8241
Beatos virtuvė

Naminis daržovių sultinys

(0)
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 2 porų
  • kelių česnako skiltelių
  • 2 morkų
  • 2 paprikų
  • 3 saliero stiebų
  • 1 saliero šaknies
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 20 g džiovintų juodųjų kiniškų grybų
  • 10 g džiovintų baravykų
  • 2 lauro lapų
  • 6 pipirų žirnelių
  • po 1 šaukštelį kalendrų sėklų ir pankolių sėklų
  • 1 šaukšto žvaigždinių anyžių
  • 4–6 cm ilgio imbiero šaknies
  • saujos petražolių
  • saujos čiobrelių
  • vandens
  • druskos

Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame pačiame puode. Naudokite daug aromatinių žolelių bei prieskonių.

Gaminame sultinį:
Orkaitę įkaitiname iki 220 °C.
Nuplauname daržoves, salierą nulupame ir pasmulkiname. Sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame vis pamaišydami apie valandą, kol daržovės karamelizuosis ir gerai apskrus.
Iškepusias daržoves sudedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens, sudedame likusius ingredientus ir pasūdome. Užverdame, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame, kol skysčio sumažės perpus.
Perkošiame sultinį per sietelį. Šaldytuve laikysis iki savaitės, o geriausia užšaldyti supilsčius į ledukų formeles.
Patarimas
Daržoves galite sutrinti į košę ir ja gardinti, pavyzdžiui, perlines kruopas ar paruošti padažą kitiems patiekalams.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.