8241
Beatos virtuvė

Naminiai varškės sūreliai

(9)

Pasakiškai švelnūs ir saikingai saldūs namiai varškės sūreliai, padengti plonyčiu ir traškiu juodojo šokolado glaistu. Tikrų tikriausia laimė.

Reikės:
  • 500 g pusriebės varškės
  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2–3 šaukštų mėgstamos uogienės
  • 2–3 šaukštų aguonų
  • Glaistui
  • 300 g juodojo šokolado
  • 2 kupinų šaukštų kokosų aliejaus

Varškės sūrelių atskirai pristatinėti tikrai nereikia – jie visų mylimi ir neatsivalgomi, dingsta iš šaldytuvo tiesiog mistiškai greitai ir yra laabai paklausūs mano namuose. O šie naminiai sūreliai dar geresni nei iš parduotuvės – saldumo ir pagardų galima įdėti kiek nori ir kokių nori. O kur dar švelni varškė bei plonytis ir traškus tikro šokoaldo glaistas… Mmmm, tiesiog svajonė, laimė ir gardžiausias nekeptas desertas!

 

  1. Varškę ir lydytą sviestą elektriniu trintuvu sutriname su cukraus pudrą bei šaukšteliu vanilės iki lygios konsistencijos su kuo mažiau gumulėlių.
  2. Varškės masę sudedame į silikonines formeles ir išlyginame paviršių. Į dalį varškės galima įmaišyti aguonų. Sūreliams su uogienės įdaru, į vidurį galima įdėti šaukštelį mėgstamos uogienės. Užpildytą silikoninę formelę statome į šaldymo kamerą, kad viskas pilnai susitingtų. Tai užtruks mažiausiai 4 valandas.
  3. Gaminame šokolado glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Tvirtai sušalusius varškės sūrelius kelioms akimirkoms panardiname į skystą šokoladą, kad tolygiai pasidengtų ir išimame ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar skardelės. Statome atgal į šaldytuvą maždaug valandai, kad sūrelio vidurys atitirptų. Likusį šokoladinį glaistą galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytą, o prieš kitą naudojimą iš naujo pašildyti kol suskystės ir gerai išmaišyti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,64 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Labai gardūs sūreliai, net vyras paragavęs paklausė, ar dar yra 😀 Dariau į kanelių silikonines formeles, pats tas dydis 🙂 Tik kokoso aliejaus neturėjau, dėjau sviesto pagal panašią proporciją, ar gali būti, kad dėl to glajus labai tirštas gavosi (o gal reikėjo ilgiau pakaitinti šokoladą?)? Kaip paskystinti glajų ir kuo bei kokiomis proporcijomis geriau keisti kokoso aliejų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Valio, kaip faina, kad patiko! Šokolado ilgai kaitinti nereikia, tik tiek, kad ištirptų. Kokosų aliejus prisideda prie to, kad šokolado glajus būtų skystesnis ir stingtų plonu traškiu sluoksniu. Jei jo neturite, kitąkart naudokite 1 šaukštą neutralaus skonio aliejaus. Tik nepadauginkite, nes paskui šokolado glajus nesukietės.

  2. Inga parašė:

    Puikūs sūreliai. Gal tik per storas šokolado sluoksnis gavosi. Matyt, reikia į karstesnį šokoladą įleisti sūrelius. Ačiū, Beata

    • Beata Nicholson parašė:

      Tikrai taip, šaltus suledėjusius varškės sūrelius greit merkiam į labai šiltą, skystą šokoladą. Tam patogu naudoti dubenėlį, o sūrelį geriausia paimti iš apačios šakute ir leisti porą sekundžių šokolado pertekliui nuvarvėti.

  3. Vilma parašė:

    Dėkui Beata. Nuostabiai gavosi

  4. Ingrida parašė:

    Tikrai labai skanus!

  5. Rasa parašė:

    Sveiki, o gaminant šokoladą galima naudoti ne kokosų aliejų, o, tarkim, sezamų ar riešutų ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite, tačau jo naudokite mažiau – iki 1 valgomojo šaukšto nurodytam šokolado kiekiui. Padauginus šokoladas gali nebesustingti traškiu sluoksniu.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.