Šis sumuštinis subalansuotas karališkiems vasariškiems savaitgalio pusryčiams. Prancūziškas sumuštinis - su vasariškais lietuviškais akcentais, su varškės sūriu ir avietėmis.
Varškės sūris ir avietės dera nepriekaištingai. Minkštas, sultingas saldžiarūgštis sumuštinis, kai tingisi kepti blynus.
Gaminame:
Į dubenį įmušame kiaušinius, supilame pieną, suberiame cukrų, cinamoną, pasūdome ir išplakame. Sviestą išlydome keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas neprisviltų.
Imame dvi duonos riekes ir abi jų puses pamirkome plakinyje. Ant vienos riekės uždedame du varškės sūrio griežinėlius, kelias patrintas avietes, užvožiame kita rieke ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pakepiname abi puses, kol gražiai paruduos.
Dedame į lėkštę, apibarstome miltiniu cukrumi ir papuošiame uogomis.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
O jei gyvenant užsienyje nėra varškės sūrio bent jau tokio kaip Lietuvoje 🙁 kuo galima butų pakeisti? Aciu!