8241
Beatos virtuvė

Prancūziškas sumuštinis su varškės sūriu ir avietėmis

(2)

Šis sumuštinis subalansuotas karališkiems vasariškiems savaitgalio pusryčiams. Prancūziškas sumuštinis - su vasariškais lietuviškais akcentais, su varškės sūriu ir avietėmis.

Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 400 ml pieno
  • žiupsnio cinamono
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelio sviesto kepti
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 10 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
  • 10 varškės sūrio griežinėlių
  • kelių šaukštų aviečių
  • miltinio cukraus patiekti
  • uogų patiekti

Varškės sūris ir avietės dera nepriekaištingai. Minkštas, sultingas saldžiarūgštis sumuštinis, kai tingisi kepti blynus.

Gaminame:

  1. Į dubenį įmušame kiaušinius, supilame pieną, suberiame cukrų, cinamoną, pasūdome ir išplakame.  Sviestą išlydome keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas neprisviltų.
  2. Imame dvi duonos riekes ir abi jų puses pamirkome plakinyje. Ant vienos riekės uždedame du varškės sūrio griežinėlius, kelias patrintas avietes, užvožiame kita rieke ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pakepiname abi puses, kol gražiai paruduos.
  3. Dedame į lėkštę, apibarstome miltiniu cukrumi ir papuošiame uogomis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vaida parašė:

    O jei gyvenant užsienyje nėra varškės sūrio bent jau tokio kaip Lietuvoje 🙁 kuo galima butų pakeisti? Aciu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.