8241
Beatos virtuvė

Plėšytos kiaulienos mėsainis

(15)
Reikės:
  • 3 kg kiaulienos mentės
  • 2 šaukštai malto kumino
  • 2 šaukštai maltos kalendros
  • 1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštas maltos rūkytos paprikos
  • 1 šaukštas džiovintų svogūnų
  • 1 šaukštas džiovintų česnakų
  • 2–3 šaukštai druskos
  • 500 ml šviesiojo alaus
  • Mėsainių bandelių
  • Kepsnių padažas:
  • 50 g medaus
  • 100 ml obuolių acto
  • 200 g pomidorų padažo
  • Žiupsnis malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos rūkytos Chalapos paprikos
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • Traškios kopūstų salotos:
  • 1 šviežias kopūstas
  • Pusė pankolio
  • 1 saliero lapkotis
  • 150 g ridikėlių
  • Kalendrų, petražolių lapelių
  • Pusės citrinos sultys
  • Druskos
  • 2 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis džiovintų česnakų miltelių

Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti ir 15, ir 20 žmonių… Visi liks sužavėti ir, aišku, pavalgydinti.

Kiaulienos mentę ištriname prieskoniais ir paliekame marinuotis šaltai per naktį ar net parą. Nieko nenutiks jei dėsite kepti ir iškart, bet pasimarinavusi mėsas bus dar išraiškingesnio skonio.

Kitą dieną mėsą perkeliame į kepimo indą. Tai gali būti storadugnis puodas su dangčiu (dar liaudyje vadinamas britvonu) arba didelė kepimo skarda, kurią reikės tvirtai uždengti kepimo folija. Į tą patį indą prie mėsos supilame alų, uždengiame dangčiu ar folija, kad neliktų tarpelių per kuriuos drėgmė gali išgaruoti, ir dedame kepti į iki 160-170 laipsnių orkaitę. Kepame mažiausiai 3 valadas. Mano patarimas: kol orkaitė įjungta, nepraleiskite progos bulvių įmesti ar daržovių įdėti, kad ir jos iškeptų.

Po 3 valandų patikriname, ar mėsa tinkamai iškepė – palietus šaukštu turi tiesiog subyrėti nuo minkštumo. Iškepusią mėsą išimame į atskirą indą ir suplėšome, susmulkiname. Kepimo inde likusį sultinį būtinai išsaugome ir panaudojame kitiems patiekalams.

Gaminame barbekiu padažą. Į nedidelį prikaistuvį sudedame medų, pilame obuolių acto, pomidorų padažo, suberiame prieskonius. Išmaišome ir užkaitę ant vidutinės kaitros paliekame ramiai burbuliuoti, kad perteklinė drėgmė nugaruotų, padažas sutirštėtų ir skoniai susikoncentruotų. Verdame apie 10 – 15 minučių ir vis nepamirštame pamaišyti.

Pagamintą barbekiu padažą supilame ant plėšytos mėsos ir išmaišome. Viską laikome šiltai iki kol ateis laikas statyti mėsainius.

Gaminame salotas. Plonai supjaustome kopūstą, pankolį, ridikėlius ir saliero lapkotį, sudedame į dubenį. Ten pat beriame kapotų prieskoninių žolelių – kalendrų ir pertažolių. Kitame dubenėlyje gaminame padažą: majonezą sumaišome su jogurtu, spaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių ir džiovinto česnako. Padažą sumaišome su daržovėmis.

Statome mėsainius. Ant trumpai paskrudintos bandelės dedame dosniai mėsos su padažu, o ant viršaus – salotų kalnelį. Užvožiame antrą bandelės pusę ir mėgaujamės.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,71 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Živilė parašė:

    Sveiki, planuoju išbandyti šį receptą, tačiau ar būtina pilti alų? Gal galima jį pakeisti sultiniu? O gal visai nebūtina?

  2. Danguolė parašė:

    Sveiki, kuo galima keisti alų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Obuolių sidru, obuolių sultimis, apelsinų sultimis, sultiniu, vandeniu – na beveik bet kuo, tik gal ne pienu. 🙂

  3. Rūta parašė:

    Ačiū,Beata,už pasaulinio skonio receptą. Mano šeimyna mėsytės vos nepatvarkė dar nepradėjus lipdyti mėsainių.

  4. Inga parašė:

    Na valgys ir dar mazasis, kuris ne viska gali valgyti dar. Tai vietoje alaus skaniausia alternatyva?

  5. Gediminas parašė:

    Visada svajojau pasidaryti plėšytos kiaulienos patiekalą – ačiū už šį nuostabų receptą. Kol mėsytė marinuojasi, klausimukas: „ar yra skirtumas kepti 3 val. 160 temperatūroje, nuo kitur rekomenduojamo 10 val. 110 temperatūroje? Ar keičiasi mėsytės skonis, struktūra?“

    • Mantas M parašė:

      Kuo ilgiau kepama mėsa – tuo ji bus minkštesnė, trapesnė. Visgi, jei neturite tiek laiko, drąsiai kepkite 3-4 valandas ir bus puiku.

  6. Viktorija parašė:

    Labas vakaras, Beata, savaitgalį bandysime su didele draugų kompanija jūsų receptą ☺️ Kiek patartumėte pirkti mėsos 26 žmonėms? ☺️

  7. Viktorija parašė:

    Ačiū už atsakymą! O jei kepti mėsą kamado kepsninėje, kiek laiko ir kokioj temperaturoj kepti rekomenduotumete? ☺️

  8. Teja parašė:

    Sveiki, o jei naudociau vistiena( blauzdeliu mesa apie 3kg) kiek laiko reikia kepti?

  9. Živilė parašė:

    Labai ačiū už šį receptą! Jau nebesuskaičiuoju kiek kartų gaminau. Taip greitai dingsta. Ir mažasis pilna burna valgo. Naktį pakelta, pusiau mieganti iš aminties pagaminčiau šiuos burgerius Labai labai ačiū, Beata!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.