Spausdinti

Kokio skanumo šis pyragas!!! Ir tikrai labai populiarus bus receptas, nes nereikia jokių kepimo formų, viskas paruošiama paprasčiausioje skardoje. Tešla maloniai sviestinė, ne per saldi, o tas kraštelis pabarstytas ruduoju DANSUKKER cukranendrių cukrumi….hmmmmmm. Uogas ir vaisius galima naudoti kokius tik norite ir turite, čia aš gaminau su persikais ir šilauogėmis  – tai tobulas derinys, bet tinka ir slyvos, juodieji serbentai, kriaušės, žodžiu – viskas!
LABAI paprasta ir nuostabiai efektyvu, manau, kad kiekvienas turėtų mokėti vasarą išsikepti tokį pyragą.
Dar privalumas šio pyrago, kad jis toks ne per saldus, gaminau jį su mano mėgstamu nerafinuotu DANSUKKER cukranendrių cukrumi, kuris labai subtiliai pasaldina tešlą ir vaisius. Svarbu tik krakmolo nepamiršti įdėti į vaisius, jei krakmolo nėra, tiks ir miltai, bet švelnesnis skonis ir skaidrumas bus su krakmolu. Man didžiausias komplimentas, kai vaikai įvertina, ir tikrai įvertino – wow mama, kaip skan

Persikų ir šilauogių galetė

3
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
3 val.
Kepimo, virimo laikas
4 val.

Tešlai:

200 g sviesto
280 g miltų kvietinių
1-2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
2- 3 šaukštų kefyro/ grietinės/ jogurto
žiupsnio druskos

Vaisių kepurei:

500 g persikų ar nektarinų ar kitų kaulavaisių (kokie 5-6 vnt.)
dubenėlio šilauogių
1 nedidelės citrinos (nebūtinai)
3-4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 šaukštų krakmolo
1 kiaušinio patepimui
DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus pabarstymui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sutarkuojame šaltą sviestą vis pavilgant į miltus, pirštais sutrupiname, kad viskas susimaišytų, įberiam gerą žiupsnį druskos (beje, jei mėgstate, labai tinka į tešlą truputį cinamono ar kardamono įbert), kefyrą ir DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukrų sumaišome, kad cukrus truputį patirptų ir tada pilam kefyrą iš lėto, kad nepadauginti – tešla turi sukibti į gabalą. Dedam ją į šaldytuvą, o per tą laiką supjaustome persikus.

2

Beriam persikus ir šilauoges į dubenį, ten pat spaudžiam citrinos sultis, beriam cukrų ir krakmolą ir sumaišome.

3

Įjungiame orkaitę 190C, kaitinimas viršus – apačia.

Reklama
41011
4

Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi, iškočiojame plonesnį nei vieno centimetro tešlos lakštą, kad jis būtų beveik kaip skardos dydžio. Į vidurį pilam persikus ir šilauoges, jei bus labai daug skysčio, tai jo viso galima nesupilti arba galima papildomai šaukštelį krakmolo į jį įdėti, nes kepant tas skystis sutirštės.

5

Užlenkiam kraštus ir juos patepame kiaušiniu, pabarstome DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukrumi. Ir šaunam kepti. Siūlau kepti labiau apačioje, kad eitų karštis iš apačios. Ir kepam apie 40- 50 min., pažiūrim, kad viršus neapdegtų.

6

Valgom su ledais ar su grietinėle, natūraliu jogurtu. Labai skanus ir atvėsęs.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą