8241
Beatos virtuvė

Prancūziškas skrebutis su mėlynėmis arba uogiene (tiks įvairios uogos)

(5)

Laikotarpiui, kai darbų ir taip pakanka, siūlau itin paprastą patiekalą, kuris a) tinka senai duonai ar pyragui sunaudoti, b) taps labai prašmatniu pusryčių patiekalu, jei ant jo uždėsite kokių nors uogų, vaisių ar šviežiai virtos obuolienės, c) tinka ir vakarienei, ir užkandžiams, kai pasigirsta: „MAMA NORIU VALGYTTTTTTTT“.

Reikės:
  • 4 – 6 riekių baltos duonos,
  • 300 ml pieno,
  • 3 kiaušinių,
  • druskos,
  • 2-3 šaukštų cukraus,
  • sviesto ar aliejaus kepti.
  • Galimi priedai: uogos, uogienės, grietinė, jogurtas, cinamonas, bananai, citrinos arba apelsino žievelė į plakinį – viskas, kas tik šauna galvon.

Aš į kiaušinio plakinį daug cukraus nededu. Mieliau pabarstau cukrumi jau kepantį skrebutį – taip jis pasidengia gardžia karameline plutele.

P.S. Ne pirmo šviežumo duona, išmirkyta kiaušinio plakinyje su pienu, tradiciškai yra vadinama prancūzišku skrebučiu.

 

Produktų pakaks 4 porcijoms

  1. Kiaušinius plakite, kol jie pradės putoti. Į plakinį supilkite pieną, įberkite šiek tiek druskos, įmaišykite šaukštą cukraus.
  2. Viską supilkite į plokščią gilią lėkštę, kad būtų patogu mirkyti duonos riekes. Šioms leiskite gerai pamirkti, bet žiūrėkite, kad nesukiužtų, nes bus sunku iškelti iš lėkštės.
  3. Keptuvėje ištirpdykite šiek tiek sviesto (ar įpilkite šlakelį aliejaus). Apkepkite plakinyje išmirkytas riekes. Ant apkeptos pusės užbarstykite šiek tiek cukraus ir vėl kepkite, bet jau nejudinkite, kad cukrus galėtų karamelizuotis ant duonos plutelės.
  4. Skrebutį valgykite su uogomis, jogurtu, liesa grietine ar obuoliene. Labai gardu užbarstyti cinamono. Skanaus!
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4.33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Indré parašė:

    Prancuzai sita patiekala vadina „Le pain perdu“, tiesiogiai isvertus „pamesta duona“. Laaaabai skanu 🙂

  2. Ingrida parašė:

    O mano močiutė tokius mums kepdavo vaikystėje.

  3. R.Babaušytė parašė:

    Senai, senai, kai dar buvo gūdus sovietmetis ir valgyti visai nebuvo ko, nes buvom studentai, tai kepdavom šitaip batono riekes, o kadangi cukraus irgi neturėdavom, tai berdavom žiupsnį druskos ir tos riekės gerai eidavo su pomidorų padažu arba majonezu. 🙂

  4. Marija parašė:

    O aš tokius skrebučius kepu orkaitėje – man taip skaniau 🙂

  5. Loreta parašė:

    Vaikyste dvelkiantis receptas, naudojamas ir brandžiame amžiuje vėlyviems sekmadienių pusryčiams!Bravo, Beata, kad jį rekomenduojate !Tik noriu pasidalinti patirtimi ir vienos garsios amerikietės, rašančios apie maistą ( kaip ir Jūs) rekomendacija šiuos skrebučius kepti ant aliejaus- ir vien tik ant aliejaus.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.