8241
Beatos virtuvė

Pikantiška mišrainė su smidrais

(2)
Reikės:
  • 3 riekės ruginės duonos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 4 kupini šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 8 smidrai
  • Sauja ridikėlių, liucernų, garstyčių daigų
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pusė šaukštelio džiovintų česnakų
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 2–3 šaukštai majonezo

Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona truputį apskrus ir taps traški.

4 kietai virtus kiaušinius smulkiai sukapojame peiliu arba sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į tarkuotus kiaušinius beriame sūrį ir smulkiai supjaustytus šviežius smidrus. Įdedame daigų ir išmaišome.

Gaminame padažą. Majonezą sumaišome su citrinų sultimis, garstyčiomis ir džiovintu ar smulkiai tarkuotu šviežiu česnaku. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Sudedame padažą ant kiaušinių, sūrio ir smidrų ir viską gerai išmaišome. Patiekiame kaip užtepėlę su keptos duonos juostelėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Nijole parašė:

    Skamba labai skaniai! O smidrus pjaustote zalius ar verdate pries supjaustydama?

    • Beata Nicholson parašė:

      Naudojame čia šviežius! Jie labai gardūs ir nevirti, truputį skonis primena žaliuosius žirnelius.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.