Spausdinti

Nuostabus, daržovingas vištienos kepenėlių troškinys, visai neprimenantis darželio ar mokyklos repertuaro. Pagaminamas labai greitai – kol išverda grikiai ir viskas paruošta.

Greitai viskas pasiruošia, grikiai išverda ir – prašom.

Nerealusis vištienos kepenėlių troškinys su daržovėmis

0
komentarai
18
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g vištienos kepenėlių
1 svogūno
1 saliero lapkočio
2 morkų
2 šakelių čiobrelių arba žiupsnelio džiovintų
1 šaukštelio kmynų
2 šaukštų Dižono garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
1 šaukšto pomidorų pastos
200 ml grietinėlės (12 proc. užtenka, bet galima ir riebesnę pilti)
7 pievagrybių
1 nedidelės cukinijos
Šlakelio citrinų sulčių
Grikių garnyrui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kaip visada, pradedam nuo tėve mūsų: smulkiai supjaustome svogūną, saliero lapkotį, lengvai patroškintame keptuvėje su šaukštu sviesto ir šaukštu aliejaus.

2

Kai svogūnas suminkštėja, beriame kubeliais ar pusžiedžiais supjaustytas morkas ir toliau leidžiam troškintis.

3

Į kitą keptuvę įpilam truputį aliejaus ir sviesto, kai riebalai gerai įkaista, pakepiname truputį pasmulkintas kepenėles 5–7 minutes. Neperdžiovinam jų mirtinai.

Reklama
41011
4

Užkaičiame virti grikius.

5

Tada kepenėles sukrečiam prie daržovių ir beriam prieskonius: čiobrelius, kmynus, pomidorų pastą, garstyčias, užpilam pora šaukštų vandens, užpilam grietinėle, ir leidžiam 7 minutes susidraugauti.

6

Baigdami troškinti pasūdome, beriame pipirų, pilame šlakelį citrinų sulčių ir beriam smulkiai supjaustytą cukiniją. Pamaišom ir viskas paruošta.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. As is vaikystes pamenu troskintas kepeneles,arba ju kotletus su bulviu kose ir burokeliu salotom. O namie gaminau kotletukus su manu kruopom,zinoma nesitikejau kad vaikai valgys, bet kol as kepiau tai kas iskepta isgaravo kaip kokie sausainiai 😀

  2. Aš truputį ne į temą, bet ar aš tiesiog nerandu ar šitam bloge nėra „pin it” mygtuko? Gal dar čia nelabai populiaru tas pinterest, bet man bent jau labai patinka visokius dalykėlius (kaip kad šitas troškinukas) šitaip pasižymėti:)) Nereikia paskui per visą internetą ieškoti kur ten buvo tas vienas ar kitas receptukas, kuris taip skaniai atrodė:)

  3. Man darželyje labai patikdavo valgyti agurkinę sriubą.Ir kai pati pradėjau šeimoje „virtuvinę” karjerą, namiškiams pasiūliau šią sriubą. Na,žinote, ten dedama perlinių kruopų,kadangi jos ilgokai verda galima kartu virti ir kokius šonkauliukuss,agurkai geriausia rauginti. Labai skani, soti, žiemiška sriuba.
    Ir tavo, Beata, bloge panaši buvo siūloma…:)

  4. Mums labai patiko sitas patiekalas, beje vyras ji rinkosi verciau valgyti su bulviu kose, o as su grikiais. Na ir marinuoti burokeliai smagiai prie visko derejo. aciu uz receptuka!

  5. Ačiū už puikų receptą. Troškinukas buvo labai labai skanus. Visi patiekalai, gaminti pagal Jūsų receptus, būna nuostabūs. 🙂

  6. Ačiū už nuostabų receptą. Gavosi labai labai skanu, tik vietoj grikių pasigaminom bulvių košės bei karštų burokėlių salotas.

  7. Giriu. Dariau be garstyčių ir su jautienos kepenėlėmis.
    Visiems labai labai patiko! Net mano vyras, kuris susiraukia vos įtardamas, kad dėta pomidorų pastos, sakė – labai puikus, švelnus skonis!

  8. Pačios geriausios rekomendacijos! Gaminu jau N-liktą kartą. Labai skanus padažas gaunasi iš grietinės, pomidorų pastos, garstyčių ir žinoma, daržovių ir pievagrybių sultinuko 🙂

Rašyti komentarą