8241
Beatos virtuvė

Piemenų pyragas su lęšiais ir žaliąja koše

(0)
Reikės:
  • 300 g virtų rudųjų lęšių (galite pirkti konservuotus)
  • 20 g sviesto
  • 1 didelio svogūno
  • 2 morkų
  • 4 saliero stiebų
  • 4 skiltelių česnako
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 2 šaukštelių džiovintų čiobrelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 1 stiklinės daržovių sultinio
  • 1 šaukšto Vusterio padažo
  • druskos ir pipirų
  • Košei:
  • 700 g bulvių
  • 200 g šviežių arba šaldytų špinatų
  • 100 ml pieno
  • 70 g sviesto
  • tarkuoto kietojo sūrio (nebūtinai)

Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką sukapojame, morkas, grybus ir salierus supjaustome mažais kubeliais.
Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame svogūnus. Kai jie tampa lyg stikliniai, beriame morkas, salierus, česnaką ir pomidorų pastą, kepame dar 15 min. nustatę silpną kaitrą. Tuomet kaitrą padidiname, suberiame pievagrybius ir pakepame dar 5 min.
Suberiame čiobrelius, lęšius, pilame sultinį, Vusterio padažą, beriame druskos ir pipirų. Viską užverdame ir leidžiame pakunkuliuoti, kol nugaruos pusė skysčio.
Bulves išverdame pasudytame vandenyje. Nukošiame ir pakaitiname puode, kad išgaruotų visas likęs skystis. Supilame pieną ir sutriname. Mažoje keptuvėje išlydome sviestą ir pakepame špinatus, kol jie susileis. Dar šiltą sviestą su špinatais supilame į košę ir gerai išmaišome.
Paragaujame lęšių troškinio, ar netrūksta prieskonių. Pilame į vieną didelį ar kelis mažesnius kepimo indus. Ant viršaus krauname bulvių košę ir ją truputį pašiaušiame, nes kiekvienas iškilimas skaniai paskrus. Galime košę suversti į konditerinį maišelį ir padaryti daug smulkių kalnelių. Galime pabarstyti kietuoju sūriu.
Šauname į 200 ℃ orkaitę ir kepame 30–40 min., kol bulvių kepurė šiek tiek apskrus.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.