8241
Beatos virtuvė

Perlinių kruopų ir ankštinių košė su baltu spirgučių padažu

(0)
Reikės:
  • 200 g perlinių kruopų
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 50 g rudųjų lęšių
  • 1 vidutinio dydžio bulvės
  • 1 l vandens
  • 250 ml pieno
  • druskos
  • Padažui:
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų miltų
  • 200 ml sultinio
  • 400–500 ml pieno
  • šviežių krapų
  • druskos

Jaukiausias ir sočiausias žiemos patiekalas, kurio pavalgius teliks šokti į kombinezonus ir lėkti į mišką ar ant kalno su rogutėmis. Tam, kad košei nereikėtų naudoti dviejų puodų, siūlome dėti konservuotų avinžirnių – tai gerokai sutrumpins patiekalo gaminimo laiką.

BARBOROS receptų rubrikoje rasite idėjų, kokius patiekalus gaminti, ir patogiai bei greitai užsakysite visus trūkstamus ingredientus. www.barbora.lt/receptai rasite ir šį mūsų receptą.

  1. Perplauname perlines kruopas su lęšiais ir užpylę vandeniu brinkiname bent 1 valandą. Tuomet nupilame perteklinį vandenį, kruopas ir lęšius suberiame į puodą ir užpilame 1 litru vandens. Dosniai įberiame druskos, užverdame. Po 20 minučių sudedame nusunktus avinžirnius ir toliau verdame, kol kruopos suminkštės ir sugers didžiąją dalį vandens.
  2. Į kruopas sudedame smulkiai, kaip bulviniams blynams sutarkuotą bulvę, supilame pieną ir maišydami verdame dar apie 10 minučių.
  3. Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkintą svogūną, kol šoninė apskrus, o svogūnas suminkštės. Į keptuvę beriame miltus, pakepiname apie 1 minutę. Maišydami palengva supilame sultinį, pieną ir užverdame. Leidžiame paburbuliuoti kelias minutes, paragaujame, ar netrūksta druskos.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.