Jaukiausias ir sočiausias žiemos patiekalas, kurio pavalgius teliks šokti į kombinezonus ir lėkti į mišką ar ant kalno su rogutėmis. Tam, kad košei nereikėtų naudoti dviejų puodų, siūlome dėti konservuotų avinžirnių – tai gerokai sutrumpins patiekalo gaminimo laiką.
BARBOROS receptų rubrikoje rasite idėjų, kokius patiekalus gaminti, ir patogiai bei greitai užsakysite visus trūkstamus ingredientus. www.barbora.lt/receptai rasite ir šį mūsų receptą.
Perplauname perlines kruopas su lęšiais ir užpylę vandeniu brinkiname bent 1 valandą. Tuomet nupilame perteklinį vandenį, kruopas ir lęšius suberiame į puodą ir užpilame 1 litru vandens. Dosniai įberiame druskos, užverdame. Po 20 minučių sudedame nusunktus avinžirnius ir toliau verdame, kol kruopos suminkštės ir sugers didžiąją dalį vandens.
Į kruopas sudedame smulkiai, kaip bulviniams blynams sutarkuotą bulvę, supilame pieną ir maišydami verdame dar apie 10 minučių.
Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkintą svogūną, kol šoninė apskrus, o svogūnas suminkštės. Į keptuvę beriame miltus, pakepiname apie 1 minutę. Maišydami palengva supilame sultinį, pieną ir užverdame. Leidžiame paburbuliuoti kelias minutes, paragaujame, ar netrūksta druskos.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia