8241
Beatos virtuvė

Pikantiškas kišas su kriaušėmis ir mėlynųjų pelėsių sūriu

(21)

Patikrintas kriaušių ir mėlynųjų pelėsių sūrio derinys, dar pridedame ponaitį moliūgą ir nuostabus, prabangus savo retesniu skoniu daržoviškas pyragas garantuotas. Gali atrodyti, kad reikia paplušėti, bet nesigąsdinkite, antrą kartą pagamintumėte net nežiūrėdami į receptą.

Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 300 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 70-80 ml šalto vandens
  • žiupsnio druskos
  • 1 kg sausų pupelių ar žirnių, kaip balasto, kepant tešlos pagrindą
  • Pikantiškam įdarui reikės:
  • 100 g sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
  • 0,5 kg moliūgo
  • 2 didelių kriaušių
  • 2 kiaušinių
  • 200 ml pieno
  • žiupsnelio druskos

Gaminame tešlą:

  1. Persijojame miltus, pasūdome.
  2. Vis padažydami į miltus įtarkuojame šaltą sviestą. Viską greitai patriname pirštais, kol gausime į trupinius panašią masę.
  3. Po truputį pildami vandenį, maišydami paprastu stalo peiliu, leidžiame sviesto ir miltų trupiniams šiek tiek sudrėkti. Sušlapusius gabalėlius vis nustumiame į dubens kraštus, kad jie neperdrėktų ir vandenį pilame ant sausų tešlos trupinėlių, kol visa tešla tampa tolygiai drėgna.
  4. Neminkydami suspaudžiame tešlą į vientisą apvalų gumulą, jį šiek tiek suplojame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 minučių.
  5. Pabarstome stalą miltais. Kočiojame atvėsusią tešlą, vis pasukdami pagal laikrodžio rodyklę, kol gausime šiek tiek didesnį nei jūsų kepimo forma lakštą.
  6. Tešlą, per daug jos netąsydami, tiesiame į gilią kepimo formą. Švelniai paspausdami, priklijuojame tešlą prie kepimo formos kraštų. Tešlos perteklių galime gražiai nupjauti peiliu.
  7. Į iškotos tešlos vidurį tiesiame kepimo popierių ir beriame balastą – sausas pupeles ar žirnius, ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  8. Atvėsus tešlai, dedame visą kepimo formą kartu su balastu į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Paskui išimame popierių ir balastą ir vėl šauname į orkaitę 5-10 minučių.

Gaminame tartą:

  1. Moliūgą supjaustome plonais gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
  2. Pelėsinį sūrį pasmulkiname.
  3. Atvėsusius moliūgo gabalėlius išdėliojame iškeptoje tarto tešlos formoje, ir apibarstome smulkintu pelėsiniu sūriu.
  4. Išimame kriaušių sėklas ir supjaustome plonais pailgais gabalėliais. Išdėliojame juos ratu ant pelėsinio sūrio sluoksnio.
  5. Paplakame kiaušinius su pienu ir druska, šį plakinį užpilame ant pikantiškojo įdaro.
  6. Kepame pyragą 170 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol įdaras iškepa ir pyragas gražiai paruduoja.  Ištraukę pyragą, leidžiame jam atvėsti iki kambario temperatūros ir sutvirtėti, o tuomet jau galime mėgautis…
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (21)
Komentarai
  1. deimantė parašė:

    Į ką galėčiau keisti pelėsinį sūrį? į kokį kitą? nes nelabai mėgstu pelėsinį

  2. Rasa parašė:

    o ar labai butu didele nuodeme ta tesla pakeist i pirktine sluoksniuota? 🙂

  3. Kristina parašė:

    Turbūt čia tešlą galima naudoti šaldytą bemielę, jei tingisi daryti?

  4. Edita parašė:

    Pagaminau! LABAI skanus, tikrai pikantiškas ir, tikriausiai, patiks ne kiekvienam. Mano vaikinui, pvz., buvo nelabai, nors man – TOBULA! Mėgstu tokius visokius dalykėlius. Bet dėl tešlos, vis dėlto, pats skaniausias variantas, kaip nurodytas recepte. Manau visokios pirktinės viską tiesiog sugadintų…

  5. Jūratė parašė:

    Dabar su dukra skanaujame šio pyrago. Tiesiog nuostabu ! Visi produktai labai dera. Kepsiu dar ne kartą 🙂 .

  6. Julija parašė:

    Labai noriu išsikepti šį pyragą Naujiesiems Metams, tačiau niekur šiuo metu moliūgo parduotuvėse nėra.. Kuo galima butu pakeisti moliūgą?

  7. Lina parašė:

    Kelis kart dariau tešlą taip kaip tu, Beata, bet nelabai gaudavosi, reikdavo daugiau vandens, kad trupiniai suliptų, bet finale tešla gaudavosi kietoka. Trečią kartą pabandžiau trupinius pasidaryti su virtuviniu kombainu: persijojau miltus, sudėjau, supjausčiau sviestą, sudėjau, nepamiršau ir druskos, tada įjungiau ir apie porą minučių „maliau“ – vualia – tobuli trupiniai. Ir tada jau 75 ml vandens pakako, o tešla tobula! Ir dar pieno pilu tik 100 ml, nes man (ir dar vienai draugei) būdavo ten viskas per skysta, begdavo prapjovus kišą. Ačiū – labai skanu !

  8. nojus parašė:

    LABAS GTSAS

  9. Kamilė parašė:

    Beata, gal žinote pomidorų ir tuno quiche receptą? Neseniai vienoje kepyklėlėje išbandžiau šį kišą (deja nesupratau, ar gaminta buvo su sun-dried tomatoes ar ne), labai patiko, toks lengvas ir nesausas buvo, tad norėčiau išbandyti pasidaryti namie. Ačiū! 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Giedre uždavėte gerą čia užduotį aš pati esu kepusi kažką panašaus, ir net gal kokį receptą esu publikavusi…manau darykite kaip paprastą kišą ir dėkite į vidų konservuotą tuną, o pomidorus tai rinkčiausi, tokius sun blush tomatoes, tokius ne iki galo sudžiovintus, yra itališkose parduotuvėse pirkti, ir dar papildomai dėkite pomidorų gabaliukų, bet būtinai be odelės ir be sėklyčių (nuplikot nuimate odą supjaustot gabaliukais) vidurį užpildykite klasikiniu užpilu (galite tik vietoj pusės grietinėlės dėti grietinės liesos) ir prieskonių pvz baziliko raudonėlio…

  10. Viktorija parašė:

    Gaila, bet gavosi labai neskaniai… Keisto skonio košė. Šį piragą tikrai reikia kepti gerai išmanančiai šeimininkei…

  11. Rita parašė:

    Ar aš nepamačiau, ar nepaminėta, kokio skersmens turi būti skarda?

  12. uzsakymas parašė:

    Puikus receptas, kaip ir daugelis jūsų receptų, tikrai semiuosi idėjų! O sakykit, gal ir kišo su lašiša receptą turite? Teko ragauti iš čia: https://www.soulkitchen.lt/produktas/kisas/ labai patiko, tik recepto nežinau, gal jūs panašų derėte?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.