8241
Beatos virtuvė

Oreo šokoladiniai keksiukai

(87)
Reikės:
  • 20-čiai keksiukų:
  • 400 g juodo aukštos kakavos masės šokolado
  • 300 g sviesto
  • 350 g tamsaus cukraus (farino mascovado), jei tokio nėra tiks paprastasis
  • 5 kiaušiniai
  • Druskos žiupsnis
  • 170g miltų
  • 1 standartinis pakelis Oreo sausainių, 176g
  • Kremui:
  • 250g maskarponės
  • 250ml grietinėlės plakamos
  • 2 šaukštai cukraus pudros

Įžanga į receptą čia.

Taigi, šokoladą ir sviestą ištirpinam mikrobangėje, arba puodelyje. Nesudegingam šokolado,  darom lėtai.

Kiaušinius išsukam su cukrum, neišplakam iki putų, bet tiesiog išmaišom gerai į vientisą masę.

Į kiaušinių masę pilam šiltą vientisą šokolado ir sviesto masę.

Išmaišom.

Įsijojam miltus. Išmaišom.

Įkaitinam orkaitę iki 170C.

Dedam po šaukštą į keksiukų formeles. Įtrupinam po pusę sausainio, kepam apie 20 min.

Išimam ir leidžiam atvėsti.

Čia kaip ir visuomet kepant šokoladainį svarbu neperkepti.

IMG_2934

Kremui. Į dubenį dedam maskarponę ir grietinėlę, cukraus pudrą ir išplakam. Tepam ant viršaus ir dedam braškes ar kitas sezonines uogas, vaisus.

Kremo gali ir nereikėti, bet visada galite pasigaminti ir papuošti standartiniu kremu. Papuošimui tinka dar Oreo, braškės, avietės, mėlynės ar dar  M & M’s galima uždėti, bet tikrai nebūtina.

photo 3-35

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4.18 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (87)
Komentarai
  1. Edita parašė:

    labai noriu pasidaryti siuos keksiukus, dievinu sokolada ir keksiukus. noriu paklausti – ar galima istirpinti sviesta su sokoladu garu voneleje? jei mikrobanginej tirpinu, sudeginu. ir siaip, nepatinka.

  2. Ingrida M. parašė:

    Atrodo super. Tikrai tikrai gaminsiu ir jaučiu net greit 🙂

  3. liucija parašė:

    Gal galyte paaiskinti ?

    400 g juodo aukštos kakavos masės šokolado — KAS TAI ? JUODAS SOKOLADAS, ar kaskokia spec. mase ???

    pagarbiai Liucija

    • Beata Nicholson parašė:

      Aš naudojau mūsų su Chocolate naive šokolaą….bet žinote kai perkate juodą šokoladą jei jis kokybiškas ant jo parašyta kiek procentų kakavos masės jame yra, nuo 40 iki 70 paprastai būna, tai tame tarpe būtų neblogai jei pataikytumėt su savo šokoladu….

  4. Natali parašė:

    O kaži kaip su firmos Lindt http://www.lindt.com/swf/eng/products/excellence/excellence-99/ juodu 99% kakavos masės šokoladu gautusi? Tai mūsų šeimos mėgstamiausi šokolado gaminiai, jie iš tikro skanūs ir kokybiški!

  5. Rūta parašė:

    Išbandžiau – fantastiški keksiukai! Šeimos ir kaimynų akyse sublizgėjau 🙂 Ačiū, Beata, už receptą 🙂

  6. Emilija parašė:

    Lab as beats yuokauju

  7. Lėja parašė:

    Labas Beata.
    Norėjau paklausti, jokių kildinimo priemonių nededi? Aš galvoju įdėti kokių kepimo miltelių šiek tiek kad pasikeltų. Ar nebus blogiau?

  8. Titas parašė:

    Labai geri ir visų giriami keksiukai, tik… Kas gali būt dėl kremo, kad jis man gavosi visiškai skystas? Visko dėjau tiksliai tiek, kiek pasakyta (Maskarponė ir plakta grietinėlė pakuotėse lygiai po 250buvo), cukraus pudros irgi du šauktus, kaip liepiama, bet gautas rezultatas vandens konsistencijos :/ Pridėjau želatinos, truputį pavargt teko bet susitvarkė viskas, tačiau vis tiek vadinas kažkas buvo netaip.. KAME REIKALAS?

  9. Vaiva parašė:

    Aciu uz puiku recepta, Beata. Dievinu Oreo sausainius! Vakar vakare kepiau siuos keksiukus, bet man ju tikrai gavosi daugiau nei 20. Gal Jus formeles didesnes naudojat? Man isejo apie 30 keksiuku. Siandien nunesiau juos i darba tai bendradarbiai katuciu plojo ir labai gyre. As dejau paprasta juoda sokolada ir jie man galvosi skanus, bet gan pablyske, tikrai manau kad reikejo investuoti i kokybiska sokolada. Kitasyk zinosiu :). Kremas ir man gavosi siek tiek skystokas, bet as pridejau daugiau cukraus pudros ir viskas buvo gerai. Aciu!

  10. Inga parašė:

    Ir as tik kepiau 🙂 Nuostabus!

  11. Saulė parašė:

    ar i keksiuku tešla tikrai jokiu kildinimo milteliu nebereikia dėti? kai dedami kiaušiniai išplakti iki standumo tuomet jie ir kildina tešlą, bet čia juk jie tik išmaišomi? ačiū jei atsakysite;-)

  12. Gintarė parašė:

    Sveika Beata, įdomu ar įmanoma kuo pakeisti sviestą keksiukuose (ir apskritai kepiniuose, pyraguose) kad nebūtų tokie riebūs bet ir nebūtų labai sausi?

  13. Greta parašė:

    Labai skanus keksiukai. Pagal si recepta darant tikrai nesitikijau, kad taip gerai pavyks tik gal kiek mažiau cukraus reiketu, bet čia jau mano nuomonė, o keksiukai išėjo tiesiog super! Ačiū už tokį gera recepta!

  14. Ugne parašė:

    Sveiki, nors man tik 11 metu labai megstu kepti, o labiausiai keksiukus, be to arteja mano gimtadienis tai noreciau suzinoti kaip padaryti glaju keksiukams?

  15. audra parašė:

    Ar tiktu prie sito keksiuko riesutai?

  16. Ernesta parašė:

    Sveiki,
    norėjau paklausti dėl kremo. Ar jis nesutyžta? Noriu nešti kaip dovanėlę keksiukus, įdomu kiek laiko jis išsilaiko,kaip uždėtas?

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Ernesta, na jame nėra sviesto, kuris sukietintų, jeigu šaltai laikyti, tačiau ir nesutyžta. Svarbu grietinėlę gerai išplakti ir palaikyti kremą šalfytuve prieš papuošiant. O ir laikosi jis gan ilgai šaldytuve, jei lieka nuo keksiukų ir ką kitą papuošti galėsit.

  17. Alina parašė:

    nesamoningos proporcijos 300 g sviesto ir 170 g. miltų 5 kiausiniai. Kur logika?

    • Beata Nicholson parašė:

      Alina, čia va tokia šokoladainio (brownie) logika,kad jis būtų sunkus, riebus,klampus, su mažai miltų.Ir kepama mažose formelėse, kad tokio saldumo po mažai.

  18. jurgita parašė:

    o druska butina det

  19. Ernesta parašė:

    Labas, Beata,
    dieviškas skonis keksiukų, bet kodėl man gavosi kietas viršus jų? Gal perkepiau?

  20. Monika parašė:

    O galima daryti puse maziau ir visko deti perpus? Gausis taip pat? Ir ka daryt su kiausiniais, kiek ju det tokiu atveju?

  21. Keksiukai parašė:

    https://www.facebook.com/kesiukai Čia galite atrasti keksiukų receptų 😉

  22. Ieva parašė:

    Sveiki, o ar būtina dėti tamsųjį cukrų? Gal galimą paprastą baltą? 😀

  23. Ugnė parašė:

    Klasei gaminame keksiukus labai noriu ivairesniu , galite patarti 🙂

  24. Roberta parašė:

    Kaip suprasti šį komentarą:
    Taip, aišku kepkit, jei norit mažiau, per pusę ingredientų. Tada dėkit 2 kiaušinius ir tik mažiau miltų, kokį 140-150g.
    Juk receptas prašo 170g miltų, tai jei daryt per pusę turetumėm dėt 85g, o ne 140g.

  25. Gabija parašė:

    Labas, Beata, Kalėdoms kepsiu šiuos keksiukus, jau antrą kartą. Noriu paklausti, o ar galima dėti mažiau šokolado? Gal ir keistas klausimas, bet dievinu tavo keksiukus, nors man vos 12 🙂

  26. Simona parašė:

    Sveiki, o galima kepti didesnius keksiukus? Dėti daugiau nei šaukštą masės? Ar iškeptų taip pat?

  27. Saule parašė:

    Sveiki, as Saule. Norėčiau paklausti ar jūsu sokoladas kuri siulote nera brangus? As labai noriu surasti skanu recepta Kaledom. Linkejimai su Kaledom.

    Saule 10 m

  28. Saule parašė:

    O jeigu naudociau 300 g sokolado?

  29. Monika parašė:

    O 350g cukraus ir 170g miltų kiek maždaug bus matuojant stiklinėm?Ačiū:)

  30. Monika parašė:

    O kokį šokoladą geriau naudot? Paprastą ar skirtą kepiniams?

  31. Emilija parašė:

    Sveiki, norejau paklaust ar galima i vanilinius keksiukus idet oreo sausainiu? 🙂

  32. Raimonda parašė:

    Tobula! Labai labai skanu! Ačiū už receptą 🙂 Vaišinsiu ryt kolegas 🙂

    O dar neišbandžiusiems kepėjams – tai aš dėjau 300 gr cukraus ir kita kartą dėsiu dar mažiau, nes net ir man saldumynų karalienei buvo taaaaaip salduuu 🙂

  33. Sigita parašė:

    Jei kam gaunasi per skystas kremas, iš pradžių išplakit atskirai grietinėlę, bet ne iki kietos masės, tik kad kažkiek sutvirtėtų, tada sumaišykit su cukraus pudra ir maskarpone. Šitaip visas kremas bus kietesnis iškart, jo nelaikant šaldytuve

  34. Jūratė parašė:

    Keksiukų skonis tobulas!
    Aš į keksiukų formeles sudėjau po visą nelaužytą sausainį: t.y. šaukštas tešlos, tada sausainis, ir ant viršaus dar šaukštas tešlos. Tada maskarponės kremo viršūnėlė.. Gavosi pasakiško skonio.. drėgni ir sotūs..
    Dėl saldumo: jeigu imsite kartųjį juodą šokoladą (75-90 % kakavos), tai cukraus reikės dėti pagal receptą. o jei šokoladas bus su mažesniu kakavos kiekiu ir daugiau cukraus, tada ir gausis per saldu.. 🙂
    Ačiū už puikų receptą.

  35. Rita parašė:

    Ar užtektų 200g. juodojo šokolado?:) (mažesniam keksiukų kiekiui)

  36. Jurgita parašė:

    Klausimelis, o kokie keksiuki gaunasi? Ar sukepa vidus, ar turi gautis skystas (klampus) ar kaip pyrago – koretas?

  37. Marti parašė:

    Laba diena 🙂
    Kokie nuostabūs keksiukai, mes jau išsikepėm, labai labai skaniai kvepia ir atrodo. Aš tik turiu vieną klausymą dėl kremo, ar grietinėlę maišyti su maskarpone jau suplaktą ar dar ne? Rytoj mano tetos gimtadienis ir aš bijau, kad sugadinsiu dabartinius keksiukus ir nespėsiu iškepti naujų…
    ~♥

  38. Monika parašė:

    Miela Beata,
    sugalvojau Velykoms kepti keksiukus su oreo, tačiau aš turiu didelį Milkos šokoladą su oreo sausainiais. Norėjau Jūsų paklausti ar tiktų man kepti keksiukus pagal šį Jūsų receptą? Gal būt tada man nereikėtų atskirai tirpinti šokolado?? Labai lauksiu Jūsų atsakymo, nes nežinau ką daryti 😀
    Ačiū, Geros Jums dienos.

  39. Renata parašė:

    Patys skaniausi keksiukai, juos visada kepu ypatingoms progoms 🙂 visiems valgantiems jie taip patinka, kad net jau pamečiau skaičių žmonių, kurie yra paprašė recepto ir kuriems siunčiau šito psl nuorodą 🙂

  40. Smiltė parašė:

    Katik pasigaminom.Nerealiai skanu!!!

  41. Ugnė parašė:

    Butinai pagaminsiu seses gimtadieniui 🙂

  42. Daiva parašė:

    Sveiki, as neturiu matavimo indu. kiek mazdaug stikliniu yra 170g miltu ?

  43. Aurelijus parašė:

    Labas, Beata, noreciau paklausti, man 12 metu bet man labai gerai sekasi kepti keksiukus, ar man ir šie keksiukai pavyktu?

  44. Saule parašė:

    Sveiki, o sita sitie keksiukai tiktu gimtadieniui?

  45. Algirdas parašė:

    Kadangi esu „pasinešęs“ ant saldumynų, būtinai ir šį įtrauksiu į mėgstamiausių sąrašą. To ko tikėjaus tas ir gavos. Kaip anksčiau minėta svarbu pasirinkti tinkamą grietinėlę plakimui, naudojau 35 % „MŪ plakamąją grietinėlę“. išplakus su „Mascarponės sūriu“ ir idėjus į šaldytuvą sėkmingai sustingo. Ačiū už receptą miela Beata:)

  46. Audronė parašė:

    Labas beata,man tik 10 metų ir aš sukuosi virtuvėje. Aš smaližė ar į keksiukų vidu galima įdėti gabalėlį šokolado?

  47. Eimantė parašė:

    Sveiki, šiuos keksiukus gaminau – gavosi tobulo skonio. Viskas pavyko labai gerai, tik bėda tame, kad visi keksiukai sukrito…. Ką blogai padariau?

  48. Karolina parašė:

    Sveiki, o be kremo nebus per sausa? Karolina

  49. Enrika parašė:

    Atvirai pasakysiu – tobula :). Toks nuodemingai skanus :). Vienareiksmiskai – skanuausi keksiukai kokius esu kepusi, o juos kepu labai daznai :). Aciu!!!

  50. Brigita parašė:

    Sveiki,
    Kepiau keksiukus, dar tik aušta, nespėjome nei paragauti, bet atrodo bei kvepia labai skaniai! Tik įdomu, kodėl tešlos viršus visas suskilinėjo? Ar gali būti, kad kažką dariau ne taip? Būtų įdomu sužinoti, kad kitą kartą nedaryčiau tos pačios klaidos 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Brigita, tai natūralus dalykas, kad suskyla viršus šiek tiek, tikriausiai labai kiaušinius išplakėt ir pakyla, bet viską tikrai darėt teisingai, nepergyvenkite.

  51. gertruda parašė:

    norejau paklausti kokia kepimo trukme???

  52. Elzė parašė:

    Laba diena, Beata.
    Norėčiau paklausti, ar kremą blogiausiu atveju galima dėti ant karštų keksiukų?
    Ar jis visiškai ištirps?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.