8241
Beatos virtuvė

Orkaitėje kepti batatų griežinėliai su silke

(0)
Reikės:
  • 2–3 vidutinio dydžio batatų
  • žolelių: šviežių arba džiovintų bazilikų, raudonėlių, čiobrelių, garstyčių lapelių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus arba aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
  • citrinos
  • mėgstamos silkės (pvz., matjes)

Ant šventinio Kūčių stalo – batatų ir silkės duetas. Vos keli ingredientai ir džiaugsitės naujais skoniais, kurie dar labiau pakels šventinę nuotaiką. Tokie „sumuštinukai“ tiks ne tik Kūčių, bet ir Kalėdų stalui, kai į namus susirenka ne tik šeimos nariai, bet ir artimiausi draugai. Jungiame orkaites, kepame batatus ir laukiame svečių su gardžiomis vaišėmis!

Gaminame:

  1. Batatus nuplauname, supjaustome maždaug 0,5 cm storio griežinėliais, paliekame su odele.
  2. Suruošiame žolelių ir aliejaus mišinį (jei naudojame šviežias žoleles, jas susmulkiname, pasiliekame šiek tiek papuošti), pagardiname pipirais, druska (su ja atsargiai, nepamirškite, kad silkė taip pat suteikia sūrumo).
  3. Batatus sudedame į dubenį ir apliejame paruoštu marinatu, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, sumetame citrinos likučius, laikome apie 30–40 minučių. Kuo ilgiau laikysime, tuo geriau batatai prisirinks skonių, galima ir iš vakaro taip pamarinuoti.
  4. Batatus kepame 180 °C orkaitėje apie 30–40 minučių.
  5. Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais, būtinai nusausiname, pabarstome pipirais.
  6. Iškeptus batatus nusausiname, ant jų dedame silkės gabalėlių, pagardiname citrinos gabalėliu ir papuošiame džiovintomis ar žaliomis žolelėmis.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.