Spausdinti

Stipri, pikantiška mišrainė. Mišrainėje ne tik kiaušiniai, sūris ir duona, tačiau ir smidrai, kurie čia puikuojasi tiesiog žali – termiškai neapdoroti.

Pikantiška mišrainė su smidrais

0
komentarai
2
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

3 riekės ruginės duonos
Alyvuogių aliejaus
Druskos
4 kietai virti kiaušiniai
4 kupini šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
8 smidrai
Sauja ridikėlių, liucernų, garstyčių daigų
Pusės citrinos sulčių
Pusė šaukštelio džiovintų česnakų
1 šaukštelis Dižono garstyčių
2–3 šaukštai majonezo
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona truputį apskrus ir taps traški.

2

4 kietai virtus kiaušinius smulkiai sukapojame peiliu arba sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į tarkuotus kiaušinius beriame sūrį ir smulkiai supjaustytus šviežius smidrus. Įdedame daigų ir išmaišome.

3

Gaminame padažą. Majonezą sumaišome su citrinų sultimis, garstyčiomis ir džiovintu ar smulkiai tarkuotu šviežiu česnaku. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Sudedame padažą ant kiaušinių, sūrio ir smidrų ir viską gerai išmaišome. Patiekiame kaip užtepėlę su keptos duonos juostelėmis.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą