Spausdinti

Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame pačiame puode. Naudokite daug aromatinių žolelių bei prieskonių.

Naminis daržovių sultinys

0
komentarai
0

Reikės:

1 svogūno
2 porų
kelių česnako skiltelių
2 morkų
2 paprikų
3 saliero stiebų
1 saliero šaknies
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
20 g džiovintų juodųjų kiniškų grybų
10 g džiovintų baravykų
2 lauro lapų
6 pipirų žirnelių
po 1 šaukštelį kalendrų sėklų ir pankolių sėklų
1 šaukšto žvaigždinių anyžių
4–6 cm ilgio imbiero šaknies
saujos petražolių
saujos čiobrelių
vandens
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 220 °C.

2

Nuplauname daržoves, salierą nulupame ir pasmulkiname. Sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame vis pamaišydami apie valandą, kol daržovės karamelizuosis ir gerai apskrus.

3

Iškepusias daržoves sudedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens, sudedame likusius ingredientus ir pasūdome. Užverdame, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame, kol skysčio sumažės perpus.

Reklama
41011
4

Perkošiame sultinį per sietelį. Šaldytuve laikysis iki savaitės, o geriausia užšaldyti supilsčius į ledukų formeles.

Ingredientai
Patarimas

Daržoves galite sutrinti į košę ir ja gardinti, pavyzdžiui, perlines kruopas ar paruošti padažą kitiems patiekalams.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą