8241
Beatos virtuvė

Naminiai žuvų piršteliai

(25)
Reikės:
  • 800 g pasirinktos žuvies filė
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2 riekelių baltos duonos
  • druskos, pipirų, citrininių priekonių
  • 50-70 ml pieno
  • pusės stiklinės miltų
  • aliejaus ir sviesto kepimui
  • džiūvėsėlių

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad gamindami namie galėsite rinktis mėgstamiausią žuvį, pavairuoti, ar miltų dėti daugiau, ar truputį mažiau. Kad būtų linksmiau, galite suformuoti rutuliukus ar net išspausti tikrą žuvytę, jei turite tokią sausainių formelę.

Duonos riekeles pamerkiame piene ir paliekame pastovėti. Susmulkiname svogūną – jeigu vėliau žuvies filė smulkinsime blenderiu ar smulkintuvu, galime pjaustyti stambesniais gabalėliais – ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Žuvį sumalame ar susmulkiname blenderiu ar smulkintuvu. Sudedame išmirkytą baltą duoną, svogūnus ir, jeigu reikia, viską dar kartą susmulkiname iki vienos tirštos masės. Įmušame kiaušinį, dedame 2-3 šaukštus miltų, pagardiname druska, pipirais ir citrininiais prieskoniais, gerai išmaišome.

Iš masės formuojame norimo dydžio pirštelius ar rutuliukus. Jeigu masė per skysta ir norimos formos išgauti nepavyksta – įdedame dar miltų. Suformuotus žuvies pirštelius apvoliojame miltuose (galima naudoti ir džiūvėsėlius) ir kepame gerai įkaitintame sviesto ir aliejaus mišinyje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Pirštelius rekomenduoju apšlakstyti citrinų sultimis ar apibarstyti žalumynais. Taip pat skanu patiekti su citrininiu natūralaus jogurto padažu (natūralus jogurtas, pagardintas citrinos sultimis, krapais ar petražolėmis, druska ir pipirais) ar naminiu majonezu.

zuvies pirsteliai

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2.83 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Karolina parašė:

    buvo nuo-sta-bu! mazoji sutriauske issisiepus visus, kiek buvo pasiulyta vakarienei. beje, naudojau pilno grudo miltus – rupumu primine dziuveselius, o ir sveikiau! aciu!

  2. Lina parašė:

    Labai skanu 🙂

  3. Ieva parašė:

    Sveiki, ketinu išmėginti šį receptą per šventes. Sakykit, balta duona-čia turima galvoje batoną?

  4. Evelina parašė:

    Sveiki, labai saunus receptas, aciu! Ar galima pirstelius saldyti, jei taip, kokioj stadijoj? Aciu uz atsakyma!

  5. Gintarė parašė:

    Sveiki. O mane sudomino „kepimas sviesto ir aliejaus mišinyje“. Papasakokite apie tai plačiau

  6. Monika parašė:

    Vienas geriausių ir skaniausių būdų mažiems vaikams patiekti žuvį. Aš iškepti visų nespėju, o piršteliai jau nyksta 🙂 kad liktų tėčiui turiu paslėpti. Rimtai :))) kepu su kukurūzų miltais. Nuoširdus Ačiū, Beata!

  7. Ruta parašė:

    Tikrai labai skanu ir paprasta! Originalu bei sveika ne tik maziems, bet ir tetukams :))).

  8. Jurgita parašė:

    Sveiki, o kažin, prikepus daugiau – ar galima užšaldyti?

  9. Linute parašė:

    Ar tiktu lydekos file?

  10. Rasa parašė:

    O kokia žuvis būrų pirmo pasirinkimo tokiam patiekalui?
    Ačiū 🙂

  11. Radq parašė:

    Gavosi labai skaniai visi valge net tie kurie nemegsta zuvies. Tikrai dar ne karta gaminsiu si recepta. Aciu tau Beata 😉

  12. Lašiša parašė:

    Labas Beata, ar gautusi pirsteliai su lašiša?:)

  13. ingtida parašė:

    super gavosi,kartosim tikrai 😉

  14. Ruta parašė:

    Miela Beata, sakykit po uzsaldymo pries kepant ar reiktu juos atlaidinti ar tiesiog deti taip kepti?
    Aciu

  15. Julija parašė:

    O ar galima orkaiteje kepti?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.