8241
Beatos virtuvė

Nekeptas braškinis graikiško jogurto tortas

(8)
Reikės:
  • 100 ml vandens
  • 20 g želatinos
  • 100 g DVARO sviesto
  • 300 g avižinių sausainių
  • Druskos
  • 120 g cukraus miltelių
  • 180 g tepamojo sūrio Amfora
  • 450 ml natūralios DVARO grietinėlės 35% rieb.
  • 370 g natūralaus graikiško jogurto GRAIKIŠKA AMFORA
  • 500-700 g braškių
  • Braškių, mėtų lapelių papuošti

Visiems reikia bent vieno gero vasariško torto su braškėmis recepto – ir štai jis! Jogurtinis, lengvas ir gaivus ir dar toks, kuris pagaminamas be orkaitės, kas gali būti geriau karštą vasaros dieną? Juolab Joninės artėja, tai griebkit šį receptą ir laukit giminės ar draugų komplimentų.
Reiks tik skanių gerų sausainių (pageidautina su tikru sviestu ir be jokių nereikalingų priedų) ir geriausių, skaniausių pieno produktų, kokius tik galite rasti. Mano širdis ir rankos visada tiesiasi į AMFORA ir DVARO produktus, nes man jie patys pačiausi. Tai ir sudėjau čia tai, ką pati labiausiai mėgstu – AMFORA graikišką jogurtą, AMFORA natūralų tepamąjį sūrį, DVARO sviestą, DVARO plakamąją grietinėlę. Šis tortas tikrai arti tobulybės – turi ir gaivios rūgštelės nuo graikiško jogurto, ir švelnaus greitinėlės purumo. Gaminkit, neškitės į svečius ir valgykit kąsnių neskaičiuodami – kada, jei ne dabar, reikia mėgautis vasara pilnais žandais?

Gaminame:

1. Šaltu vandeniu užpilame želatiną ir paliekame ją išbrinkti, kol susigers visas skystis.
2. Elektriniu trintuvu susmulkiname sausainius iki trupinių. Į juos beriame gerą žiupsnį druskos, supilame lydytą DVARO sviestą ir gerai išmaišome, kad sudrėktų. Trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą (jos šonus ir dugną prieš tai ištiesiame maistine plėvele ar kepimo popieirumi). Rankomis suspaudžiame lygų pagrindą ir šonus. Trumpam dedame į šaldytuvą sustingti. Švariai nuplautas, nusausintas braškes supjaustome ketvirčiais ir trumpam atidedame į šoną.
3. Elektriniu plaktuvu išplakame tepamąjį sūrį AMFORA su puse kiekio cukraus miltelių. Ten pat sudedame natūralų graikišką jogurtą GRAIKIŠKA AMFORA ir dar paplakame, kol viskas tolygiai išsimaišys. Kitame dubenyje išplakame natūralią DVARO grietinėlę su likusiais cukraus milteliais iki purių putų. Ją švelniai įmaišome į sūrelio ir jogurto mišinį.
4. Puode ant švelnios ugnies išlydome želatiną kol pilnai ištirps, bet neužverdame. Skystį supilame į pasiruoštą kremą ir tolygiai išmaišome.
5. Pusę kremo pilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai sudedame pusę kiekio braškių. Tada pilame likusią pusę kremo ir sudedame likusias braškes. Tortą statome į šaldytuvą stingti pernankt arba bent 8 valandas. Sustingusį puošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. jolita parašė:

    Kokius sausainius naudojate?

  2. Eglė parašė:

    Ar galima vietoj cukraus miltelių naudoti paprastą cukrų? Jei taip, kiek gramų reikėtų jo dėti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Į sūrio masę galima, jo reikėtų naudoti tokį patį kiekį. Visgi į plakamąją grietinėlę labai rekomenduočiau berti cukraus miltelius, nes kristalai gali nespėti ištirpti.

  3. Daiva parašė:

    Reels’e avižnius sausainius naudojo

  4. Daiva parašė:

    Visiškai nuostabus.
    Dariau Tupperware žiede, kreminę dalį uždėjau ant atskirai padaryto sausainių pagrindo.

    Kremo likutį, kiek netilpo į formą, supilsčiau į taureles ir prieš patiekiant apibarsčiau avižinių sausainių trupiniais. Fantastiškas tortas

  5. Ieva parašė:

    Labai labai geras tortukas. Skanus, gaivus. Toks 100% vasariškas skonis. Kartosiu dar ne kartą. Ačiū už receptą 🙂

  6. Mirta parašė:

    Darėm su trešnėm, viskas gavosi idealiai ir labai skaniai. O svarbiausia greitai daromas ❤️

  7. Eglė parašė:

    Va va katik pasidariau lauksiu kol sustinks . Toks gražus negaliu plaku ir galvoju kaip taip šaut į galva toki grožį ir skanėsta pagamint . Ačiū (pamačiau ig)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.