8241
Beatos virtuvė

Pikantiški sparneliai su geltonuoju kariu

(0)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 1,5 kg vištienos sparnelių
  • Santa Maria Vištienos prieskonių su geltonuoju kariu
  • 200ml kefyro
  • gero žiupsnio druskos
  • pipirų
  • 6 skiltelių česnako (nebūtinai)
  • 4-5 cm imbiero šaknies (nebūtinai)

Na kas nemėgsta sparnelių?? Aš tai labai ir šiaip mano bloge yra ne vienas receptas, nes mėgstu juos kiekvieną sykį gaminti vis kitaip ir pasidalinti pavykusiais atradimais. Keista, bet iki šiol mano bloge nebuvo sparnelių su kariu, nors šiaip tai labai mėgstų kario prieskonius ir jų nors truputėlį visada įmaišau į vištienos kotletus. Tai kai man Santa Maria atsiuntė išbandyt šiuos Vištienos prieskonius su geltonuoju kariu, iš karto supratau – užgims naujas geras sparnelių receptas.

Ir tik nebijokit, kad karis bus aštru ar prie jo skonio reiks pratintis, šis prieskonių rinkinys subalansuotas lietuvio skoniui, aš tiesą sakant dar papildomai ir imbiero, ir česnako į marinatą dėjau. Rekomenduoju išbandyti, netikiu, kad nepatiks.


Taigi paimkite didelį maišą ar dubenį, į jį sudėkite sparnelius, dosniai ant jų užberkite Santa Maria Vištienos prieskonių su geltonuoju kariu, pridėkite papildomai druskos, pipirus, jei norisi aštriau pridėkite dar ir sutrinto česnako ir smulkiai sutarkuoto imbiero, gerai viską išmaišykite, kad sparneliai gerai apliptų prieskoniais ir tik tada supilkite kefyrą ir šiek tiek pamaišę leiskite pasimarinuoti mažiausiai 12 valandų. Kepkite 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki 50 min. Patiekite apšlakstę citrinų sultimis.

Print Friendly

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.