8241
Beatos virtuvė

Pošventinė turtinga perlinių kruopų košė

(0)
Reikės:
  • 400 g perlinių kruopų
  • 350 g keptos paukštienos
  • 400 g keptų daržovių (moliūgų, morkų, pastarnokų, salierų)
  • pusės poro
  • 5 česnakų skiltelių
  • 250 g grybų
  • 100 g džiovintų spanguolių ar abrikosų
  • šalavijų, čiobrelių ar rozmarinų lapelių
  • skysto vištienos sultinio MAGGI
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • aliejaus

Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna ypač skanus? Turiu nuojautą, kad šis patiekalas irgi turi potencialo toks tapti. Jei po švenčių liks keptos mėsos ir daržovių, visus maisto likučius būtinai komandiruokite į šį nuostabų patiekalą.

Reikės tik tinkamai išvirti kruopas. Kas bent kartą pabandys virti kruopas sultinyje MAGGI, daugiau jų vandenyje nebevirs. Užtenka vos poros šaukštelių skysto vištienos sultinio MAGGI, kad bet kokios košės, sriubos ar troškinio skonis taptų dar geresnis.

Iš vakaro kruopas užpilame dideliu kiekiu vandens ir paliekame išbrinkti.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepame supjaustytą porą. Jam suminkštėjus sukrečiame pjaustytus grybus ir prieskonines žoleles, kepame dar 3–5 minutes. Jei neturime vakar keptų daržovių, šviežias daržoves, supjaustę kubeliais, sudedame į keptuvę su grybais, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir švelniai pakepiname. Galiausiai sudedame smulkintas česnakų skilteles ir trumpai pakepame, kol vos sušils ir ims gardžiai kvepėti. Jei naudojame vakarykščius mėsos ir daržovių likučius, sudedame viską į keptuvę trumpam sušilti.
Karštame vandenyje (reikės maždaug 800 ml) ištirpiname 3 šaukštelius skysto vištienos sultinio MAGGI. Išbrinkusias kruopas nusunkiame ir suberiame į erdvų puodą, pritaikytą kepti orkaitėje. Ten beriame visą keptuvės turinį, džiovintus vaisius ir viską užpilame paruoštu vištienos sultiniu MAGGI. Viską gerai išmaišę uždengiame dangčiu ir statome į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40–60 minučių, kol kruopos suminkštės.

PATARIMAS
Vienas geriausių būdų sutaupyti per šventes – kuo tiksliau apskaičiuoti ruošiamo maisto kiekį ir visada turėti planą, kaip skaniai kitą dieną suvalgyti tai, kas liko. Šis receptas būtent toks!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.