Spausdinti

Pirmą kartą šio patiekalo paragavau svečiuose pas kaimynę italę. Mane sužavėjo jo paprastumas ir puikus skonis. Menkės filė paprasčiausiai iškepama orkaitėje, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, o valgome su lengvai patroškintomis kubeliais supjaustytomis daržovėmis. Gardiname tik druska ir kuminais – paprastumas yra ir didžiausia paslaptis, ir geriausias skonis.

Orkaitėje kepta menkė su lengvai patroškintomis daržovėmis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

500 g menkės filė
1 nedidelės cukinijos
2 morkų
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelio malto kumino
druskos
pipirų
aliejaus daržovėms kepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi.

2

Menkės filė supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pasūdome ir pagardiname pipirais. Žuvį sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę kepti 7 minutes. Neperkepame!

3

Vienodais kubeliais supjaustome cukiniją ir morkas.

Reklama
41011
4

Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, suberiame morkų kubelius ir pakepiname 5 minutes. Tada suberiame kuminą, cukinijos gabalėlius ir dar patroškiname 5 minutes. Pasūdome.

Ingredientai
Patarimas

Tokį patiekalą galite valgyti ir karštą, ir šaltą.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą