8241
Beatos virtuvė

Perlinių kruopų risotto su grybais

(36)
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 45min.
Reikės:
  • 2 stiklinių perlinių kruopų
  • 1 morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • saujelės džiovintų ar šviežių grybų
  • 1-1,5 l daržovių sultinio
  • gabalėlio kieto ar padžiūvusio fermentinio sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • sviesto gabalėlio kepimui
  • ryšulėlio petražolių

 

  1. Į keptuvę šliūkštelime alyvuogių aliejaus, įdedame gabalėlį sviesto.
  2. Nulupame svogūno galvą, ją smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę.
  3. Kol svogūnas kepa, nusilupame skiltelę česnako, ją smulkiai sukapojame ir sumetame į kepančius svogūnus.
  4. Nulupame ir morką, supjaustome kubeliais ir taip pat suberiame į keptuvę. Patroškiname apie 10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Džiovintus grybus užpilame šiltu sultiniu ir leidžiame jiems pabrinkti. Vėliau grybus su sultiniu supilame į keptuvę su morkomis, svogūnais ir česnakais.
  6. Prieš gaminant perlines kruopas geriausia užplikyti dvigubu kiekiu verdančio vandens, pavirti 5 minutes ir išjungus ugnį palikti išbrinkti. Galima kruopų iš anksto ir neruošti, o naudoti sausas – tada teks ilgiau troškinti – apie 45-60 min.
  7. Pilame dalį kruopų į keptuvę, užpilame keliais šaukštais sultinio ir maišome. Leidžiame kruopoms sugerti sultinį. Tada vėl dedame dalį kruopų, užpilame sultiniu ir leidžiame jam susigerti. Taip sudedame visas pasiruoštas kruopas. Jei pritrūkstate sultinio – galima užpilti verdančiu vandeniu.
  8. Troškiname vis pamaišydami, kad risotto neprisviltų.
  9. Pabaigoje paskaniname smulkiai sukapotomis petražolėmis ir įbėrę tarkuoto sūrio išmaišome.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4.14 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. Jolita parašė:

    Ačiū Beata, už puikų receptą. Ir sotu ir be galo skanu

  2. Viktorija parašė:

    Laaaabai skanu, labai mėgstu perlines kruopas, tai šis patiekalas nuostabus 🙂

  3. Siga parašė:

    Ačiū už receptėlį, labai skanu, patiko visai šeimai 🙂 Jis jau mano namuose gaminamo maisto sąraše 😉

  4. Sonata parašė:

    Laba diena,geras receptas,aciu. Mažas pastebejimas- tas salotinis „skurlis“ labai jau neestetiskai atrodo …-)

    • laura parašė:

      Ponia Sonata tikiuosi kad jusu virtuveje skudureliai visi iskrakmolinti ir lieka laiko nuostabiem patiekalam gamint. sekmes vituveje laukiam jusu nuotrauku

      • Daiva parašė:

        gerb. Laura,

        taigi, kad „skudurėliai visi iškrakmolyti“ gal nė vienos ir nėra, bet juk kalbame apie internetines, viešas erdves, kur net ir servetėlės ar kokio ten skudurėlio padėjimas turėtų būti estetiškas kaip ir pats tas skudurėlis. Čia juk ponios Beatos (ačiū jai už receptukus) darbas ir ,manyčiau , uždarbis. taigi, kas dera namų sąlygoms ir viešai erdvei yra šioks toks skirtumas

  5. Henrika parašė:

    Gerb. Sonata, man neestetiškai skamba jūsų komentare žodis „škurlis“, jeigu jau taip isigilintumėm į visiškai neesminius pastebėjimus. Jeigu jis būtų suteptas gal ir pagalvočiau kažką,o dabar net nepastebėjau.

  6. Sandra parašė:

    Labai skanus ir kokio stipraus skonio

  7. Indre parašė:

    jau uzsimerkiau kruopas, siandien bus isbandyta 🙂

  8. Darius parašė:

    Tikrai šaunus receptas. Labai skanu.

  9. nida parašė:

    sveiki,o bus ryziu risotto receptukas?

  10. Simona parašė:

    Fantastiskas receptas. Esu kruopu fane, tad man labai patiko.

  11. Dalia parašė:

    Gaminau ir aš. Tikrai super.

  12. Neringa parašė:

    As perliniu kruopu risotui sultini supilu visa is karto, kai uzverda, ugni mazinu iki minimumo ir uzdengus troskinu apie 20mins. Veliau paragauju, papildau sultiniu ar vandeniu, jei reikia. Pabaigoj imetu gabaleli sviesto , sauksta kreminio bei kieto suriu. Gaunasi silkinis ir glotnaus skonio.

  13. Sandra parašė:

    Super ! Padarysiu vyrui staigmena:) Jis tiesiog dievina perlines kruopas, esu tikra, kad ir sita recepta labai isgirs:) Dekoju !

  14. Gintare parašė:

    Klausimelis: ar darzoviu sultini darot is kubeliu, arr verdat is darzoviu? Is anksto aciu uz atsakyma za liar seimininkei virtuveje 🙂

  15. kristina parašė:

    labai skanus rizotas!!!!!!!!!!!!! siulyciau paneles idet dar grybu padazo, nerialiai skanu :)))))))))

  16. Dalia parašė:

    Puikus receptas. Tik kadangi aš labai nemėgstu perlinių kruopų, tai šiame recepte dėjau ryžius. Ir gavosi labai skaniai. Tikrai gaminsiu dar ne kartą!

  17. SigitaZ parašė:

    Uhuuu… savo namų kieme, tarp pušaičių radau 6 kazlėkiukus, gavosi puikus perlinių kruopų risotto pietums, namai kvepėjo mišku, nuotaika gera, lyg būčiau gavus kokį tai prizą. Štai kiek laimės suteikė rasti grybai 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  18. Migle parašė:

    As labai megstu ivairiausius risotto, vis kokiuose restoraneliuose isbandau ir taip noretusi, kad Beata idetu atskira risotto rubrikele… 🙂 Bandyciau visus is eiles:)

    Labanakt:)

  19. Virginija parašė:

    labai skanu,pabandziau ,vietoj grybu dejau spirgciu :))) Aciu!

  20. Ema parašė:

    Labai skanu tiesiog pasaka! Pati buvau nustebus kaip skaniai isejo! Aciu ponia Beata!

  21. Rasa parašė:

    Tikrai neskaniai gavosi, turint omenyje kitus komentarus, įdomu kodėl nepavyko.. česnakas visiškai nederėjo-kvapas užgožė kitus ingridientus, nors dėjau labai mažai. Nors receptas labai paprastas, man nepavyko.

  22. Asta parašė:

    Tobulas!!! Valgau ir mėgaujuosi 🙂

  23. Brigita parašė:

    Pats neskaniausias mano gamintas patiekalas…

  24. […] Šio rizoto receptą išgirdau, tikriausiai nieko nenustebinsiu, vėlgi Beatos virtuvės laidoje Ir galvoju, jeigu jau Beata šį patiekalą gamina ir rekomenduoja, tai turi būti tikrai vertas dėmesio. O kodėl taip manau? Nes visi patiekalai, kuriuos gaminau pagal jos receptus, pavyko ir buvo tikrai skanūs. Nemeluoju! Turiu visas jos knygas ir jau esu išbandžiusi begalę receptų. Kažkaip mane traukia jos rašymo stilius, jos paprastai pagaminami patiekalai, kurie nereikalauja aukštosios matematikos ir super-duper produktų. Gal, klausykit, reikės kada pagalvot ir man apie tą iššūkį, matytą filme Julie & Julia? Per numatytą laiką išbandyti ir aprašyti visus Beatos receptus. Manyčiau, turėtų būt įdomu… […]

  25. Lina parašė:

    Laaabai skanu! Kaip vyras pasakė – kažkas nerealaus! 🙂 ir sūneliui labai patiko. Žodžiu, ir sveika, ir skanu 🙂

  26. Mei parašė:

    Ka tik pasigaminau – man patiekalas idomus, bet keistas (as nepratusi prie tokiu patiekalu), bet štai vyras, tikras lietuviškas skrandis, kirto kad net ausys krutėjo 🙂

  27. Ernesta parašė:

    Labai skanus patiekalas! Aš tik vietoje džiovintų grybų naudojau tėčio surinktus šaldytus

  28. Raimonda parašė:

    Tikrai labai skanu! Net nesitikejau! Skaniai valge tiek vyras, tiek dvieju metu sunelis.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.