8241
Beatos virtuvė

Pomidorų salotos ir beveik paprastas salotų užpilas

(0)
Reikės:
  • 4–5 prinokusių vidutinio dydžio pomidorų
  • Padažui:
  • 1–2 valgomųjų svogūnelių (arba pusės iprasto svogūno)
  • 6–7 šaukštų baltojo vyno acto
  • 1 nubraukto šaukšto cukraus
  • 1 kupino šaukštelio Dižono garstyčių (arba visagrūdžių),
  • druskos
  • žolelių
  • 6–7 šaukštų alyvuogių aliejaus

Švieži pomidorai – atostogu rojus. Pomidorai skanūs visaip. Ypač paskandinti krapuose ir beveik paprastame salotų užpile. Čia mano naujai pamėgtas salotų užpilas, kuriam reikia tik trupučio laiko, kad svogūnai spetu pasimarinuotų acte. Tik netingėkite jų smulkių smulkiausiai supjaustyti. Tokios pomidorų salotos yra mano atostogų receptas.

 

  1. Susmulkiname svogūnelius. Tinka ir iprastas svogūnas, bet geriau šviežias. Tada juos užpiltame baltojo vyno actu, Dižono garstyčiomis, užberiame cukraus, druskos. Viską pamarinuojame ir paliekame pastovėti apie pusvalandį.
  2. Sumaišome iki tinkamos konsistencijos su alyvuogių aliejumi.
  3. Pomidorus supjaustome pusžiedžiais, pabarstome turimomis žolelėmis (smulkiai pjaustyti krapai – mano favoritai) ir užpilame salotų padažu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.