8241
Beatos virtuvė

Neapolietiška pica su kumpiu

(19)
Reikės:
  • Tešlai:
  • 1 kg picai skirtų miltų (00 tipo)
  • 2 g šviežių mielių
  • 600 ml šalto vandens
  • 30 g druskos
  • Padažui:
  • 100 g konservuotų pomidorų
  • 1 g druskos
  • Picai:
  • 45 g kumpio
  • 25 g gražgarsčių
  • 50 g vyšninių pomidorų
  • 10 g parmezano
  • 100 g mocarelos
  • 10 g balzaminio kremo

Neslėpsiu – namuose išsikepti tikrą neapolietišką picą nėra paprasta. Naminės orkaitės neįkaista taip, kaip tradicinės itališkos krosnys. Štai mūsų penkiuose drakonuose, kurie gyvena restoranuose, temperatūra pakyla net iki 430 °C, o pica iškepa per 60–90 sekundžių. Naminių orkaičių temperatūra daugiausiai pasiekia 250–270 °C. Taigi, kad namuose iškeptume į neapolietišką panašią picą, reikia pasitelkti kelias gudrybes.

Beje, tešlą picai teks ruošti gerokai iš anksto – ji turi subręsti. Jeigu neturite laiko, visuomet galite jos įsigyti restoranuose „Jurgis ir Drakonas“. Tik sugalvokite, kiek picų kepsite, ir tešlos kamuoliukų įdėsime jums į namus! Jei norite, galite užsisakyti ir kitų mėgstamų ingredientų – aštrios Kalabrijos ndujos ar „Pepperoni“ dešros, vytinto kumpio. Užsisakyti tokį lauknešėlį galite ir internetu: pasirinkite jums patogiausią restoraną ir susidėkite krepšelį skiltyje „Pasigamink picą pats“.

Tuomet liks tik į picos vakarėlį pasikviesti svečių!

Pirmiausia iš vakaro pasiruošiame tešlą – geriausia, kad ji iki picos kepimo pastovėtų mažiausiai 8–12 val.

Ant darbastalio į kauburį suberiame miltus ir viduryje padarome duobelę. Mieles ištirpiname vandenyje ir po truputį šį mišinį pilame į padaryto šulinėlio vidurį, vis žerdami miltus nuo kraštų. Pirštais maišome miltus su vandeniu.

Viduryje susidarius grietinės tirštumo miltų ir vandens tyrei, suberiame druską ir sužeriame visus likusius miltus, maišome, kol sulips į vieną tešlos guzą.

Tuomet dar 10–15 min. paminkome, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nebelips prie rankų. Dedame į dubenį ir uždengiame – tegul pastovi 10 min. Tuomet išimame iš dubens ir dar lengvai paminkome apie 10 sekundžių.

Padaliname tešlą į 200 g sveriančius kamuoliukus. Dedame į miltais pabarstytą maisto dėžutę ar skardą (tuomet ją reikės uždengti maisto plėvele). Leidžiame pakilti per naktį.

 

Kai jau planuojame kepti picą, iš šaldytuvo ištraukiame tešlą – ji turėtų pabūti kambario temperatūroje bent valandą.

Tuomet ruošiame padažą: konservuotus pomidorus su druska susmulkiname trintuvu.

Parmezaną sutarkuojame smulkiausia tarka, kokią turime. Vyšninius pomidorus supjaustome į keturias dalis, mocarelą sutarkuojame.

Orkaitę įkaitiname grilio režimu, nustatome aukščiausią įmanomą temperatūrą.

Imame tešlos kamuoliuką, rankomis suformuojame picos pagrindą pirštų galais tempdami nuo vidurio į šonus – maždaug 1 cm kraštelio aplinkui nesuplojame. Tempiame picos pagrindą į kraštus vis pasukdami paplotį. Pradžioje – pirštų galais, vėliau jau beveik visu delnu. Apverčiame tešlos diską ir pakartojame tą patį. Vėliau užsidedame tešlos lakštą ant krumplių ir dar patampome į šalis.

Keptuvę (jokių riebalų pilti nereikia) smarkiai įkaitiname. Dedame picos pagrindą ant keptuvės, palikdami laisvą kraštelį tepame pomidorų padažo – nepadauginame. Dedame mocarelą, palaistome alyvuogių aliejumi.

Picos pagrindui parudavus (tai užtruks kelias minutes), šauname į orkaitę, ant viršutinės lentynos, ir kepame grilio režimu. Tai užtruks kelias minutes.

Ant iškeptos picos sudedame gražgarstes, paplėšytą kumpį, vyšninius pomidorus, pašlakstome balzaminiu kremu ir galiausiai pabarstome parmezanu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gabriele parašė:

    Kokiose salygose yra brandinama 12 val tesla?

  2. Gintare parašė:

    O jeigu tešlą brandinsiu daugiau negu 12 val? Pvz 15 val. Ar nepasikeis tešlos kokybė?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Gintare, brandinti galima iki 48 valandų šaldytuve, tai kokybė tešlos nepasikeis, tik daugiau kondensato gali susidaryt ir reikės kiek daugiau miltų minkant.

  3. Diana parašė:

    Sveiki.
    O jeigu darysiu iš šio pado tą vadinamą perlenktą picą. Ar tinkamas padas? Ar geriau pasirinkti kitą receptą pado?

  4. Linas parašė:

    Sveiki, o kur rast tinkamu miltu pirkt?

  5. Indre parašė:

    O ar būtų galima jau subrandintus picos pagrindo tuos rutuliukus uzsaldyti?

  6. ineta parašė:

    Sveiki,norėjau paklausti ar būtinai šia tešlą reikia brandinti?

  7. liuci parašė:

    Sveiki! Noriu pasiteirauti,kokiu sūriu galima pakeisti surį scamorza, nes mūsų prekybos centruose nesutikau tokio. Ir dar kuris mocarelos suris labiau tinka picai , šviežias ar fermentinis mocarelos,tas kietesnis?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Liuci, mocarelą tai naudokite šviežią, tikrai ne fermentinę, o scamorza keiskite papraatu fermentiniu sūriu, ir jei randate rūkyto tokio, tai dar geriau (žinoma, jei mėgstate rūkytą skonį).

  8. Aušra parašė:

    Sveiki,norejau paklausti kokie miltai naudojami?

  9. Ruta parašė:

    Miela Beta, noriu paklausti kaip tiksliau adinasi miltai? Italisku miltu yra ivairiu rusiu. Ar reikia iskeldinti tesla pries brandinant saldytuve? Kokio storio kociojate pica? Kiek laiko kepate? Video neveikia, tad klausiu cia

    • Beata Nicholson parašė:

      Rūta, svarbu kad būtų „grano duro“, kietųjų kviečių, tešlą žinoma reikia pabrandinti, kad pakiltų ji, tik tai galite daryti tiek šiltai, tiek šaltai, šaldytuve kildinti ir parą galite. aš jos nekočioju dažniausiai, o rankomis formuoju, kloju į skardą, ir ne per storai, ne per plonai.

  10. Aloyzas parašė:

    Labas Beata,
    Visada, kai reikia nauduojuosiu Jūsų receptais.
    Niekada nenusivyliau.
    Picos pavyksta nuo sugebėjimo pajusti.
    Sėkmės Jums.
    Aloyzas

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.