Kaip plikyti pyragaičiai – tik pikaniški. Nuostabus prancūziškas užkandis bet kokiam vakarėliui. Puikiai susidainuoja su vynu ar putojančiu gėrimu.
Smulkiai supjaustome šoninę ir ją paskrudiname tuščioje keptuvėje. Pakepintą šoninę nusausiname popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų riebalų perteklius.
Nedideliame puodelyje išlydome 50 g sviesto, jam išsilydžius – supilame pieną ir kaitiname beveik iki užvirimo. Nepamirštame maišyti.
Dubenėlyje sumaišome miltus, tarkuotą parmezano sūrį ir aitriosios paprikos miltelius.
Į karštą pieną beriame miltų ir sūrio mišinį bei labai gerai išmaišome šaukštu ar mentele. Tada sudedame pakepintą ir nusausintą šoninę – vėl gerai išmaišome.
Prieš mušant kiaušinius, tešlą puodelyje reikėtų šiek tiek atvėsinti. Palaukiame apie 4 minutes.
Kol tešlą vėsta, galime pasiruošti skardą- ištiesti joje kepimo popierių.
Į pravėsusią tešlą mušame po vieną kiaušinius ir gerai išsukame šaukštu.
Paruoštą tešlą supilame į konditerinį švirkštą ar maišelį (galima dėti ir mažu šaukšteliu) ir išspaudžiame ant skardos graikinio riešuto dydžio pyragėlius, palikdami vietos jiems pūstis.
Pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
Iš orkaitės ištrauktiems pyragėliams leidžiame atvėsti ir sudedame į indą.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia