Spausdinti

Varškės sūris ir avietės dera nepriekaištingai. Minkštas, sultingas saldžiarūgštis sumuštinis, kai tingisi kepti blynus.

 

Prancūziškas sumuštinis su varškės sūriu ir avietėmis

0
komentarai
2
Porcijos
5 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

4 kiaušinių
400 ml pieno
žiupsnio cinamono
1 šaukšto cukraus
žiupsnio druskos
1 šaukštelio sviesto kepti
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
10 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
10 varškės sūrio griežinėlių
kelių šaukštų aviečių
miltinio cukraus patiekti
uogų patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į dubenį įmušame kiaušinius, supilame pieną, suberiame cukrų, cinamoną, pasūdome ir išplakame. 

2

Sviestą išlydome keptuvėje, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas neprisviltų.

3

Imame dvi duonos riekes ir abi jų puses pamirkome plakinyje. Ant vienos riekės uždedame du varškės sūrio griežinėlius, kelias patrintas avietes, užvožiame kita rieke ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pakepiname abi puses, kol gražiai paruduos.

4

Dedame į lėkštę, apibarstome miltiniu cukrumi ir papuošiame uogomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O jei gyvenant užsienyje nėra varškės sūrio bent jau tokio kaip Lietuvoje 🙁 kuo galima butų pakeisti? Aciu!

Rašyti komentarą