8241
Beatos virtuvė

Pieniška daržovių sriuba iš vaikystės

(0)
Reikės:
  • 2 bulvių
  • 2 morkų
  • pusės galvos nedidelio kopūsto (skaniau šviežias)
  • 1 stiklinės saldžių žaliųjų žirnių (galima keisti 200 g konservuotų)
  • druskos, pipirų
  • 1,5–1,7 l vandens
  • pieno
  • šviežių žolelių (petražolių, kalendrų, bazilikų) papuošti
  • 1 šaukšto žolelių mišinio (džiovintų bazilikų, raudonėlių, mairūnų, kalendrų, petražolių, salierų arba kelių riekelių šviežio saliero gumbo)

Šiuo receptu mano 2016 m. pavasario žurnale pasidalino Linos Žutautės mama Zita. Tai yra tokia sriuba, kurią turbūt kiekvienas ragavome vaikystėje – vieni ją pamilo, kiti dar dabar kreivokai jos pusėn žiūri… Na, o man, tai ji tokia švelni ir miela, tikrų tikriausia vasaros daržovių šventė!

Gaminame:

Užkaičiame puodą su vandeniu. Bulves nuskutame ir supjaustome, morkas sutarkuojame burokine tarka ir suberiame į verdantį vandenį. Paverdame apie 10 minučių, tada suberiame smulkiai supjaustytą kopūstą ir dar paverdame 5 minutes. Įberiame druskos ir pipirų. Po minutės suberiame žirnelius ir prieskonius, paverdame apie 3 minutes ir išjungę kaitrą puodą, uždengtą dangčiu, palaikome apie 5 minutes. Jei naudojami konservuoti žirneliai, supilame juos į puodą su visu skysčiu. Jau pačioje pabaigoje supilame pieną ir leidžiame viskam sušilti. Pilstome sriubą į lėkštes, papuošiame žolelėmis.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.