8241
Beatos virtuvė

Morkų ir rozmarinų angliškos bandelės – scones

(15)
Reikės:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 120 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 1 1/4 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 120 g šalto sviesto
  • 1 mažos morkos
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų šviežio rozmarino
  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
  • 100 ml grietinėlės (15% ar 35% riebumo)

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Rankomis įmasažuokite sviestą į miltus, kol tekstūra bus panaši į šlapią smėlį. Morką smulkesne tarkos dalimi nutarkuokite. Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Suberkite juos, tarkuotą sūrį ir tarkuotas morkas į miltus, ir išmaišykite šakute ar rankomis.

Tada supilkite grietinėlę, dėkite garstyčias ir atsargiai keliskart pamaišykite, kad tik tik sukibtų tešla. Jei tešla dar sausoka, – įpilkite dar truputį grietinėlės, kad suliptų.

Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir suformuokite apvalų storą blyną arba stačiakampį. Iš apvalaus „blyno“ geriausia padaryti trikampėlius, tiesiog pjaustant įstrižai, o jeigu suformuosite stačiakampį – tai galite su sausainių formele ar stikline išpjauti apvalius skrituliukus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite bandeles 20 minučių, kol paruduos ir pasipūs. Atvėsinkite šiek tiek ir patiekite dar šiltas. Tepkite sviesto ir mėgaukitės su salotomis, sriuba.

Jei norėsite išlaikyti kelias dienas – suvyniokite bandeles į foliją. Skanaus!

scones2

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Žymos:
Dalinkis:
Komentarai (15)
Komentarai
  1. Eugenika parašė:

    o kada deti morka? 🙂

  2. Giedrė parašė:

    O ką reiškia 11/4 druskos ir kepimo miltelių?

  3. Milda parašė:

    Koks idomus dalykas!!!
    Giedre, gal ten turejo buti 1,1/4. Tipo 1.25… bet gal daugoka… palaukiam Beatos ats 🙂

  4. inga parašė:

    1 1/4 – reiskias vienas +1/4 saukstelio

  5. Alma parašė:

    Valio scones receptukas! Visada perku ir valgau kai sveciuojuos Anglijoj. Ar kalbininkai dar nepasiule kaip juos pavadinti lietuviskai? Kazkaip trumpai? Skonai, skonkai – skamba kvailai… Bet uz originalu varianta- aciu.

  6. inga parašė:

    Garstyčių grūdeliai džiovinti ar iš stiklainiuko?

  7. Sigita parašė:

    O kuo būtų galima pakeisti rozmarinus?

  8. Ruta parašė:

    Skanu, bet visai neiskilo, gal per plona blyna padariau, kiek bandeliu gaunasi is sio kiekio?

    • Beata Nicholson parašė:

      keista, kad neiškilo,nebent kepimo milteliai nebeveiksnūs buvo? o plono tikrai nereik daryt, o tokį apvalų kauburiuką padaryt, paplot ir pjaustyt.. gaunas virs 10, priklausomai nuo dydžio..

  9. Irmina parašė:

    Puikus receptėlis. Galima daryti visokias formas: šiaudelius, skritulėlius, trikampėlius. Mano šeimai labai patiko.Ačiū už receptą.

  10. Ana parašė:

    Vakar kepiau, tik vietoj kietojo surio sudejau visus turimus sūrių likučius, daugiausiai smulkiai pjaustyto brie. Velnias zino, turbut prancuzai nepaglostytu uz tokiu eksperimentus, bet gavos labai skanus pyrageliai su vietomis issilydziusiu brie. Dar grietineles idejus tesla man pasirode sausoka tai idejau kelius sauktus kepiniu varskes. Nu tiesiog gavos superiniai. Gal ne tokie kaip turetu but, bet labai skanu. Kepsiu butinai dar. Eilini karta aciu Beata!

  11. Jurgita parašė:

    AČIŪ DIDELIS BEATA! Nuostabios šios bandelės, tikrai kartosiu jų kepimą ne kartą 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.