8241
Beatos virtuvė

Prancūziški grikių miltų lietiniai blynai Galette

(2)
Reikės:
  • Lietiniams:
  • 300 g grikių miltų
  • 60 g kvietinių miltų
  • žiupsnio druskos
  • 1 kiaušinio
  • 750 ml pieno
  • sviesto kepimui
  • Grybų įdarui: 
  • pievagrybių
  • sviesto kepimui
  • grietinėlės
  • pipirų, druskos
  • keleto čiobrelio šakelių
  • Kumpio ir sūrio įdarui: 
  • virto ar karštai rūkyto kumpio
  • puskiečio ar kietojo sūrio

  1. Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome.
  2. Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus tolygią konsistenciją tešlai leidžiame pastovėti keletą valandų, kol miltai išbrinks.
  3. Iškepame lietinius blynus.
  4. Grybų įdaras: lengvai pakepiname griežinėliais pjaustytus pievagrybius su sviestu ir čiobreliais. Baigiant įpilame šlakelį grietinėlės, pagardiname pipirais ir druska.
  5. Lietiniui baigus kepti, dar keptuvėje į jo vidurį dedame grybų įdaro, užlankstome jo šonus ir apkepame iš abiejų pusių.
  6. Kumpio ir sūrio įdaras: blynui kepant, įdedame smulkinto kumpio ir saujelę tarkuoto sūrio. Užlenkiame blyno šonus ir apkepame iš abiejų pusių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Bandytas parašė:

    Kažkas negerai su receptu.Pirmą kartą nepavyko Beatos receptas. Lietinių nebuvo įmanoma iškepti. Jie burbuliavo keptuvėje, visiškai suplyšo.

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, grikių blynai tikrai yra jautrūs ir lenviau plyšta, todėl reikia juos kepti kantriai ir švelniai. Patarimas: užmaišę tešlą leiskite jai pabūti, pailsėti kokias 30 minučių – tada ji taps sukalbamesnė.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.