Spausdinti

Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti ir 15, ir 20 žmonių… Visi liks sužavėti ir, aišku, pavalgydinti.

Plėšytos kiaulienos mėsainis

0
komentarai
15
Porcijos
15 asm.

Mėsai:

3 kg kiaulienos mentės
2 šaukštai malto kumino
2 šaukštai maltos kalendros
1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštas maltos rūkytos paprikos
1 šaukštas džiovintų svogūnų
1 šaukštas džiovintų česnakų
2–3 šaukštai druskos
500 ml šviesiojo alaus
Mėsainių bandelių

Kepsnių padažui:

50 g medaus
100 ml obuolių acto
200 g pomidorų padažo
Žiupsnis malto kumino
1 šaukštelis maltos rūkytos Chalapos paprikos
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

Traškioms kopūstų salotoms:

1 šviežias kopūstas
Pusė pankolio
1 saliero lapkotis
150 g ridikėlių
Kalendrų, petražolių lapelių
Pusės citrinos sultys
Druskos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštelis Dižono garstyčių
1 šaukštelis džiovintų česnakų miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaulienos mentę ištriname prieskoniais ir paliekame marinuotis šaltai per naktį ar net parą. Nieko nenutiks jei dėsite kepti ir iškart, bet pasimarinavusi mėsas bus dar išraiškingesnio skonio.

2

Kitą dieną mėsą perkeliame į kepimo indą. Tai gali būti storadugnis puodas su dangčiu (dar liaudyje vadinamas britvonu) arba didelė kepimo skarda, kurią reikės tvirtai uždengti kepimo folija. Į tą patį indą prie mėsos supilame alų, uždengiame dangčiu ar folija, kad neliktų tarpelių per kuriuos drėgmė gali išgaruoti, ir dedame kepti į iki 160-170 laipsnių orkaitę. Kepame mažiausiai 3 valadas. Mano patarimas: kol orkaitė įjungta, nepraleiskite progos bulvių įmesti ar daržovių įdėti, kad ir jos iškeptų.

3

Po 3 valandų patikriname, ar mėsa tinkamai iškepė – palietus šaukštu turi tiesiog subyrėti nuo minkštumo. Iškepusią mėsą išimame į atskirą indą ir suplėšome, susmulkiname. Kepimo inde likusį sultinį būtinai išsaugome ir panaudojame kitiems patiekalams.

Reklama
41011

Verdame barbekiu padažą:

1

Gaminame barbekiu padažą. Į nedidelį prikaistuvį sudedame medų, pilame obuolių acto, pomidorų padažo, suberiame prieskonius. Išmaišome ir užkaitę ant vidutinės kaitros paliekame ramiai burbuliuoti, kad perteklinė drėgmė nugaruotų, padažas sutirštėtų ir skoniai susikoncentruotų. Verdame apie 10 – 15 minučių ir vis nepamirštame pamaišyti.

2

Pagamintą barbekiu padažą supilame ant plėšytos mėsos ir išmaišome. Viską laikome šiltai iki kol ateis laikas statyti mėsainius.

Ruošiame salotas:

1

Gaminame salotas. Plonai supjaustome kopūstą, pankolį, ridikėlius ir saliero lapkotį, sudedame į dubenį. Ten pat beriame kapotų prieskoninių žolelių – kalendrų ir pertažolių. Kitame dubenėlyje gaminame padažą: majonezą sumaišome su jogurtu, spaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių ir džiovinto česnako. Padažą sumaišome su daržovėmis.

Statome mėsainį:

1

Ant trumpai paskrudintos bandelės dedame dosniai mėsos su padažu, o ant viršaus – salotų kalnelį. Užvožiame antrą bandelės pusę ir mėgaujamės.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, planuoju išbandyti šį receptą, tačiau ar būtina pilti alų? Gal galima jį pakeisti sultiniu? O gal visai nebūtina?

  2. Visada svajojau pasidaryti plėšytos kiaulienos patiekalą – ačiū už šį nuostabų receptą. Kol mėsytė marinuojasi, klausimukas: „ar yra skirtumas kepti 3 val. 160 temperatūroje, nuo kitur rekomenduojamo 10 val. 110 temperatūroje? Ar keičiasi mėsytės skonis, struktūra?”

  3. Labas vakaras, Beata, savaitgalį bandysime su didele draugų kompanija jūsų receptą ☺️ Kiek patartumėte pirkti mėsos 26 žmonėms? ☺️

  4. Ačiū už atsakymą! O jei kepti mėsą kamado kepsninėje, kiek laiko ir kokioj temperaturoj kepti rekomenduotumete? ☺️

  5. Labai ačiū už šį receptą! Jau nebesuskaičiuoju kiek kartų gaminau. Taip greitai dingsta. Ir mažasis pilna burna valgo. Naktį pakelta, pusiau mieganti iš aminties pagaminčiau šiuos burgerius Labai labai ačiū, Beata!

Rašyti komentarą