8241
Beatos virtuvė

Pievų žolių pestas

(1)
Reikės:
  • 150 g jaunų pienių lapelių
  • 150 g jaunų dilgėlių lapelių ir viršūnėlių
  • 3–4 šaukštai citrinų sulčių
  • 15 g druskos
  • 30 g česnakų miltelių
  • 350 g kietojo sūrio, brandinto ne mažiau kaip 24 mėn.
  • 100 g skrudintų kanapių sėklų
  • 800 ml alyvuogių aliejaus

Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia  ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių žolių pesto receptu! Šis receptas yra puikus būdas pasiimti begalę gyvybingumo ir jėgos suteiksiančių vitaminų iš atbundančios gamtos. Nuostabus, sodrus ir laabai skanus pesto padažas tinka naudoti visur: ant sumuštinio, į omletą, makaronų ar virtų kruopų. Skanus ir tiesiog kabinti šaukšeliu ir mėgautis.

  1. Žoleles, citrinų sultis ir prieskonius sudedame į elektrinio trintuvo indą. Įjungiame trintuvą pulsavimo režimu ir pasmulkiname, sukapojame žoleles.
  2. Į trintuvo indą prie žolių beriame kanapių sėklas ir kubeliais supjaustytą kietąjį sūrį ur triname, kol viskas susijungs į tirštą košelę. Trintuvui dar veikiant palengva, plona srovele pilame alyvuogių aliejų. Gal viso nurodyto kiekio ir neprireiks, žiūrėkite, kokios konsistencijos pesto norite – skystesnio ar kabinamo šaukštu.
  3. Pagamintą pestą sudedame į švarius stiklainius ir laikome šaldytuve.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Julija parašė:

    Ačiū už receptą! Dariau iš dilgėlių ir garšvų, tik vietoj kanapių dėjau anakardžius. Dieviškas skonis!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.