8241
Beatos virtuvė

Obelynės pyragas

(29)
Reikės:
  • Tešlai:
  • 240 g miltų
  • 100 g grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • Druskos
  • Kremui:
  • 220-250 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 200 g grietinės
  • 2 šaukštų miltų
  • 6–8 didelių obuolių
  • Žiupsnio malto cinamono
  • Druskos

Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!!  Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit į paslaptingąjį Obelynės sodą Pakaunėje.

  1. Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Į tą patį dubenį dedame 100g grietinės ir supilame lydytą sviestą, užmaišome lipnoką minkomą tešlą. Imame kepimo skardelę ir darbuodamiesi pirštais jos dugną bei šonus išklojame tešla, ją subadome šakute.
  2. Gaminame kremą. Sumaišome grietinę, kiaušinius, cukrų, žiupsnelį druskos ir du šaukštus miltų.
  3. Smulkiai supjaustytus obuolius pabarstome trupučiu cinamono, išmaišome. Beriame ant pyrago pagrindo ir tolygiai juos paskirstome. Ant obuolių pilame pasiruoštą kremą.
  4. Kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (44 balsai, vidurkis: 3,68 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Monika parašė:

    Nekantrauju išsikepti šį pyragą! Senoviniai receptai yra labai ypatingi.

    Klausimas, ar nevertėtu tešlą palikti pusvalandžiui šaldytuve ir tuomet iškočiojus ja iškloti skardą? Ar nėra jokio skirtumo,ir iškloti rankomis vos tik išminkius, kaip laidoj darė žavios panelytės!?

  2. Lina parašė:

    Labai labai skanus pyragas, gal tik obuolius pasirinkau netinkamus, kietokus, liko tokie su traškesiuku, bet skonis – superinis. Visai šeimai labai patiko.
    Ačiū, Beata.

  3. Ugne parašė:

    Sveiki! Mes taip pat išbandėme šiandien, bet keistai neiškepė vidurys, pamačiau tik gerokai vėliau, kai jau buvo šiek tiek atvėsęs, tai teko kepti dar 40min,kol pilnai iškepė. Kažkas gal negerai su orkaite. Kepiau 50min,180 laipsnių orkaitėje. Kokia funkcija būtų geriau? Kaitinimas iš viršaus ir apačios, ar su vejeliu?
    Beje,kad ir ne iš pirmo karto pavyko, bet neblogai tikrai gavosi, reikės kartoti 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Visų orkaitės šiek tiek skirtingos, tad verta kaskart mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė. Ir dar kepimo laikas gali skirtis nuo pasirinktos kepimo formos- ar ji stiklinė, keraminė, ar aliuminė. Aš dažiausiai siūlau kepinius kepti naudojant funkciją viršus-apačia.

  4. Diana parašė:

    Kas nors gali parašyti, kiek gramų yra dvi stiklinės miltų. Žiūriu į savo stiklines, vienos 150 ml, kitos 200 ml

  5. Rasa parašė:

    Siandien bandziau kepti (vis dar kepu) bet kazkodel man kremas netirsteja. Jau kepu 70minuciu bet vis dar skystas.
    Ar galiu kaip nors isgbeti savo kepini, kaip manot? Kepti kol sutirstes?

  6. Laura parašė:

    Labai skanus pyragas, vyras išrankus maistui , bet paragavęs šio pyrago sakė mmmmm, kaip labai skanu ❤️

  7. Dalia parašė:

    Labai skanus pyragas , dregnas ir kreminis. Reeptas zinomas is senu laiku kaip seseru Cvetajevu obuoliu pyragas. Man pats skaniausias is obuoliu pyragu ir dar Beatos obuoliu ir morku pyragas su riesutais. Liezuvi galima praryti! Aciu Beata!

  8. Viktorija parašė:

    Tikrai labai skanus pyragas! Mano obuolių pyragų favoritu tapo :))
    Tik prieš pjaunant reikia būtinai palaukti kol atvės, nes šiltas gali atrodyti nepilnai iškepęs ir truputį bėgantis. Bet kai atvėso, tobula buvo!

  9. Emilija parašė:

    Sveiki!
    Penktadienį pažiūrėjau laidą ir labai užsimaniau išsikepti šį pyragą. Tik iškilo klausimas – kokio dydžio skardai skirtos šios ingredientų proporcijos?

    p.s. visada laidų metu, kai kepami pyragai man kyla klausimas dėl skardos dydžio. Būtų smagu, kad jį parašytumėt recepte. Ačiū!

  10. Lionė parašė:

    Pagaliauuu….radau skaniausią obuolių pyragą))).Namuose šventė..

  11. Olgita parašė:

    Beata!!! OMG!!! Tai yra tobuliausias obuolių pyragas! Tas obuoliukus apsikabinęs kremas, trapus padas, kvapas – jau rašant seilės kaupiasi
    Aš pakerėta, sužavėta! Ir ne tik skoniu, bet ir paprasta, lengva ir greita gaminimo eiga! ❤❤❤
    Sūnus sakė, jog nepamena, kada valgė tokį skanų pyragą
    Bet štai aš kepiau 1 val ir 10 min, nes, matyt, orkaitė ne tokia galinga

  12. Lilija parašė:

    Nemačiau laidos, bet pagal įdėtą receptą kepiau Obelynės obuolių pyragą,
    pasižadėjau pagal Beatos receptus nieko niekada nekepti, nes kaip visada
    kažkoks nesusipratimas, tešla gera, bet užpilas neiškepė per 1,5 val.ir visai neiškilo, gal reikia atskirti baltymus ir išplakti, nes tas kremas nesąmonė, pagal Jurgį ir kepurė, turėtų labai tiksliai parašyti.

  13. Audronė parašė:

    na va. užsirašiau receptą laidos metu, sugalvojau šiandien iškept. tešla gavosi sausut sausutėlė. nežinau kas gausis. atsisukau įrašą-400g miltų. patikrinu čia-dvi stiklinės, t.y. apie 240g. bus gaila produktų, jei bus nevalgomas

  14. Gitana parašė:

    Sutinku iš dalies su Lilija,nevisi receptai Beatos verti liaupsių.Šis aplamai ne jos, o tos sodybos šeimininkų iš kurios buvo filmuojama laida.Pyragas geras,lengvai pagaminamas.

  15. Elzė parašė:

    Puikus pyragas, labia gerai pavyko! Jeigu Jums neiškepė užpilas, matyt, gerai neišplakėte kiaušinių su cukrumi. Aš plakiau tol, kol masė visiškai pabalo. Be to, kepti pyragą geriausia iš vakaro, kad šaldytuve atvėstų ir sustingtų. Labai skanus!

  16. Irena parašė:

    Sveiki. Rašau pakartotinai, nes komentaras kažkodėl nebuvo paskelbtas. Mėgstu išbandyti naujus receptus, tad užkabino ir šis. Kepiau pagal receptą, kuris buvo parodytas laidos metu. Iš karto kilo klausimas, kodėl tiek daug miltų – net 400 g.,bet,galvoju, nieko nekeisiu. Rašote, kad stiklinė miltų yra apie 120 g., o laidoje buvo užrašyta 400 g. Nesutapimai gana reikšmingi. Norėtųsi, kad receptai būtų ne šaukštais ar stiklinėm, o gramais. Užpilas gaunasi labai skystas, vos ne omletas, jei dedami tik 2 šaukštai miltų. Ar taip turi būti? Prašosi daugiau miltų, kad būtų kitokia konsistencija.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Irena, taip, buvo šioks toks nesklandumas su ingredientų kiekiais, tačiau blog’e esantis receptas jau pataisytas ir atitinka tikrovę. Greitu metu turėtų būti ištaisyti ir laidoje parodyti titrai, kad LRT medietekoje patalpintas receptas būtų teisingas. O šis receptas, tiesa, yra istorinis Obelynės obuolių pyrago receptas, todėl ir ingredientai autentiškai buvo matuojami tūrio vienetais, kaip senais laikais, iki elektroninės virtuvinės svarstyklės tapo visiems plačiai prieinamos. Tiesa, pastebėjome ir mes, kad toks matavimas įneša daug sumaišties, todėl nutarėme nuo šiol viską konvertuoti į metrinės sistemos vienetus.

      Dar apie užpilą: jis turi būti gana skystas ir kepdamas, kiaušinių ir trupučio miltų dėka, jis sutvirtėja. Bet žinoma, jokiu būdu netampa tvirta tešla, o greičiau primena švelnų, lengvą kremą. Naudokite platesnę kepimo formą (26 cm skermens ar didensę), kad pyragas iškeptų greičiau ir tolygiau.

  17. Saulė parašė:

    Recepte parašyta:
    2. Gaminame kremą. Sumaišome grietinę, kiaušinius, cukrų, žiupsnelį druskos ir du šaukštus miltų. Apie plakimą nė žodžio. LRT laidoje irgi, tarsi iškirpta – supila produktus į dubenį ir op, po to jau pila kremą ant obuolių. Visiems receptams užrašyti truputį trūksta atidumo, kad viskas būtų aišku ir suprantama. Ir tai galioja ne tik šiam receptui.

  18. Darija parašė:

    Pyragas tobulas!!!

  19. Margarita parašė:

    Kazkas negerai su situ receptu nes ir man vidurys neiskepe. Kepiau 1,5 val ir neiskepe o obuoliai apdege!

  20. Asta parašė:

    Man gavosi superinis ir skoniu, ir išvaizda!

  21. Aistė parašė:

    Tai kad čia beveik gryna seserų Cvetajevų pyrago kopija. Tik ten druska nenaudojama, o obuoliai citrinos sultimis apšlakstomi (nenaudojamas cinamonas), kas suteikia pasakišką skonį.

  22. Vaida parašė:

    Ačiū, Beata, kad pasidalijote šiuo receptu. Labai skanus pyragas. Trečią dieną skaniausias. Kepti reikėjo ilgiau, bet tik todėl kad formą mažesnę ėmiau. Įdaras gavosi panašus į pusingą. Tikrai kartosiu.

  23. Rugile parašė:

    Išbandžiau šį pyragą. Kepiau taip, kaip buvo parodyta laidoje. Jokių netikėtumų dėl kepimo nebuvo. Pavyko. Ragavau jį tik pravėsusį ir pastovėjusį. Reikia pastebėti, kad tai nėra tuoj pat valgomas pyragas. Šilto jo tiesiog nepavyks gražiai atpjauti – kreminis vidus išskys ir vaizdo nebus, ir skonis nukentės. Jis turi pastovėti šaltai ir pabręsti. Esu pastebėjusi, kad kepant pagal kai kuriuos senoviškus receptus, pyragas turi pastovėti, kad „atsileistų“ (kaip mano močiutė sakydavo). Ir su šiuo pyragu taip yra. Vis tik negalėčiau pasakyti, kad tai tobulas pyragas. Skonis geras, bet net ir pastovėjus pagrindas išliko kietokas kraštuose. Apibendrinant, pyragas skanus, bet ne idealus. Reiktų tobulinti pagrindo receptą, kad būtų trapesnis.

  24. Renata parašė:

    Super skanus,ir kas ragavo liko sužavėti,tik keistai man gerai gavosi nes i įdarą neidejau miltų praleidau žiūrėdama video ir iskepe galvojau bus panašų i kiaušinienę bet super

  25. Birutė parašė:

    Cvetajevos pyrago kopija, kiek kiti produktų kiekiai. Užpilas nesutirštėja, kol karštas, atrodo kaip neiškepęs. Atvėsęs, gal net šaldytuve, pjaunasi puikiai, užpilas lieka minkštas, bet nebėga. Obuoliai turėtų būti rūgštūs arba apšlakstyti citrinos sultimis – gerai susibalansuoja su saldžiu užpilu. Beje, 200 gr. grietinės, 2 šaukštų miltų ir 1 kiaušinio užpilui cukraus kiekį nuo 120 gr ( recepte ), sumažinau iki 90gr ir buvo pakankamai saldu. Nekepkite labai aukšto ( mažoje skardoje )>

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.