus – pyragas nuostabus!!! Visiems smaliziams tikrai rekomenduoju.
    P.S. aviziniu dribsniai ir pilno grudo miltai salia kvietiniu – reikalo nepagadino 😉

Rašyti komentarą