Spausdinti

Varškės sūrelių atskirai pristatinėti tikrai nereikia – jie visų mylimi ir neatsivalgomi, dingsta iš šaldytuvo tiesiog mistiškai greitai ir yra laabai paklausūs mano namuose. O šie naminiai sūreliai dar geresni nei iš parduotuvės – saldumo ir pagardų galima įdėti kiek nori ir kokių nori. O kur dar švelni varškė bei plonytis ir traškus tikro šokoaldo glaistas… Mmmm, tiesiog svajonė, laimė ir gardžiausias nekeptas desertas!

Naminiai varškės sūreliai

0
komentarai
19
Porcijos
10 asm.

Varškės masei:

500 g pusriebės varškės
100 g sviesto
80 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2–3 šaukštų mėgstamos uogienės
2–3 šaukštų aguonų

Glaistui:

300 g juodojo šokolado
2 kupinų šaukštų kokosų aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Varškę ir lydytą sviestą elektriniu trintuvu sutriname su cukraus pudrą bei šaukšteliu vanilės iki lygios konsistencijos su kuo mažiau gumulėlių.

2

Varškės masę sudedame į silikonines formeles ir išlyginame paviršių. Į dalį varškės galima įmaišyti aguonų. Sūreliams su uogienės įdaru, į vidurį galima įdėti šaukštelį mėgstamos uogienės. Užpildytą silikoninę formelę statome į šaldymo kamerą, kad viskas pilnai susitingtų. Tai užtruks mažiausiai 4 valandas.

3

Gaminame šokolado glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Tvirtai sušalusius varškės sūrelius kelioms akimirkoms panardiname į skystą šokoladą, kad tolygiai pasidengtų ir išimame ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar skardelės. Statome atgal į šaldytuvą maždaug valandai, kad sūrelio vidurys atitirptų. Likusį šokoladinį glaistą galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytą, o prieš kitą naudojimą iš naujo pašildyti kol suskystės ir gerai išmaišyti.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai gardūs sūreliai, net vyras paragavęs paklausė, ar dar yra 😀 Dariau į kanelių silikonines formeles, pats tas dydis 🙂 Tik kokoso aliejaus neturėjau, dėjau sviesto pagal panašią proporciją, ar gali būti, kad dėl to glajus labai tirštas gavosi (o gal reikėjo ilgiau pakaitinti šokoladą?)? Kaip paskystinti glajų ir kuo bei kokiomis proporcijomis geriau keisti kokoso aliejų?

  2. Puikūs sūreliai. Gal tik per storas šokolado sluoksnis gavosi. Matyt, reikia į karstesnį šokoladą įleisti sūrelius. Ačiū, Beata

  3. Labas ,jus rasot sviestą su kondensuotu pienu keisti į balta šokoladą bet aš recepte nematau kad butų baltas šokoladas

Rašyti komentarą