Šiuo receptu mano 2016 m. pavasario žurnale pasidalino Linos Žutautės mama Zita. Tai yra tokia sriuba, kurią turbūt kiekvienas ragavome vaikystėje – vieni ją pamilo, kiti dar dabar kreivokai jos pusėn žiūri… Na, o man, tai ji tokia švelni ir miela, tikrų tikriausia vasaros daržovių šventė!
Gaminame:
Užkaičiame puodą su vandeniu. Bulves nuskutame ir supjaustome, morkas sutarkuojame burokine tarka ir suberiame į verdantį vandenį. Paverdame apie 10 minučių, tada suberiame smulkiai supjaustytą kopūstą ir dar paverdame 5 minutes. Įberiame druskos ir pipirų. Po minutės suberiame žirnelius ir prieskonius, paverdame apie 3 minutes ir išjungę kaitrą puodą, uždengtą dangčiu, palaikome apie 5 minutes. Jei naudojami konservuoti žirneliai, supilame juos į puodą su visu skysčiu. Jau pačioje pabaigoje supilame pieną ir leidžiame viskam sušilti. Pilstome sriubą į lėkštes, papuošiame žolelėmis.
Nuostabus vaikystės prisiminimas!
Nuostabi sriuba!Naudojau visus ingredientus pagal receptą, bet dar pridėjau porą kūbelių sultinio (daržovių arba vištienos), maždaug porą v. šaukštų sviesto, o pieno supyliau beveik visą litrą – išėjo apie 5 litrų puodas sriubos. Tinka įdėti kalafiorų, brokolių, daržovių proporcijas galima keisti savo nuožiūra, galima naudoti ir šaldytas. Skanaus!
Sveiki,
Kiek pieno reikėtų naudoti šiam receptui?