Spausdinti

Dabar trumpai apie tešlą: ji lengvai pagaminama, trapi ir neįnoringa, padaryta iš sviesto, trupučio cukraus, miltų (galima ir pilnagrūdžius ar speltos naudoti) ir „Vytauto“. Burbuluotas „Vytautas“ labai teigiamai viską veikia. Aš kažkada kepiau pyragą draugėms, po ranka „Vytauto“ buteliuką turėjau ir tik šliūkšt į tešlą vietoj paprasto vandens ar grietinės, ar kiaušinio su pienu. Rezultatas labai geras, todėl aš dažnai „Vytautą“ į tešlą pilu. Taigi, gamindami tešlą dirbam greitai, „Vytautą“ geriausia pilti šaltą, sviestą (jei neturite kombaino) sutarkuokite burokine tarka, bet jis būtinai turi būti šaltas.

Valgykite su liesa grietine ar su ledais, ar vieną. Šiltas labai gerai, bet ir šaltas skanu.

 

Obuolių pyragas su „Vytautu”

0
komentarai
9
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

150 g sviesto
230 g miltų
2 šaukštų cukraus
žiupsnio druskos
apie 80-100 ml mineralinio vandens „Vytautas“
1 kg obuolių
4-5 šaukštų cukraus (galite ir daugiau saldinti)
1 šaukšto cinamono
2 šaukštų griliažo (arba riešutų, pvz., migdolų, skiedrelių)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Būtinai šaltą sviestą greitai sutarkuokite burokine tarka, vis padažydami jį į miltus. Berkite cukrų ir druską, tada greitai greitai pirštais pasmulkinkite, kad miltai susimaišytų su sviestu. Masė panašės į šlapią žvyrą.

2

Po truputį pilkite pusę stiklinės „Vytauto“ ir stalo peiliu maišykite, kad sukibtų į vieną gumulą. Atsargiai, tešla neturi būti šlapia.

3

Jei sukatės greitai ir tešla nepradėjo tirpti, ant stalo pabarstykite miltų, iškočiokite stačiakampį (maksimum centimetro storio), kraštelius užlenkite, kaip užsuktumėte koldūnus (pasidaro toks bortelis, kad obuoliai neišbėgiotų).

Reklama
41011
4

Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, dubenyje sumaišykite, tada išdėliokite ant tešlos lakšto, viršų apibarstykite cukrumi ir cinamonu bei griliažu, jei turite (su juo – prabangi versija), kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aciu labai uz recepta 🙂 tikrai atrodo lengvai pagaminamas,ir skanus(tikiuos),nes kiek esu kepusi obuoliu pyraga,nesigauna jis man 😀 sis variantas lengvesnis :)bent jau mano akimis.

  2. Išbandyta – pyragas puikus! Mažai tešlos – daug vaisių 🙂 Vietoj griliažo ant obuolių mestelėjau keletą aviečių ir kepiau ilgiau, apie 40 min., nes po pusvalandžio man atrodė dar neiškepęs, tai tiesiog stebėjau, kol šiek tiek apskrus.

  3. Išbandyta! Tikrai taip – mažai tešlos ir daug obuolių, kepdama stebėjausi kur tiek tilps, nes kalnas jų buvo, bet viskas sukrito. Kepiau taip pat kiek ilgiau nei 30 min. Paprasta ir skanu!!!

  4. Labai paprastas ir nuostabiai skanus pyragas. Tik tesla truputi sunkoka buvo kocioti, nes lipo prie stalvirsio ir kocelo, bet viskas puikiai pavyko.

Rašyti komentarą