8241
Beatos virtuvė

Netikras Zuikis!

(116)

Na o apie zuikį ką jau čia ir bekalbėsi. Aš labai mėgstu su slyvomis ar abrikosais kokiais, bet šį kartą visi džiovinti vaisiai buvo išėję į Kalėdinį pudingą… Taigi, padaryta buvo taip:

Reikės:
  • 1 kg liesos sumaltos kiaulienos
  • 200 g šoninės
  • Didelio svogūno
  • 2 morkų
  • Sutarkuoto su visa oda obuolio
  • 3 kiaušinių
  • 2 saujų džiūvėsėlių
  • Prieskonių: čiobrelio, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, trupučio muskato, trupučio kalendros
  • Druskos

 

Kaip paruošti:
1. Keptuvėje pačirškiname šoninę.
2. Sudedame į keptuvę labai smulkiai smulkintą svogūną, ten pat morką tarkuotą ir tada ten pat obuolį tarkuotą, patroškiname.
3. Sumaišome keptuvės turinį su malta kiauliena, prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska.
4. Dedame į formą ir pašauname į orkaitę.
5. Pradžioje kepame uždengę folija 1 val. 180˚C karštumo orkaitėje, po to dar pusvalandį karštesnėje orkaitėje, nuėmę foliją.
Valgosi ir šaltas, ir šiltas.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (115 balsai, vidurkis: 3,93 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (116)
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Labai aciu uz super skanaus netikro zuikio recepta.

  2. Vitalija parašė:

    Nerealus, pirmąkart kai kepiau, tai pačiai neteko nė paragauti: buvo nuo stalo šluote nušluotas. šiandien kepu antrąkart, tikiuosi, spėsiu pati paragauti 🙂

  3. zuikis parašė:

    labai geras receptas. likau 100% patenkinta 🙂

  4. Aurosoma parašė:

    Labai sudomino receptukas, siandien meginsiu!

  5. Sonata parašė:

    Laba diena,norejau paklaust kokia sonine deti rukyta ar zalia?

  6. Greta parašė:

    Ka butu galima pakeisti vietoj folijos? 🙂

  7. Jolita parašė:

    Man patinka visi Beatos receptai, dabar einu pabandyti zuiki kepti.

    • kalvis parašė:

      man ir pati Beta patinka… leku kepti zuiki,turiu 2 kg farsho… nier laiko kotletus lipdyti… ishbadiejes esu kaip volkas… aciu uz recepciuka… dar biski vyno ten ipilsiu 😉

  8. liuce parašė:

    Labai pavirsutiniskai parasytas receptas. Pavyzdziui, sonine zalia ar rukuta ( bet jau paraset kad rukyta), kiausiniai – imusti zalius i farsa ar ideti i farsa virtus? o gal susmulkintus?

  9. Erika parašė:

    Laaaaabai skanu! Visiems patiko 🙂

  10. dimi parašė:

    o tai ta sonine supjaustyt nedideliais gabaliukais?

  11. Aneta parašė:

    Labai skanu,! Mano vyras nuo vaikystes nemėgsta netikru zuikiu nes jo mama gamino labai neskanu ir kiekviena savaite 🙂 Atsivalge! Man netikri zuikiai visada buvo skanu todel aš vis sukdavau galva kaip ji padaryti kad ir vyras pamegtu. Šis receptas tikrai nenuvyle, sakė pats skaniausias kokį esu ragaves per 40 metu. Ačiū Beata už super skanu receptu ką, jis kartosis mūsų šeimos menu nors karta į mėnesį tikrai 🙂

  12. Lina parašė:

    O jeigu dėti žalią šoninę? Netiktų?

  13. renata parašė:

    O jei farsas per puse maisytas su jautiena ar tiktu siam receptui?

  14. ilona parašė:

    Labai skanus zuikis labai aciu uz recepta

  15. luanna parašė:

    Dekui,pagaminau kai viesejo uosviai. Lb jaudinaus nes anot uosvienes nemoku nieko skaniai pagaminti:) bet sis zuikis suzavejo…visa suvalge ir recepto paprase…

  16. Indre parašė:

    As dar dejau obuolienes sauksteliu pora, pridave truputi pilantisko saldumo. Niaaaam!

  17. laura parašė:

    laba diena
    ar galiu naudoti vistienos arba kalakutienos farsa?

  18. SigitaZ parašė:

    Džiaugiuosi atradus šį receptą, labai skanu, labai…

  19. renata parašė:

    Kepiau si zuiki ir laaabai patiko. Saltas man labiau patiko nei siltas, vis praeidama riekele atsipjaudavau 🙂

  20. Loreta parašė:

    O kuo galima būtų pakeisti džiūvėsėlius?

  21. Dja parašė:

    Sveiki, kiek porcijų gaunasi ? Kiek žmonių pamaitinčiau? :))

  22. Dja parašė:

    Ačiū, o ar tiktų pagardinti dar įmesti kūbeliais lydyto sūrio ?

  23. Dja parašė:

    Nepavedė manęs šis zuikis 🙂 🙂 super skaniai gavosi, šoninė lb priduoda gero skonio 🙂

  24. Jurga parašė:

    Sveiki, o morką ir obuolį kokia tarka sutarkuoti?

  25. Jurate parašė:

    Sveiki, O ar galima butu ta zuiki sulipdyti per skardos centra, na toki kaip batona 🙂 o is krastu tuo paciu bulvyciu, paprikos, morkyciu pakepti? Koki garnyra jus siulytumete? Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      oO Jūrate, įdomus variantas, tikrai taip ir pabandykite. Puikiai išeis, tik manau kepsite trumpiau, nes ne formoje jis bus. O garnyras tai visos tos bulvės, paprikos, morkos puikiausiai pasitarnaus. Skanaus!

  26. Mereta parašė:

    Labai skanus zujkis, Aciu 🙂

  27. indre parašė:

    Sveiki 🙂 o forma tepate kuo ( aliejumi ar sviestu )?Aciu 😉

  28. Inga parašė:

    Nuostabus receptas. Skanesnio „zuikio“ nesu valgiusi. Idealiai derejo prie astriu batatu pjaustytu kubeliais ir keptu orkaiteje 🙂

  29. androidas parašė:

    Sveiki, noriu tik vieno dalyko paklausti. Kodel niekas niekada neraso koki rezima orkaitej nustatyti? Jus tikriausiai zinote, kad ju yra gan nemazai?

  30. androidas parašė:

    Taip ir dariau, ir dekui uz ats. Bet i klausima jus neatsakete. Tenka galvot paciam, ar viskas random rezime? O kodel mes nenaudojame kitu navarotu?

  31. Neringa parašė:

    Zuikis liuksiškas,jau trečią kartą kepu ir visada puikus;) Ačiū;)

  32. Indrė parašė:

    Labai geras!

  33. Egle parašė:

    Kiek save prisimenu, nuo pat vaikystes mano mama lygiai pagal toki pati recepta vos ne kiekviena sekmadieni kepdavo zuiki.Tai receptas is knygos Lietuviski valgiai, nieko naujo, bet tikrai labai skanu ir paprasta.Tarp kitko, skaiciuojanciom kalorijas, patariu sonines nedeti, ir dar galit kepti is kalakutienos ar vistienos farso, tik tikro, ne is tu saldytu.

  34. Jurate parašė:

    O šoninė – karšto ar šalto rūkymo?

  35. ema parašė:

    labai skanu aciu uz toki fantastiska receptuka

  36. ema parašė:

    labai skanu aciu

  37. Jūratė parašė:

    Labai skanus gavosi. Mano vyras nemėgsta, bet ir jis sake: kad skanus ir visai kitoks

  38. AšMėgstuGaminti parašė:

    Einu kepti 🙂 ne pirma karta aisku. obuolio neturiu, bet gal tiekto. Aš nemėgstu mėsos, bet turiu namie pakankamai vyru, vaiku, tai Beata Tavo receptai jiems labai patinka 🙂 kiek dariau neteko nusivilti. Nebent virtuvej kazko pritruksta nedadedu. Bet dazniausiai informuoji galimybiu remus. Faina 🙂 rasyk daugiau!

  39. regina parašė:

    as darau jau daug metu truputi kitaip’. sonines nededu o dedu smulkinta svoguna,truputi cesnako o toliau pagal biata. labai skanu mano seima labai megsta

  40. Jovita parašė:

    naudojau kalakutienos faršą, buvo taip patlabai skanu.

  41. Dalia parašė:

    Tikrai puikus kiškutis. Daržovės užmuša mėsos kvapą. Lengvas, patinka ir vaikučiams. Ačiū.

  42. sveta parašė:

    Kiek vienetu onuoliu ir kokiu geriau zaliu ar raudonu

  43. Liucija parašė:

    Neapsakomai skanus zuikutis! Kepėme per Kalėdas- nenuvylė! Tiek tik ką ištrauktas iš orkaitės, tiek ir šaltas. Pasaka!! :))

  44. Joana parašė:

    Kuo galima pakeisti šoninę?

  45. Ausra parašė:

    Skanus gavosi, tik Keli klausimai… Antra karta kepu ir gaunasi gan sausokas, gal ko daugiau ideti? Maisiau kiaulienos, vistienos ir kaakutienos farsus. Ir dar kiek mazdaug prieskoniu deti arb saukst? Aciu 🙂

  46. vytas parašė:

    trecia karta jau kepu,visa seimyna valgo :).liuks receptas 🙂

  47. […] P.s. esu atradusi savo skonio receptoriams gerą derinį – į faršą įdėti žalios ar kepintos morkos. Man tai žymiai pagerina skonio savybes. Šį atradimą išbandžiau perskaičiusi Beatos “netikro zuikio ” receptą. […]

  48. Jurgita parašė:

    Na zadu ir as kepti si zuikuti,tik noriu paklausti jei as suformuosiu 2 mazesnius zuikius,ar jie man „nesubyres“?

  49. Alina parašė:

    Ar galima kepti zuikį be kiaušinių (alergija kaušiniams ) , gal galima kuo pakeisti kiaušinius, kad faršas nesubyrėtų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Alina, vietoj kiaušinių įtarkuokite nedidelę žalią bulvę (kad būtų tarkiai kaip blynams) arba jei ir jos nenorite, tiesiog įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir faršas sulips.

  50. Laura parašė:

    Pasakiau vaikinui, kad kepsiu netikrą zuikį Velykom, tai iškart atsiprašė, kad tikriausiai nevalgys, nes nemėgsta, na, bet kai paragavo gabaliuką tai taip daugiau nieko ir nevalgė per Velykas kaip tik „zuikį“ mano. Tik aš dėjau šviežią, suskrudintą šoninę. ☺

  51. Sarune parašė:

    Jai js dvieju kg mesos tai visu produktu dvigubai ? Zadu daryti is 1kg kiaulienos ir imaisyti 1kg elnienos

  52. Egle parašė:

    Aciū labai už receptą! Šeimyna sukapojo dar karštą. Pakeičiau truputį, nes nenorėjau sunaudoti, ką turėjau šaldytuve. Vietoj obuolių įberiau gerą saują raugerškio uogų ir vietoj morkų dejau kepintus grybus. Tikrai dar gaminsiu ir bandysiu įvairius derinius

    • Beata Nicholson parašė:

      puiku, taip ir reikia, receptas turi prisitaikyti prie jūsų! o ne atvirkščiai, tai ne koks valstybės įstatymas ar nutarimas kurio reikia laikytis papunkčiui:
      visada galima ir reikia pritaikyti receptą prie savo šaldytuvo ir aruodų turinio

  53. kazimieras parašė:

    Kartą, rodos, pernai, buvo toks nutikimas- Beata N. Nuo Akropolio važiavo taksi į Žeimenos g. Sakau (čia aš buvau taksistas), Kėdainiuose Žeimenos gatvės nėra!
    – O iš kur žinote, kad aš iš Kėdainių,- klausia Beata.
    (Tarsi, niekas to nežinotų !)
    -Beata, sakau, nori, pasakysiu valgio receptą, kurio net tu nežinai…
    -Na,?
    Pasakiau, įdėmiai išklausė, sakė, būtinai pabandysianti…
    Tikiuuosi, pabandė…Arba, gal nespėjo… Taigi, (čia visiems)-

    4-rios dešrelės (a/r sosiskos),
    pakelis varškės,
    Pakelis sviesto,
    Galvelė išlukštento česnako,
    Žalumynų (pagal norą)
    Žiupsnelis Vegetos,

    Viską trintuvėje (blenderyje) paversti mase, panašią į paštetą.
    Atvėsinus tepti ant bet kokių traškučių ir, garantuotas apsirijimas, pav.,prie alaus.
    !!!! Valgyti mūvint pirštines,idant neapkramtytumėte pirštų !!!!
    Skanaus!

  54. Lina parašė:

    Labai puikus receptukas:) su morku astriom salotytem idealiai! dejau dar grybuku,zoleliu ir gavosi super! seimyna soti ir patenkinta;)

  55. rasa parašė:

    kodėl šitas kepsiukas vargšu zuikiu vadinamas?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, čia jau istorija sena ir siejama su Vokietija, nes kepdavo tokį kepinį iš kelių skirtingos maltos mėsos, ir formuodavo kaip pyragą, o jį dar padailinus ir forma primindavo zuikį. Todėl tikriausiai ir buvo suteiktas toks pavadinimas. O ir Vokietijoje zuikiena buvo mėgiama mėsa, tačiau sunkiai visiems įkandama, todėl ir tenkindavosi netikru zuikiu iš kitos maltos mėsos.

      • rasa parašė:

        Ačiū, ponia Beata, už atsakymą, aš čia tik šiaip sau paklausiaui, nes man tikro zuikelio gaila, atsakymo nesitikėjau

  56. Vilkas parašė:

    Ačiū Beata. Obuolys ir morka, labai tinka. Įterpiau 2 virtus kiaušinius (vištos). Malta kalakutiena. Labai labai skanu!

  57. Arvydas parašė:

    Kokia iskepto zuikio vidaus temperatura.
    Aciu

  58. Eva parašė:

    O man nelabai gavosi… 🙁 Išbėgo skystis… Nelabai iškepė ir per 1 val. po folija, ir apie 30 min. nuėmus folija… Kažką dariau ne taip…

  59. Jolita parašė:

    O jei kepu iš šiek tiek mažesnio kiekio mėsos – 650 g. ar kepti trumpiau ar tiek pat laiko?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jolita, manau, kad tokį kiekį mėsos galite kepti kiek trumpiau, uždengus folija apie 45 – 50 min., o po to dar 10-20 min atidengus, bet stebėkite eigą ir bus puikus netikras zuikis, sėkmės!

  60. Ra Sa parašė:

    Laba diena, darau aprašą egzaminui apie netikrą zuikį, norėjau paklausti, kokie netikro zuikio privalumai ir kokie trūkumai?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, na, privalumai aiškūs – skanus tas Netikras Zuikis, o trūkumai…. Turbūt, kad netikras:) Juokauju. Tiesiog manau, kad egzaminui geriausai trūkumus ir privalumus išsiaiškinsite pagaminusi šį gerą netikrą zuikį ir jo paragavusi.

  61. Laura parašė:

    Kepiau kalėdoms, tai labai skanus gavosi, vyrai labai greitai zuikį suvalgė, jaučiu norėjo daugiau. Kepiau dar kartą ir lygiai toks pats skanus gavosi. Visada kepiau kaip močiutė kepdavo, bet šį kartą nusprendžiau kepti pagal šį receptą ir nenusivyliau. Dėkui už receptą.

  62. Rasa parašė:

    Ačiū – SKANU ! Kodėl pjaustant truputį byrėjo ?

  63. Regimantas parašė:

    Darzoviu gavos panasei kaip farso bus gerai cia taip?

  64. asta parašė:

    Labai skanus jau antri metai jokio kitokio nekepu. Tik si.

  65. Neringa parašė:

    Dabar toks klausimas man iškilo. Noris man pasigaminti zuiki bet vaikas alergiškas kiaušiniams. Kuom man juos pakeisti? O gal galima ir nedėti? Sakau vis tiek 3 kiaušiniai ir 0 kiaušinių tai yra skirtumas didelis.

  66. Rasa parašė:

    Kepa…. kvepia nuostabiai – kaip mesgtu tokius paprastus, bet ne prastus receptus:) Aciu! Tik, miela, Beata, kaip norėčiau palinkėti po truputėlį atsikratyti to vaikiško kalbos stiliaus:D Suprantu, kad kelia „atsipalaidavimo“ jausma, gal net savotiskai siuolaikiska, bet as taip noreciau skaityti ne „obuolius tarkuotus“, o „tarkuotus obuolius“ ir t.t. Jauciu, neuzilgo persivalgysiu:D

  67. Rasa parašė:

    Neringa, o gal Jus netycia zinote, kuriai butent kiausinio daliai alergiskas vaikas? Greiciausiai tryniams(?) Tad vienas baltymas puikiai atliktu savo funkcija cia surisdamas produktus. O kaip toleruoja kitu pauksciu kiausinius, pvz putpeliu?

  68. Jurate parašė:

    Ir man pavyko!! Labai skanu 🙂

  69. Aistė parašė:

    Puikus zuikis! Visada kepu tik šitą, jau koks 10-as kartas 🙂 ir svečius pavaišint ne gėda – visi giria, ir šeimos vakarienei visad su džiaugsmu sutinkamas net pačių mažiausių.
    Beje, mano forma gal mažesnė, tai visa mėsa netelpa, tad likutį kepu didesnėj skardoj, suformavus kepalėlį. Tai tas kepalėlis visad sausesnis būna (nors ir kepu trumpiau), nes sultys išbėga. O tas kur duonos formoj – visad pats skaniausias Aš dažniausiai šoninės neturiu, tai ir nededu, bet faršą riebesnį naudoju. Šoninė, aišku, prideda gero skonio, bet puikiai gaunas ir be jos.

  70. Zita parašė:

    O troškintą masę su faršu maišyti troškintajai atvėsus ar galima karštą? Sumaišiau karštą, bet kiaušinis bemaišant farše iškepė. Ar nieko tokio?

  71. Maria parašė:

    Aš zuikį kepu pagal Jūsų receptą ir pagal E. Monkevič aprašytą receptą: dalį ingredientų paimu iš Jūsų recepto, dalį – iš Monkevič knygos ,,Virtuvės vadovas“(2012). Tada būna išvis nerealus!
    Receptas toks: papildomai galima įdėti 200 g šviežių grybų, 50 g maltų džiūvėsių, 1 šaukstą pomidorų padažo. Į suformuotą faršą įsprausti petražolių ir grybų griežinėlių. Prieš šaunant į orkaitę, zuikį aptepti mišiniu, kuris sudarytas iš: 1 šaukšto garstyčių (tinka grūdėtosios),1 šaukštas aitriųjų paprikų ir 1 a.š. citrinų sulčių. Tas garsthčių mišinys padaro zuikį nepakartojamą. Ačiū!

  72. Zilvis parašė:

    Puikus zuikis! Aisku, muskato namuos ner, kalendros isvis nemegstu. Tai idejau tris skiltis cesnako…..

    PASAKA! ACIU !1!1!

  73. Ina parašė:

    Labai skanus zuikis

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.