Spausdinti

Pasakiška vištiena traškia plutele su salotomis

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

4 vištienos ketvirčių
alyvuogių aliejaus
1 žiedinio kopūsto

Sultiniui:

2 svogūnų
1 morkos
1 saliero lapkočio
4 česnako skiltelių
saujelės petražolių
druskos, pipirų
4 lauro lapelių
kelių šakelių čiobrelių

Trupiniams:

saujos duonos trupinių
50 g smulkiai tarkuoto kieto sūrio
2 saulėje džiovintų pomidorų
saujelės petražolių
citrinos žievelės

Salotoms:

1 nedidelės cukinijos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
6–8 juodųjų alyvuogių
saujelės bazilikų
pusės citrinos sulčių
2 pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

Verdame sultinį:

1

Verdame vištienos ketvirčius. Į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnus, sutraiškytas česnako skilteles, stambiai pjaustytą morką, saliero stiebą, petražoles, lauro lapelius ir čiobrelius. Ant viršaus sudedame vištienos ketvirčius, pabarstome druska ir pipirais. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 50 minučių.

Kopūstas:

1

Žiedinį kopūstą susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, dedame į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame 180 ℃ orkaitėje apie pusvalandį.

Trupiniai vištienai:

1

Susmulkiname džiovintą duoną iki trupinių, smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus ir petražoles. Maisto smulkintuvu sumaišome trupinius ir supjaustytus ingredientus iki vientisos masės, suberiame tarkuotą sūrį, įtarkuojame truputėlį citrinos žievelės.

2

Išvirusią vištieną dedame į keptuvę ar į kitą karščiui atsparų indą. Aplipiname trupiniais ir pašauname į 200 ℃ orkaitę (geriausia, jei yra grilio funkcija) maždaug 10-15 minučių, kol trupinukai apskrus.

Salotos:

1

Pasiruošiame salotas. Smulkiai supjaustome pomidorus, alyvuoges, bazilikus. Sumaišome su citrinos sultimis, aliejumi, druska. Cukiniją „suskutame” ir pamarinuojame su paruoštu padažu.

Finišas:

1

Patiekiame vištiena su keptais žiediniais kopūstais ir salotomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skaniai atrodo, butinai pabandysiu pagaminti. Butu smagu, jeigu ir kitus sios laidos receptus ikeltumete. 🙂 Sekmes

  2. Geras receptas. Paprasta ir skanu. Įdėjau daugiau morkų, svogunų, baziliko, 3 bulves kai viriau ketvirčius. Po to pertryniau su blenderiu. Gavosi puiki daržovių sriuba.

  3. Siandien gaminome. Labai skanu, skanus tie duonos trupiniai. Gal galite truputi patikslinti. Kazkaip sausoka mesa. Gal as per daug trupiniu dejau?Sauja -tai kiek 50 ar 100 gramu. Ir nezinojau kokius trupinius deti, juodos duonos ar baltos, batono. Ar galima dziuveseliu deti? Aciu.

  4. Labai patiko, tik klausimas iškilo, ar sausus saulėje džiovintus pomidorus naudoti ir aliejuje esančius?

Rašyti komentarą