8241
Beatos virtuvė

Nerealusis vištienos kepenėlių troškinys su daržovėmis

(18)

Nuostabus, daržovingas vištienos kepenėlių troškinys, visai neprimenantis darželio ar mokyklos repertuaro. Pagaminamas labai greitai – kol išverda grikiai ir viskas paruošta.

Reikės:
  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 1 svogūno
  • 1 saliero lapkočio
  • 2 morkų
  • 2 šakelių čiobrelių arba žiupsnelio džiovintų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 2 šaukštų Dižono garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 200 ml grietinėlės (12 proc. užtenka, bet galima ir riebesnę pilti)
  • 7 pievagrybių
  • 1 nedidelės cukinijos
  • Šlakelio citrinų sulčių
  • Grikių garnyrui

Su virtais grikiais – jėga.

  1. Kaip visada, pradedam nuo tėve mūsų: smulkiai supjaustome svogūną, saliero lapkotį, lengvai patroškintame keptuvėje su šaukštu sviesto ir šaukštu aliejaus.
  2. Kai svogūnas suminkštėja, beriame kubeliais ar pusžiedžiais supjaustytas morkas ir toliau leidžiam troškintis.
  3. Į kitą keptuvę įpilam truputį aliejaus ir sviesto, kai riebalai gerai įkaista, pakepiname truputį pasmulkintas kepenėles 5–7 minutes. Neperdžiovinam jų mirtinai.
  4. Užkaičiame virti grikius.
  5. Tada kepenėles sukrečiam prie daržovių ir beriam prieskonius: čiobrelius, kmynus, pomidorų pastą, garstyčias, užpilam pora šaukštų vandens, užpilam grietinėle, ir leidžiam 7 minutes susidraugauti.
  6. Baigdami troškinti pasūdome, beriame pipirų, pilame šlakelį citrinų sulčių ir beriam smulkiai supjaustytą cukiniją. Pamaišom ir viskas paruošta.

Greitai viskas pasiruošia, grikiai išverda ir – prašom.

Beatos vištienos kepenėlės su grikiais

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,36 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Evelina parašė:

    As is vaikystes pamenu troskintas kepeneles,arba ju kotletus su bulviu kose ir burokeliu salotom. O namie gaminau kotletukus su manu kruopom,zinoma nesitikejau kad vaikai valgys, bet kol as kepiau tai kas iskepta isgaravo kaip kokie sausainiai 😀

  2. agne parašė:

    norejau paklausti ka daryti su pievagrybiais?

  3. Ugnė parašė:

    Aš truputį ne į temą, bet ar aš tiesiog nerandu ar šitam bloge nėra „pin it“ mygtuko? Gal dar čia nelabai populiaru tas pinterest, bet man bent jau labai patinka visokius dalykėlius (kaip kad šitas troškinukas) šitaip pasižymėti:)) Nereikia paskui per visą internetą ieškoti kur ten buvo tas vienas ar kitas receptukas, kuris taip skaniai atrodė:)

  4. Rasa parašė:

    Man darželyje labai patikdavo valgyti agurkinę sriubą.Ir kai pati pradėjau šeimoje „virtuvinę“ karjerą, namiškiams pasiūliau šią sriubą. Na,žinote, ten dedama perlinių kruopų,kadangi jos ilgokai verda galima kartu virti ir kokius šonkauliukuss,agurkai geriausia rauginti. Labai skani, soti, žiemiška sriuba.
    Ir tavo, Beata, bloge panaši buvo siūloma…:)

  5. ieva parašė:

    Mums labai patiko sitas patiekalas, beje vyras ji rinkosi verciau valgyti su bulviu kose, o as su grikiais. Na ir marinuoti burokeliai smagiai prie visko derejo. aciu uz receptuka!

  6. Jadvyga parašė:

    nepatiko, daugiau negaminsiu, nebent, be garstyčių.

  7. Indre parašė:

    Aciu!!!
    puikiai isejo, labaiii lengva pagaminti ir labai skanu!!!!!

  8. Reda parašė:

    Ačiū už puikų receptą. Troškinukas buvo labai labai skanus. Visi patiekalai, gaminti pagal Jūsų receptus, būna nuostabūs. 🙂

  9. milda parašė:

    Receptukas – fantasriskas,darzoves kepeneles,pirmakart gaminau patiekala su kepenelemis,gavosi super!!!

  10. dana parašė:

    Pievagrybius pamiršot

  11. margarita parašė:

    Negaliu patiket-nesijaucia kepeneliu bjaurumo.aciu

  12. Viktorija parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą. Gavosi labai labai skanu, tik vietoj grikių pasigaminom bulvių košės bei karštų burokėlių salotas.

  13. Edita parašė:

    Kodėl sutraukia grietinėlė?

  14. Vi (comme la vie) parašė:

    Giriu. Dariau be garstyčių ir su jautienos kepenėlėmis.
    Visiems labai labai patiko! Net mano vyras, kuris susiraukia vos įtardamas, kad dėta pomidorų pastos, sakė – labai puikus, švelnus skonis!

  15. Julita parašė:

    Pačios geriausios rekomendacijos! Gaminu jau N-liktą kartą. Labai skanus padažas gaunasi iš grietinės, pomidorų pastos, garstyčių ir žinoma, daržovių ir pievagrybių sultinuko 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.