Nežinau, kaip čia taip atsitinka, bet supratau, kad mano vaikai lygiai spalio pradžioje pirmą kartą užsimena, kad va, Kalėdos jau artėja. Aš, tiesą sakant, taip pat spalio mėnesio pradžioje pirmą kartą pasikalbu su savimi ir tyliai paskaičiuoju, kada čia jos bus. Žinote, galbūt liepos mėnesį supirkinėti dovanas artėjančioms Kalėdoms yra gerokai per anksti, bet spalio mėnuo yra pats tas, Aš kiekvienais metais sau pasižadu, kad jau kitais metais šventėms pradėsiu ruoštis tikrai anksčiau, nes visi gi esam patyrę tą paskutinės minutės karštinę.
Taip kad dabar agituoju visus – geriau spalio mėnesį rasti kokį savaitgalį ir iš paskutinio uogų ir vaisių derliaus prisiruošti dovanų ir vaišių savo kalėdiniam stalui. Štai todėl dabar ir dalinuosi spanguolių ir kriaušių pagardo receptu. Tuo labiau, kad šiuo metu turgūs dar pilni šviežių spanguolių, o ir kriaušių kainos nesikandžioja…
Taigi gaminame:
2. Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Šiai uogienei pakaks vos 15 min. virimo, jei naudosite specialų cukrų uogienėms, tiek laiko pakaks, kad uogienė sutirštėtų, bet tuo pačiu uogos ir kriaušės nepraras savo traškumo.
4. Baigę virti, nugriebkite putas ir išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės, bet man tas traškumas labai patinka.
5. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus gražius nedidelius stiklainius – labai tiks dovanoms, jei patys nesuvalgysite. Uždarykite, uogienę ir per naktį palikite atvėsti. Iki Kalėdų laikykite vėsioje vietoje, o tada gražiai supakuokite ir išdovanokite…
Laba diena,
aš ne Beata, bet atsakysiu į Jūsų klausimą, nes šį pyragą, (būtent iš Beatos knygos), kepu jau trečius metus iš eilės:) Aš, kai iškepęs pyragas atvėsta, įvynioju jį standžiai į kepimo popierių ir padedu atokiame tamsiame kamputyje, pvz. spintelėje. Maždaug kas 10 dienų pyragą išvynioju ir palaistau romu arba brendžiu ir atgal įvynioju į tą patį kepimo popierių. Visada pavyksta skanus pyragas:)
Ačiū labai! 🙂
Labutis,Beatos pyragas – šventinio stalo puošmena.Bendradarbiai jau klausia,ar šiemet jiems paviks paragauti jo.Pyraga atvesinu ir laikau kepimo popieriuje ,kas 8-10dienu palaistau brendziuku.Tiesa,pridedu svarainiu cukrinuku,labai pikantiskas skonis.
Sveika, Beata! O kiek maždaug uogienės iš šito kiekio produktų gaunasi? Ačiū!
Labas vakaras, Beata. Atsiverčiau jūsų antrąją knygą ir sugalvojau anglišką kalėdinį pyragą išsikepti. Norėjau paklausti, kokioje sandarioje dėžėje reikia tą pyragą ‘brandinti’? Medinėje, plastikinėje, ar neturi reikšmės?