8241
Beatos virtuvė

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas

(6)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Reikės:
  • 750 ml šviežių ar šaldytų spanguolių (arba 3 puodeliai šviežių)
  • 2 didelių ar 4 mažų kriaušių
  • 450–500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 250 ml apelsinų sulčių
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 2 šaukštų apelsinų žievelių (nutarkuotų)
  • 1 cinamono lazdelės
  • 6 gvazdikėlių
  • 4 kadagio uogų (nebūtinai)

Nežinau, kaip čia taip atsitinka, bet supratau, kad mano vaikai lygiai spalio pradžioje pirmą kartą užsimena, kad va, Kalėdos jau artėja. Aš, tiesą sakant, taip pat spalio mėnesio pradžioje pirmą kartą pasikalbu su savimi ir tyliai paskaičiuoju, kada čia jos bus. Žinote, galbūt liepos mėnesį supirkinėti dovanas artėjančioms Kalėdoms yra gerokai per anksti, bet spalio mėnuo yra pats tas, Aš kiekvienais metais sau pasižadu, kad jau kitais metais šventėms pradėsiu ruoštis tikrai anksčiau, nes visi gi esam patyrę tą paskutinės minutės karštinę.

Taip kad dabar agituoju visus – geriau spalio mėnesį rasti kokį savaitgalį ir iš paskutinio uogų ir vaisių derliaus prisiruošti dovanų ir vaišių savo kalėdiniam stalui. Štai todėl dabar ir dalinuosi spanguolių ir kriaušių pagardo receptu. Tuo labiau, kad šiuo metu turgūs dar pilni šviežių spanguolių, o ir kriaušių kainos nesikandžioja…

Beatos virtuve_ spanguoliu uogiene_4

Taigi gaminame: 

Mėgstantys vaizdą – žiūrėkite video receptą, mėgstantys skaityti, skaitykite toliau – štai koks prabangus pasirinkimas!

Ant vidutinės ugnies dideliame puode sumaišykite apelsinų sultis, actą ir prieskonius (kadagio uogų rasite prieskonių parduotuvėse, bet galite apseiti ir be jų). Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti.

Beatos virtuve_ spanguoliu uogiene

Supilkite spanguoles ir neuždengę puodo toliau virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio (apie 10 minučių). Suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir gerai išmaišykite.

Beatos virtuve_ spanguoliu uogiene_2

Sudėkite kriaušes ir 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies. Šiai uogienei pakaks vos 15 min. virimo, jei naudosite specialų cukrų uogienėms, tiek laiko pakaks, kad uogienė sutirštėtų, bet tuo pačiu uogos ir kriaušės nepraras savo traškumo.

Beatos virtuve_ spanguoliu uogiene_5

Baigę virti, nugriebkite putas ir išimkite prieskonius. Galite šakute sutraiškyti vaisus, jei norite vientisesnės uogienės, bet man tas traškumas labai patinka.

Beatos virtuve_ spanguoliu uogiene_1

Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus gražius nedidelius stiklainius – labai tiks dovanoms, jei patys nesuvalgysite. Uždarykite, uogienę ir per naktį palikite atvėsti. Iki Kalėdų laikykite vėsioje vietoje, o tada gražiai supakuokite ir išdovanokite…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Guste parašė:

    Labas vakaras, Beata. Atsiverčiau jūsų antrąją knygą ir sugalvojau anglišką kalėdinį pyragą išsikepti. Norėjau paklausti, kokioje sandarioje dėžėje reikia tą pyragą ‘brandinti’? Medinėje, plastikinėje, ar neturi reikšmės?

    • Aiste parašė:

      Laba diena,

      aš ne Beata, bet atsakysiu į Jūsų klausimą, nes šį pyragą, (būtent iš Beatos knygos), kepu jau trečius metus iš eilės:) Aš, kai iškepęs pyragas atvėsta, įvynioju jį standžiai į kepimo popierių ir padedu atokiame tamsiame kamputyje, pvz. spintelėje. Maždaug kas 10 dienų pyragą išvynioju ir palaistau romu arba brendžiu ir atgal įvynioju į tą patį kepimo popierių. Visada pavyksta skanus pyragas:)

  2. Česlava parašė:

    Labutis,Beatos pyragas – šventinio stalo puošmena.Bendradarbiai jau klausia,ar šiemet jiems paviks paragauti jo.Pyraga atvesinu ir laikau kepimo popieriuje ,kas 8-10dienu palaistau brendziuku.Tiesa,pridedu svarainiu cukrinuku,labai pikantiskas skonis.

  3. Erika parašė:

    Sveika, Beata! O kiek maždaug uogienės iš šito kiekio produktų gaunasi? Ačiū!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.